Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Parmak uclarinda sararma ve yarılma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59329
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 16:53

Konu: Parmak uclarinda sararma ve yarılma
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: Parmak uclarinda sararma ve yarılma
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2018 Saat 23:07
Hocam yine merhaba
Gecen hafta 4 yasindaki oğlumun vücudundaki döküntülerden bahsetmiştim..
Sizin dediginiz virutik hastaliklara bakinca 5.hastaliktaki belirtilere daha uydugunu farkettik..sadece yanağında döküntü Olmadi...
Şimdi sorunumuz şu..bu dokuntulerden el ayasibda ve parmak uclarinda da cikmisti..şimdi döküntüler gidincebparmak uçları sapsarı oldu,aşırı sertleşti ve yarilmaya başladı..yarilinca da canı acıyor... Ne yapmak gerekiyor bunun icin..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2018 Saat 04:47
1- Asiri; Havuc, Mandalina, Portakal soydu ve yedi ise olabilir. Bunlardan uzak dursun ..
2- Oyun hamurlari ile oynadi ise olabilir.. Uzak dursun..
Vaselin surun..  

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2018 Saat 10:16
Valla hocam eşim de ben de şuan saskiniz çünkü oglum hakikaten günde 2 3 tane mandalina yer..ve illa kendi soyar..

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2018 Saat 22:48
Elinin durumu suan icin bu sekilde

Eski bir yazınızda aynı belirtileri yazmış birine yazdiklariniz okudum da beta hakkında..
"Iyi tedavi edilmemis; Kizil veya diger Streptokok enfeksiyonlarindan sonra olur.. Muhtemelen, bazi Streptokok enfeksiyonlarini teshis ve tedavi edilemeden gecirdiniz, ilerde basiniz; Kalp Romatizmasi veya Nefrit ile belaya girebilir... 
Benim Streptokoklarla ilgili yazilarimi ve mailleri okuyun. Bari bundan sonraki bogaz enfeksiyonlarinda, MUTLAKA: "Strep-A testi" yaptirin... 
" demissiniz...
Biliyorsunuz ben vucudundaki döküntüleri gorunce ilk beta die düşündüm ama bogaz agrisi da atesi de dilindeki pas da cok hafif oldu..
Hafif sekilde beta geçirmiş olabilirmi?
Öyle ise de ileride kalp romatizması ve nefritle başımız ağrır mi?

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2018 Saat 23:12
Madecassol pomad surup, SARIN... Acikta kalmasin.. Eline su DEGMESIN....
Mandalina, Portakal gibi meyvalara elini surmesin.
Cumartesi tekrar resim gonderin.   

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2018 Saat 23:54
Eski bir yazınızda aynı belirtileri yazmış birine yazdiklariniz okudum da beta hakkında..
"Iyi tedavi edilmemis; Kizil veya diger Streptokok enfeksiyonlarindan sonra olur.. Muhtemelen, bazi Streptokok enfeksiyonlarini teshis ve tedavi edilemeden gecirdiniz, ilerde basiniz; Kalp Romatizmasi veya Nefrit ile belaya girebilir... 
Benim Streptokoklarla ilgili yazilarimi ve mailleri okuyun. Bari bundan sonraki bogaz enfeksiyonlarinda, MUTLAKA: "Strep-A testi" yaptirin... 
" demissiniz...
2 sene kadar once kızıl olmuştu ve sayenizde hemen deposilin yaptirip atlatmistik...  
O yuzden  vucudundaki döküntüleri gorunce ilk beta die düşündüm ama bogaz agrisi da atesi de dilindeki pas da cok hafif oldu..ateş cok yukselmesi..dili de 1 kac saat kadar beyazdı.. Gerci 2 sene oncekinde dilde pas olmamisti..sadece cok yuksek ates ardindan döküntü...bu defakinde de dokuntuler karından başlayıp vücuda yayildi..sonra eklem arkalarina..7 gün kadar sürdü.. Size resim de atmıştım..

Hafif sekilde beta yada baska streptokok enf. geçirmiş olabilirmi?

Öyle ise de ileride kalp romatizması ve nefritle başımız ağrır mi...
Simdiden sonra deposilin yaptirmanin bi faydasi olurmu?

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 04:05
Hayir.... Hic alakasi yok..   

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2018 Saat 23:13
Hocam dun gece pomadi aldık sürdük..bugün parmaklarını sargi bezi ile hafifce sardım..yatmadan cikarayim tekrar krem sureyim dedim ama daha kötü olmuş parmaklari... Kabuğu soyulanlarin altindan gelen yeni deri de kuruyup catlamis veyarık halde ve cok acıyo..soyulmamis olanlarin da uçları aşırı sert...

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2018 Saat 17:26
Hocam cts tekrar resim at demiştiniz...
Pomadi kullanip sariyoruz..bu sekilde

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2018 Saat 20:17
Bu kadar!!!   Artik sarmaniza gerek kalmadi..   

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2018 Saat 22:26
Ii ama sarmadigimizda cok aciyor...ustelik kuruyup yine catliyor o alttaki deriler..
Kreme iice gecene kadar devam edelimmi..sudan koruma filan? Ustelik avuc ici de ayni şekilde soyulmaya basladi yavas yavas

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2018 Saat 04:29
Bu tip yaralarda, acele ile yapilan "Yeni deri" cok ince oldugundan, "HAKLISINIZ"; biraz hassasiyeti olur.
Deri eski kalinligina erisinceye kadar krem li sekilde sarmanizda bir sakinca yoktur.   
Avuc icide hassas ise, krem surup, Merserize eldiven giysin. 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2018 Saat 01:07
Hocam şöyle birşey oldu bugun..
Ben evde yokken eşim oglumun parmaklarina pomadi surcekken yanlışlıkla ultralan sürmüş onu suruyom sanarak..sonra da sarmış...ben aksam pomadi surerken farketti yanlışı sürdüğünü.. 
Parmaklari açtığımda durumu daha iyi görünüyordu pomada göre...ultralan daha ii gelmiş olabilir mi? Acaba egzema gibi biseymi ki ultralan ii geldi...

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2018 Saat 03:37
Ultralan'i nereden buldunuz??? Tekrar piyasaya ciktimi??

Hicbir sey surmeseniz de, zaten hizli iyilesme surecine girdi.. 
Uzun sureli kullanmadikca, Ultralan'in  bir zarari olmaz. Ikiside surulebilir. 

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2018 Saat 09:32
Ultralan evde vardı benim parmagimdaki egzama icin almıştım..

Suan elinin durumu hala ii degil
Sarmaya basladik tekrar çünkü sarmayinca kuruyor yariliyor ve cok aciyor yine...
Ozellikle iki parmaginda durum böyle
Bir de vücudunda da dun farkettim o kırmızı dokuntulerin oldugu yerlerde minik minik pullanmalar olmuş

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat