Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş dilde pas ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80206
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 01:13

Konu: Ateş dilde pas ishal
Mesajı Yazan: mervmerv
Konu: Ateş dilde pas ishal
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2024 Saat 22:43
Kadir hocam selamlar, 5 gün önce oğlumda yüksek ateş başladı,
2 gün sonra dilde kirli beyaz-pas rengi, ateş ve ağızda kötü koku (ishal ve bulantı hafif kusma da oldu) olunca hemen bactrim başladım, oğlum 27 kilo ben 1 ölçek sabah akşam veriyorum doğru mu emin olamadım, tam iyileşme olmadı henüz, bactrime kaç gün devam etmem gerekiyor? Bayramınızı kutlarım, sevgiler…

-------------
MERVUZN

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 01:40
BU 3 araz varsa, Bactrim yeterli olmayabilir, Augmentin veya benzerleri iyi gelir. 
Bactrim; 20 kilo ustu gunde:2x2 olcek verilir.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 09:05
Hocam bugün bactrimin 3. Günü, hemen augmentin 400 lük alıp, günde 2 ölçek 7 gün devam etsek olur mu?

Bir de 2 yaşındaki oğlum da ateşlendi, onda sadece yuksek ateş var şimdilik birşey vermeme gerek yoktur değil mi?

-------------
MERVUZN

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 13:55
Hocam acil doktoru bakteriyel bir durum değil influenza gibi dedi ama, dilde pas azalsa da hala var ağızdaki koku çok kötüydü azaldı, ateş hala ara ara yükseliyor, sanırım bactrimin etkisi oldu ama tam iyileşme olamıyor, birlikte bir kez ishal ara ara bulantı kusma da oldugu için streptokok olabilir mi diye düşündüm sizden okuduklarımla

-------------
MERVUZN

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 19:23
Sakin antibiyotik baslamayin. Bactrim ile devam edin. 

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2024 Saat 19:46
Hocam ya streptokoksa ve benim yüzümden doğru tedavi edilmediyse, yanlış bir tedavi kötü bir etki ya da sonuç doğurur mu?

-------------
MERVUZN

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2024 Saat 01:45
Streptokoklarla ilgili Forum yazilarini ve Yazarlar kismindaki; "...beta diye bir virus!.." makalemi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2024 Saat 15:21
Kadir hocam tekrar selamlar, 
1) 6 yaşındaki oğlumun durumu ile ilgili size yazmıştım 3 araz (ateş dilde pas ve ağızda koku) ve bulantı ishal
bir aradaydı, streptokoktan şüphelenmiştim, 
bactrim ile toparladı ancak 1 hafta olmasına rağmen hala burun akıntısı öksürük devam ediyor, dilde beyaz tabaka var
hastalığın başında bu tabakanın üstü pas kaplı gibiydi, şimdi daha beyaza yakın.
fotoğraf gönderiyorum.

https://hizliresim.com/cv48pkw" rel="nofollow - https://hizliresim.com/cv48pkw

2) 2 yaşındaki oğlum hemen arkasından ateşlendi dilde pas ve ağızda koku yok. Sadece ateş, havlar gibi öksürük 
(gece değil gündüz) ve aşırı halsizlik var. Çocuk doktoru kulağına vurmuş diyerek augmentin 400 1 ölçek verdi.
(Strep-a testi istedim gerek yok dedi), antibiyotiğe gerek var mı, ishal oldu kullandıktan sonra.

3) Eşim ve bende de ateş aşırı halsizlik bulantı 2-3 gündür devam ediyor.

Teşhis ne olabilir hocam, biraz uzun yazdım ancak nasıl bir hastalık ve ne yapmak lazım gerçekten anlayamadık,
teşekkürler, sevgiler.

-------------
MERVUZN

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat