geçmeyen ateş.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17236
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 10:33
Konu: geçmeyen ateş.
Mesajı Yazan: cbeduk
Konu: geçmeyen ateş.
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2009 Saat 21:38
Hocam iyi çalışmalar. Oğlum önceki akşam iki defa kustu, yıkadık, yatırdık. Gece ateşlendi, Şu ana kadar ateşi 38-40 arası gidip geliyor. İshal yok. Calpol vermeye çalışıyorum, bazen verdiğimde kusuyor. Ateşle ilgili makalenizi okudum. Bugün doktora da gittik. Büyük ihtimalle viral enfeksiyon dedi. İdrar tahlili istedi, yaptırmadık. Ateşi kaç gün sürebilir. Şurup verdiğimde kusuyor, fitil mi vereyim? Oğlum 13 aylık 12kg 77cm. Yarın tatile gidiyoruz. Orada devam ederse denize sokmayacağız dimi hocam?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 09:16
Muhtemelen arkadan ishal gelecek. Hiçbir ilaç kullanmayın. Boyukilosu iyi, rahat atlatır. Eğer ishalden sonra da kusarsa, bu "Rotavirus" ishali olduğunu gösterir, bunun da tedavisi yoktur. Siz bol sıvısını verin, gerisi önemli değildir. Denize ishalli iken girmesi "estetik" olarak pek hoş olmayabilir... :O)
|
Mesajı Yazan: cbeduk
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 11:21
Hocam bu sabah ishal başladı. Rotavirüs aşımızı olmuştuk, yine de hasta olma ihtimali var mı?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 18:51
Belirttiğim gibi, ishalden sonra kusma oluyor ise, kesin "Rotavirus" tur. Aşılı olanlarda da oluyor ama aşının kapsamadığı biraz daha hafif hastalık tipleri ile oluyor. Önemsizdir, merak etmeyin, hiçbir ilaç vermeyin, bol sıvı verin.Bakteriel ishalde, ishal başlayınca kusma geçiyor. Bunun da tedavisi yok, gene bol sıvı veriyoruz.
|
|