Hocam tekrar iyi çalışmalar. Bugün doktor kontrolümüz vardı. Doktor görür görmez "bu kocaman olmuş, iyice büyümüş, abse yapmış, cerrahi müdahale yapıp almak gerekecek bunu!" tepkisini verdi ve USG istedi. USG sonucunu yazıyorum:
BOYUNDA SOL SUBMANDİBULAR ALANDA BÜYÜKLÜĞÜ 20X11MM BOYUTUNDA ÖLÇÜLEN, BAZILARININ YAĞLI HİLUSU NET OLARAK SEÇİLEMEYEN OVAL ŞEKİLLİ LENF NODLARI MEVCUTTUR.
SOL SUBMANDİBULAR ALANDA 24X17MM BOYUTUNDA DÜZGÜN KONTURLU, HİPOEKOİK LEZYON MEVCUTTUR(NEGROTİK LAP?). SOL SUBMANDİBULAR BÖLGEDE LOKALİZE EDİLEN ALANDA CİLT ALTI YUMUŞAK DOKUDA ÖDEM İLE UYUMLU EKOJENİTE ARTIŞI MEVCUTTUR.
USG doktoru diş ile ilgili bir durum olabileceğini ve bir de diş hekiminin görmesinde fayda olacağını söyledi. Herhangi bir büyümenin de söz konusu olmadığını belirtti. Diş hekimine de gitse antibiyotik tedaviye devam edileceğini, ona rağmen düzelme olmazsa cerrahi müdahale gerekebileceğini de ekledi.
Kan sonuçlarımızda herhangi bir sıkıntılı duruma rastlanmadı. Şiş olan bölgenin ateşini ölçtü ve 38,5 çıktı.Bu sonuçlara göre doktor hanım MACROL(günde 2 kez) ve ZIMMAX (günde 1 kez) yazdı. 1 hafta sonra da tekrar kontrol etmek istedi.
1- Hocam oğlumun ağrısında ve hassasiyetinde 2 gündür azalma söz konusu, evet şişlikte görünürde bir değişiklik yok ama genel durumunda iyileşme olduğunu gözlemliyorum. Bu düzelme sürecine girdiğimizi gösterir mi?
2-Aklıma bir sürü kötü şey geliyor, şişlik 1 haftada küçülmeyince başka şeylerden şüphelenilir vs. gibi yazılar okudum. Doktorun yazdığı negrotik lap ifadesi de kötü bir anlama mı geliyor, fazla bişey yiyemediği için ağrısndan biraz da kilo kaybetmiş olabilir. Korkuyorum hocam 
3- Siz SEF şurup önermiştiniz. Doktorun yazdığı antibiyotiklerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Çünkü antibiyotikleri reçetesiz alamıyoruz eczanelerden ve dolayısıyla sizin önerdiğiniz ilacı almak bu anlamda zor. Ama doktorun yazdığı antibiyotikleri kullanmayın SEF şurup kullanın diyorsanız da elbette elimden geleni yapıp o ilacı almaya çalışacağım.
USG ve ilaçlarla ilgili yorumlarınızı bekliyor, değerli vaktinizi ayırdığınız için de teşekkür ediyorum.
-------------
|