Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Menenjit aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63466
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 02:45

Konu: Menenjit aşısı
Mesajı Yazan: aabut
Konu: Menenjit aşısı
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2019 Saat 21:34
Hocam affınıza sığınarak bu başlığı açıyorum. Bir sosyal medya ortamında (instagram) bir çocuk doktorunun videosuna rastladım. Şehirlerinde bir çocuğu menenjitten kaybettiklerini, özel olarak yapılan menenjit aşısının bu yüzden ne kadar önemli olduğunu söyledi. İster istemez ebeveynlerin içlerine korku salıyorlar. Ben yaptırmama kararı aldım sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra.
Bir de hocam daha önce de yazmıştım, gelişimsel kalça displazisi için kızımın us raporunda sağ alfa 60 sağ beta 54 sol alfa 59 sol beta 56 değerlerini görünce doktorumuz çift bez önermişti. 3. Ayında tekrar aynı doktora gittik elle muayene etti bir sıkıntı görünmüyor ama yine de us çekelim dedi. Ben de sıkıntı yoksa us neden çekelim dediğimde kitapta böyle yazar dedi. Ben çektirmeme kararı aldım ama içim içimi yiyor. Özel hastane oyunu olduğunu düşünüyorum ama yine de içimde bir korku oluşturdu “ya us çektirmediğim için bir sıkıntı olursa ve kızım ileride benim yüzümden sıkıntı yaşarsa” diye. Çocuk doktorlarımızın biz ebeveynlerin psikolojisi üzerine bu denli oynaması neden anlam veremiyorum? Ya da ben mi çok paranoyak oldum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2019 Saat 02:48
Menenjit asilari hakkindaki Palavralara kanmayin..
O video'da; ne tip "Menenjit" oldugunu soyluyormu?? 
Meningokok, bir bolgede goruldugunde, oyle 1-2 vak'a olmaz.. ayni gunde onlarca vak'a gorulur. 
Kalca cikigi icin kendiniz bakin. Dizlerini kapatip, yanlara yatirin.. Yatiyorlarsa problem yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat