Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan tahlili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74016
Tarih: 19 Haz 2025 Saat 01:53

Konu: Kan tahlili
Mesajı Yazan: esra_s
Konu: Kan tahlili
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2022 Saat 12:02
https://www.hizliresim.com/m7ok2ho" rel="nofollow">

İyi günler hocam, 68 yaşındaki halamın kan tahlilleri. Dahiliye uzmani kanın çok düşük olduğunu ve hemen kolonoskopi ve endoskopi yaptırması gerektigini söylemiş. Babaannem kolon kanserinden vefat ettigi için endise ettik.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2022 Saat 18:34
Anemiyi: Kan sayimi gosterir!! 
Kan sayimi sonucu nerede?? 

Mesajı Yazan: esra_s
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2022 Saat 18:45
Yapılan testler bu kadar, siz ferritin tek başına birsey ifade etmez demistiniz o yuzden ben de sormak istedim. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2022 Saat 18:53
Evet. Hicbir sey ifade etmez.
Zaten bu assagilik sahtekarlar bu yuzden Ferritin'i kullaniyorlar. 
Ferritin, sadece barsaklardan emilen Demirin, Kemik iligi ve Karacigere naklini saglar. 
Vucuttaki demirin sadece %14'u Ferritin dedir. HGB: %70'ini baglar.
Anemiyi: Hgb degeri gosterir. Sahtekarlar kasten bu degeri gormezden gelirler. 
Baska bir laboratuvarda, "Kan Sayimi" yaptirip bana yazin. 

Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2022 Saat 20:02
Hocam merhaba,

Ayrı olarak konu başlığı açmadım buraya tahlil sonucumu yazıyorum. 27 yaşında 60 kiloyum. Aslında diyetisyen istediği için yaptırdım tahlilimi ancak sizin yorumunuz çok önemli , kansızlık hayatımda hep vardı bazen kırmızı et tüketimini arttirinca sınırları geçer gibi oluyor ancak tekrar eski haline geliyor. Onun dışında yüksek pek çok şey görünüyor yorumunuz nedir hocam şimdiden çok teşekkür ederim.

https://www.hizliresim.com/gqi2fgy" rel="nofollow">

https://www.hizliresim.com/88v4gv8" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2022 Saat 02:59
Hafif aneminiz var. Ilac gerekmez, etli gidalari arttirin. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2022 Saat 16:28
Hocam tekrar merhaba bir ay önce size yazdıkta 15 gün sonra halsizliğim çok arttı yaklaşık 1 haftadır neredeyse sürünüyorum vücut ağrılarım var iki çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmekten korkuyorum, dün bir iç hastalıkları doktoruna gittim elimdeki tahlillere bakarak yeni tahlil yapma gereği duymadı ve yaşadığım bu halsizliği ve vücut ağrılarını demir eksikliğine bağladı sadece önceki doktorun vermiş olduğu demir ilaclarina 3 ay devam etmem gerektigini söyledi.

Hocam dayanamaz hale gelmesem size yazmazdim ancak neden böyle oluyor bilmiyorum başka bir branşin doktoruna mı gitsem yasadigim bu hal normal mi nolur bir akıl verin çok ama çok kötü durumdayım her yerim ağrıyor hiç bir iş yapamiyorum yemek bulaşık çamaşır katlama vs, büyük çocuğumu evimizin yanında okul var oraya götürüp geliyorum nefes nefese kalıp yatıyorum lütfen bir akıl verin hocam.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2022 Saat 19:20
Anemi boyle sikayetler yapamaz.. Siz iyi bir Dahiliye doktoruna gidin. 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2022 Saat 16:43
Hocam tekrar merhaba,

Sizin de tavsiyeniz üzerine iyi olduğunu düşündüğümüz bir dahiliye doktoruna gittik, demir ve iyot eksikliği böyle sonuçlar doğurabilir dedi ve ferinject serum verdi iki gün önce yükleme yaptık, bu sabah ağır grip geciriyormuşum gibi hissetmeye başladım 38 derece vücut sicakligim var her yerim ağrıyor özellikle sırtım, mide bulantısı da var hocam. Biraz netten baktım 1 hafta kadar sürebilir diyorlar. Sizce normal mi ya da bu rahatsızlık durumunda ne kullanmayalım hocam. Şimdiden tekrar çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2022 Saat 19:42
Atesli hastalik esnasinda, Demir ilaci (hele de igne seklinde); mikroplari azdiracagi icin, cok tehlikelidir. 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2022 Saat 19:47
Hocam onu sizden öğrenmiştik ancak, biz serumu iki gün önce yaptık o zaman birşeyim yoktu bu sabah başladı yan etkileri arasında böyle şeylerin olduğu söyleniyor. Bu durumda ateş düşürücü ağrı kesici ilaçlar kullanılır miyim novalgin parol vs gibi ?

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2022 Saat 19:49
SAKIN ates dusurmeyin.
Hic mi yazilarimi okumuyorsunuz? 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2022 Saat 20:44
Hocam sayenizde çok şey öğrendik ne kadar teşekkür etsek azdır. Benim anlamadığım ben şu an hasta mıyım, demir serumunun etkisiyle mi hasta oldum bunu anlamadığım için yan etkisi gözüyle bakıyorum. Bu durumda normal grip influenza olmuşum gibi mi hareket etmem gerekiyor? Bir de ağrılarım için parol kullanabilir miyim? Şu an çok sıtmam var ne yapacağımı bilemiyorum bütün vücudum ağrıyor ne yapmam gerekir sizin önerilerinize çok ihtiyacim var Çok teşekkür ederim hocam.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2022 Saat 00:13
Grip geciriyorsunuz, sakin ats dusurmeyin. Sadece cok agrilariniz olursa, Ibuprofen grubu ilaclardan birini
 alin. 
En iyisi; sarilip-sarmalanin ve yatin, siki bir terleme ile iyilesirsiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat