Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Değişik bir öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78649
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 19:44

Konu: Değişik bir öksürük
Mesajı Yazan: Esrazeynep
Konu: Değişik bir öksürük
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 18:50
Hocam merhaba. Bebeğim tam 20 aylık 16kg. 4 gündür ateşli ve son 2gündür inanılmaz hırıltılı bir öksürük var. Gündüz çok iyiydi fakat akşam ateşi çıkmaya başladı ve keyfi gitti. Ateşte 4. Gün bu kadar dolu dolu öksürük ilk kez oluyor hiç ilaç kullanmadık sadece 2 kez ateş düşürücü verdim gece inlediği için.. Solunum uyurken 34 idi. Bu şekilde ciğerlerine iner mi yoksa viral enfeksiyon mu. Şuan ablası ve bende hastayız..Dr gitmedik gerek varmı sizce? 

-------------
Esserzey

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 20:49
Eski cevaplari okuyun. Her gun AYNI seyler soruluyor. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 09:47
Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın kızımın dün hali daha da kötüleşti sürekli yattı ve emdi. Nefes alıp verirken boğazında bi fokurdama gibi ses olunca kontrol amaçlı dr gittik. Röntgen çekildi (ekleyeceğim) önemli değil hiç bir şey kullanma dedi. Bu sabah o fokurdama sesi daha çok ve korkuyorum. Nefes alıp verirken hışırtı gibi. Bal limon serum fizyolojik sıcak buhar şeklinde ilerliyoruz. Bu fokurdama önemsiz bir durum mu? Bu arada ateş 5. Gün sabahı bitti. Bugün 6. Gün

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 18:47
Bu Rontgen yatarak mi? Yoksa ayakta mi cekildi? Eger sikintili solunum devam ediyorsa,
Yatar pozisyonda vekildi ise, ayakta tekrar cektirin. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 19:36
Hocam ayakta çekildi. Şuan hırıltısı daha az solunum sayısı uyurken öğlen saydım 31 di. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 19:51
Bir Gogus hastaliklari uzmani gorsun!!! Imkan varsa, Universite hastanesinde gosterin. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 20:03
Hocam röntgen problemli mi.? Şimdi özellikle dinledim nefesinde o fokurdama yok. Keyfi iyi iştahı düzeldi bugün. 2 gündür ateşi çıkmadı hiç.öksürüken kustu ondan sonra o sesi duymadım normal geniz akıntısı öksürük devam ediyor ama fokurdama yok.
2 saat geçti. Güncelleme. Hatta şimdi emzirdim uyudu kucağındayken dikkatli dinledim nefesi temiz hırıltısı hiç yok solunumu 27 saydım. yarın kontrol için gideceğim tekrar bir röntgen çektirip fikrinizi alayım mı. Direk göğüs için mi gideyim. 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 02:21
Iyiye gidiyor ise, bir sey gerekmez. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 02:44
Teşekkür ederim hocam 🌼

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 13:01
Hocam tekrardan. Merhaba. Gecemiz saat 5 kadar çok rahat geçti saat 5 civarı yoğun öksürük oldu biraz emzirdim ama genzinde titreşim gibi hışırtı gibi Bi ses oldu yine öksürdü geçti sonra yine oldu yani hocam geçiyor ara sıra tekrar oluyor. Ben kontrol e gittim risk almadım. Dr röntgene gerek yok dedi dinledi ve bronşiolit başlamış dedi ventolin cortier yazdı.. Sahtekarlık ı biliyorum 🤦‍♀️ ben sıcak buhar bal limon olarak yarına kadar takip etmeyi düşünüyorum keyfi iyi iştahı fen değil. solunumu uyurkrn 26 idi. ne zaman saymalıyım hocam ayaktayken acayip hareketli saymak için fırsat bulamıyorum b. arada siz ne önerirsiniz? 

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 19:05
Ne diye gidersiniz ki!!! Ne halt edecekleri belli!! 
Size soyledim... Ciddi bir durum olsa, meme ememez.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat