Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebeklerde ürperme, silkinme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24021
Tarih: 07 May 2025 Saat 23:14

Konu: Bebeklerde ürperme, silkinme
Mesajı Yazan: dilekakal
Konu: Bebeklerde ürperme, silkinme
Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 09:01
Günaydın Dr. Kadir Bey,

1 hafta sonra 9 aylık olacak olan kızım son zamanlarda gün içinde sık sık silkiniyor. Anlık bir birşey ama özellikle her uykudan uyanınca mutlaka yapıyor onun dışında oyun oynarken falanda yapıyor hani böyle vücudunun bir yerine kıl değer anlık silkelenirsin yaa işte öyle. Okuduğum kaynaklar beni bayağı endişelendirdi epilepsi konusunda. Ne yapmamızı önerirsiniz? Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2010 Saat 19:53
Uykuya dalarken( bilhassa yorgun oldugumuzda) bu silkelenme olabiliyor..Beraberinde ''homurdanma'' gibi ses cikarma, durup dururken tukurme, ( buyuk cocuklarda) kufur etmek gibi bulgular olursa, norolojik bir rahatsizligi gosterir....( Gilles de La Tourette Sendromu).......Bu bulgular yoksa merak etmeyin, zamanla gececek....

Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 27 May 2010 Saat 23:45
merhaba arkadaşım,benim oğlumdada aynı böyle ürpermeler oluyordu,bende sebebini çok düşünüyordum daha küçükken,epey sonra çişini yaparken bu durumun oluştuğunu farkettim,şu aralar tuvalet alıştırmasındayız ve bu durum daha bariz ortadaSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 28 May 2010 Saat 05:17
Dogru, bazi cocuklarda idrar yaparkende olabiliyor,tamamen selim bir durumdur, zamanla  kaybolur,

Mesajı Yazan: dgulsen
Mesaj Tarihi: 31 May 2010 Saat 13:43
hocam benim kızımda genelde yemeğini yerken bir silkinme hareketi yapıyor. titreyip yutmaya çalışıyor. yemek esnasında bunu birkaç kez yapıyor. her yemekte değil ama gün içerisnde mutlaka yapıyor?

sizin görüşünüz nedir??

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2010 Saat 20:25
Tek basina olan silkelenmeler onemsizdir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat