Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zencefil???

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19533
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:30

Konu: zencefil???
Mesajı Yazan: zlemyayl
Konu: zencefil???
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2009 Saat 02:27

sayın hocam;4.5 yaşındaki kızıma uzamış öksürüğünde ballı-limonun yanısıra özellikle sabah kahvaltı arasında zencefil-bal-az limon macun yapıp bir haftadır metazoriEmbarrassed yedirdim.. AMA EŞİM 6 YAŞ EVVELİ ZENCEFİLİN SAKINCALI OLABİLECEĞİNİ-ÖZELLİKLEDE YETİŞKİN DOZUNUN ÇOOK AZINI VERMEMİZ KONUSUNDA UYARMIŞ..yetişkinlerde bile 2 çay kaşığı toz zancefil, gün içine bölünür demiş- ben 1 çay kaşığını biraz geçmiş olabilirimki -tek seferde,günde bir kez-buda 1.5 gr falan sanırım..fazlamı verdim.??. zarar vermiş olabilirmiyim.!! BANA FAYDA GÖRDÜM GİBİ GELİYOR.. ÖKSÜRÜK ÇOOK AZALDI.keseyim yada dozu azaltayım mı?.. hastalık yoksa bile sürekli kullanımında-özelliklede SOĞUK KIŞ AYLARINDA- sürekli-hergün alımının bir sakıncası varmı-( bende kızımla  birlikte hergün alıyorum 1 haftadır ve MS 'LİYİM)Shocked

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2009 Saat 20:37
Zencefilin bir üst dozu yok. Acı olduğundan, çocuklarda pek tercih etmiyoruz okadar. Yoksa sizin çocuk severek alıyorsa, alabilir..Öyle bir sınır olsa idi "Zencefilli çörek" kutularında "-şu kadardan fazla yedirmeyin-" diye bir uyarı olurdu..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat