Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş mi grip mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52012
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 10:33

Konu: Diş mi grip mi?
Mesajı Yazan: Didemerve
Konu: Diş mi grip mi?
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 18:52
Dr. Bey. Kızım 8 aylık. Yaklaşık 20 gün önce aılecek grip olduk geçtı o zaman da ateşliydı sizin tavsiyelerinizle 3 günde atlattı. İlk kez dr a goturmedım. Cunku sızı yeni tanıdım tesekkür ederim.ilk deneyimimiz oldu.
Bugün sabah 37.2 cıvarı atesle uyandı. Düşürmüyorm tabi. Cok az halsizliği var.bır kez de jel gıbı kaka yaptı.ara ara kulagını tutuyor. Cokca da alt diş etlerı kaşınıyor. Hep emmek istiyor. . Sız diş sıkıntı yapmaz dersınız hep. Şimdi bunlar tesadüf mü?arkadan grıp arazları gelebılırmı ki 20 gun arayla??

-------------
Selinserranınannesi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 21:06
Sut disleri; ASLA hicbir rahatsizlik vermez.. Tesadufidir... Aksi olsa idi, 20 sut disinin yirmisinde de,
cikarlarken; ayni sikayetlerin olmasi gerekirdi.
38 ve ustune ates diyoruz.
Grip???  Olabilir, olmayabilir, ama her durumdada, zaten yapilacaklar aynidir.

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 15:38
Diş konusunda haklısınız Dr. Bey. Gece ates 38.6 oldu. İlaç vermedim. Bıraz önce artık cok aglayınca halsiz düştü. paranox fıtıl verdım. Rahatlayıp uyudu. Meme emdıgı ıcın dılı beyaz anlayamıyorum koku ve pası. Akıntı öksürük yok. Ellerı çok agzında. Dedesi gördü halını bana cok kızdı. Iltıhabı olsaymış boğazında nasıl cesaret edıyormuşum. Nıye tahlıl yaptırmıyormuşum. Azar yedik birsürü:( inşallah atlatır gecen sefer ki gibi.

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2016 Saat 19:04
Ilk 1 sene icinde, anneden gecen antikorlar yuzunde, zaten Antibiyotiklik hastaliklar son derecede nadirdir.
Olanlarda genellikle; Hastane Enfeksiyonlaridir.

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2016 Saat 15:01
Hocam atesı 38 39 oldu hep. Baygın gibi yavrum. Bugün de ishal eklendi. Gun içinde 3.sulu kaka yapışı. Yedıgı bişeyden mıkrop kapmş olabılır mı?. hala akıntı filan yok. Genız akıntısı var bol bol. İnşallh kusma da eklenmez. Doğru düzgün bir yere de cıkmıyoruz. Nerden bukuyor bu mikroplar anlamıyorum.

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2016 Saat 17:30
Dr. Bey bir de aklıma geldı kı calpol ıcırmştm sabah cok huzursuz dıye o da ıshal yapmş olabılır mı?sıkıstıgımızda sadece paranox kullansam olmaz mı dönüşüm olmadan?bir de cok gaz cıkarıyor hem alt hem üstten.

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2016 Saat 18:12
1- Evet, yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis. Bunlar zararli enfeksiyonlar degildir,
    bagisiklik bu sekilde gelisir.
2- Domuz Gribi de olabilir ama, neticede ikisindede ilac verilmedigi icin, hangisinin oldugu o kadar onemli degildir.
3- Calpol; ishal yapmaz, ishal varken Fitiller cok etkili olmaz.

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2016 Saat 18:48
Nasıl mıkrop kapmasın ne bulursa agzında şu sıralar. Cevabınızı bı arkadasma okudum. Onun cocugu da hastalanmş aynı şekılde 6 aylıkmş. Bagırsak enfeksıyonu teshısı koymuş dr. 3 iğne yapmş. Öyle iyilesmış. Esım duyunca hemen hastaneye gıdelm dıye tutturdu. Ama sizin söyledıklernızı ıkna ederek anlatmaya calıştım. Su kaybetmesin dıye bol emzırıp su içirıyorum. Bactrim içıreyım mi her ıhtımale karsı?evde var. . Tesekkür ederim Kadir Bey. İnşallah iyleşir yavrum

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 06:12
Sakin bir sey vermeyin...
O arkadasinizin doktoruna bir sorun bakalim... Igne olarak verdigi antibiyotik, kana karistiktan sonra,
barsak icindeki; kakalarin arasindaki mikroplara nasil etki ediyormus??  Vucuda giren antibiyotikler,
ya idrarla atilir, yada Karacigerde parcalanir. Barsaklarin icine, Antibiyotik salgilanmaz. Aptal bunlar..

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 12:52
Dr. Bey. Ateşi gectı 2 gün oldu. Keyfı de yerınde. Ishalı de gectı sadece gunde bır kez jel gıbı parcacıklı azıcık yapıyor. Yalnz arada çıglık kıyamet kopuyor. Ardından gaz ya da azıcık bır kaka gelıyor. Bu normal mı hocam? tekrar edıyorum ama bactrim kullanmamın bu ani sancılara bı yararı olur mu?

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 18:32
Sancili, sumuk seklinde  ve az miktarlarda kaka yapiyorsa; bu "Dizanteri" kakasidir, 5 gun Flagyl surup
kullanin... Gunde: 2x1 olcek...

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 20:33
Tamam dr bey. Aldırayım hemen.tekrar eder mı?.Nerden bulaşır bu dızanterı oysa ki cok dıkkat ederım. Beze yaptıgı halde ev ahalısıne bulaşır mı?

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 21:45
Ayni, diger ishaller gibi; "Mikroskopik", kaka yemekle, gida veya sulardan bulasir.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 22:00
Tesekkür ederım hocam.
1- Karnı,sırtı ve boynunda isilik seklınde nokta nokta döküntü oldu. Bunumla bir alakası varmıdr acaba?
2- dizanterı tekrarlayan vücuttan atılması zor bır mıkrop mu ?kıme dedıysem öyle söylüyor :(
3- şurup tedavısı bıtınce tahlıl mı yaptırayım Dr. Bey gectı mı dıye?

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 07:04
Tamamen yalan... Cogu  yanlis teshis oldugundan, tedavi ile iyilesmeyince bu sekilde uyduruyorlar.
Her ishal'e "dizanteri" der oldular.. Sahtekarliklarinin  sonu yok.
Tekrar tahlil filan gerekmez, sahtekarlarin tuzagina dusmeyin...

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2016 Saat 02:04
Kadir Bey,flagyl 5 gün dozunu bıtırdık. Artık ıyı,yalnz ates ve ıshal sonrası burun akıntısı basladı.
Acaba bu şurubu atmam gerekir mi?yoksa kullanılabılır mı yıne. Onu sormak istedim. Tesekkür ederim

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2016 Saat 08:15
Atin, zira kapagi iyi kapanmadiginda, sivi buharlasmasi oluyor ve ilacin terkibi bozuluyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat