bebeğim beslenmeyi reddediyor!!!
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38957
Tarih: 07 May 2025 Saat 22:53
Konu: bebeğim beslenmeyi reddediyor!!!
Mesajı Yazan: seldayiğit
Konu: bebeğim beslenmeyi reddediyor!!!
Mesaj Tarihi: 17 May 2013 Saat 16:18
hocam benimm bebeğim 2, buçuk aylık ve erkek... çok zor ve sııntılı günler geçiriyorum,, benim bebeğim ilk doğduğunda çok güzel emmesine rağmen nasıl olduysa 1, buçuk aydır asla emmiyor,, aslında bu belki de bir çok annenin başına gelen bir durumdur diyip kendimi teselli edebilir,, bununla baş edebilirdim,, ancak benim bebeğim saatllerce beklememe rağmen ne kaşıkla ne de biberonla hiç bir şekilde yemek istemiyor ,, besin olarak anne sütünü sağarak vermeyi deniyorum ( mama vermeyi de denedim ama aynı şekilde onu da istemiyor ) kendimi çok çaresiz ve ne yapacağını bilemez halde buluyorum her gün,, her gün bir umutla bugün belki yer diye uyanıyorum ama sonra yaşadığım düş kırıklığıyla günler çekilmez oluyor,,, hem anne göğüs ucuna uyumlu hem de damaklı biberon denedim,, gündüz 4 saat geceleri 5 saat bekledim,, fakat asla yemiyor,, istemiyor,, sadece emzik emiyor! biberonu uzun süre ağzında tutunca morarana kadar ağlıyor,, kaşıkla zorlayınca da aynı şekilde,, son çare olarak zar zor uyutuyorum uykusunda enjektörle boğazına kadar sıkarak ve burnuna dokunup yutkunmasını sağlayarak yedirebiliyorum,, bu seferde rahatsız olup uyanıyor,, onun uykuları bölük pörçük oluyor benim de ruhum ... böyle nereye kadar gider !!!! ilk bebeğim ve kendimi çok tecrübesiz çaresiz hissediyorum,, hiç emmek yemek istemeyen bir bebek olabilir mi hocam,,, biz amasyadayız ve burada donanımlı bir özel hastane ve araştırma hastanesi yok, sizce bir araştırma hastanesine mi gitmeliyiz,, daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı hocam,, lütfen bana yardım edin,, biir yol gösterin,,, deneyebileceğim aklınıza gelen bir çözüm yolu varsa ve lütfen değerli zamanınız elverirse bana detaylı bir açıklmaa yapar mıasınız? hastaneye geçen hafta yine gittik,, idrar kültürü ve karın röntgeni istendi şükürler olsun bir şey çıkmadı,,, sabırsızlıkla tavsiyelerinizi bekliyorum,, şimdiden teşekkrler...
------------- yiğit'im
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 May 2013 Saat 19:43
Kilosunu yazmamissiniz....
2.5 aylik,erkek: Kilosu 5.7kg. dan fazla ise; ortada, fol yok-yumurta yok, cocuk asiri beslendiginden istahi kapanmis, normal demektir. YOK; 3.5kilo dogdugu halde, kilosu;5.7kg. dan AZ ISE, onu ayrica konusuruz. Kilo durumunu yazin. Bilhassa hastaneye gittiginizdeki kilo kacti?
|
Mesaj Tarihi: 18 May 2013 Saat 01:48
hocam,, bebeğim 82. gününde yani yaklaşık 3 aylık... doğduğunda 3, 240 tı kilosu,, şimdi ise 5,900..bu durumda kilosuyla kıyaslarsak yine iştahı mı kesilmiş oluyor? ve bu durumda ne yapmam gerekiyor,, ben öğünlerinin arasını 3 saat veya 4 saat tutuyorum,, ve her öğünde 100 ml veriyorum ,, bu çok mu ki iştahı kapansın hocam !! ben vermeyince asla istemiyor ve almıyor,, dediğim gibi sürekli sütü göğsümden çıkarmaya bile razıyım biberonu bile almıyor!!! ve hocam en önemlisi de bazı öğünlerden sonra (günde bir kere bazen iki kere ) fışkırtarak,, bardaktan boşalır gibi ağız dolusundan bile fazla ! kusuyor ,,, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum,, teşekkür ederim ...
------------- yiğit'im
|
Mesaj Tarihi: 18 May 2013 Saat 05:48
Evet, problem "asiri beslenmesi".... O isteyince besleyin, yoksa bu cilelerinizin arkasi gelmez.
|
Mesaj Tarihi: 19 May 2013 Saat 21:25
istemesini bekliyorum hocam,, 4 - 5 saat bile bekliyorum yine de göğsümü alınca veya biberonla sütü verince öğürüyor resmen midesi bulanıyor,, acaba sütün tadını sevmiyor olabilir mi ? 1.)sağdığım süte biraz devam sütünden eklesem bir zararı olur mu? hazım problemi vs,, 2.)fışkırarak kustuğu için de kontrole gittiğimiz dr, bebek reflüsü olabilir demişti,, sizce de öyle midir ve ne yapmam gerekir? 3.) bir de d vitamini olarak drumuz aile sağlık merkezinde verilen yerine berko markalı acd3 isimli vitamini önerdi,, ve bu vitamini kilosuyla uyumlu olarak damlatmamı söyledi (6 kg için 6 damla ) sizce de bunu mu kullanmalıyım ? tekrar çok teşekkür ederim ,, kolaylıklar diliyorum ...
------------- yiğit'im
|
Mesaj Tarihi: 19 May 2013 Saat 23:00
1- Hic gereksiz bir islem, oncelikle memeyi verin.
2- Reflu'de; "fiskirir tarzda kusma" YOKTUR, gevis getirir sekilde yutkunmalar vardir. Boyle sacmalayan doktorlardan uzak durun.
3- Bir kere; 6kg. icin 6 damla diye bir kullanma sekli yok, poposundan uyduruyor. Saglik ocaklarinda verilenler; sadece D vitamini ihtiva ederler, 5 damla verilirler. Eczanelerde satilanlar( MultiTabs gibi) ADC vitaminlerini ihtiva ederler, bir damlalik dolusu(1ml) verilirler. 1 sene boyunca da doz DEGISMEZ...
|
Mesaj Tarihi: 20 May 2013 Saat 17:19
hocam bugün hastanede tahlil yapıldı ,, ph: 8 nitrit: neg spesifik gravite :1.000 eritrosit:)o.15 lökosit: 2.70,kristal: o.30 kalsiyum : 000 yassı epitel:0.15 1.) bu sonuçlara bakarak idrarda enfeksiyon olduğunu söyledi dr. ve kusmasının buna bağlı olabileceğini söyledi,, tedavi olarak da suprax 100 mg. verdi sizce uygun mu hocam bu tedavi? (bebeğim 85. gününde) 2.)ve en önemlisi emmesini beklememi önerdi,, 8 saat bekle emmezse görüşelim dedi,, sizce de 8 saat beklemeli miyim,, kan şekeri düşmez mi,, 8 saat bu kadar bebek için ok değil mi,, ben yine uykusunda zorla yedirmeye devam mı etmeliyim,, yoksa emmesini beklemeli miyim,,, bu arada 3.) ve hocam uzun süre beklemenin ardından zar zor alsa bile ancak 1 veya iki dk. emiyor bu ona yeter mi ? kolay gelsin ,,, teşekkürler...
------------- yiğit'im
|
Mesaj Tarihi: 20 May 2013 Saat 22:53
1-Iyi salliyorlar. Turk doktorlari sayesinde; idrar tahlili yaptiran HERKEZDE; IYE var.. Yaziklar olsun bunlari ortaliga doktor diye salanlara. Sakin Suprax'i kullanmayin, hicbir cins antibiyotige de gerek yok.
2- Gerekirse, 8 saaat bile bekleyebilirsiniz, kan sekeri dusmez. Sakin uykusunda zorla yedirmeyede kalkmayin. Bunlarin sebebi hep, bu cahli doktorlarin, annelere anlattiklari sacma sapan bilgiler yuzunden oluyor.
3- Acele etmeyin, onun istemesini bekleyin. Aldigi zamanda, ASLA FAZLASI ICIN ZORLAMAYIN.
|
|