Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İye

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45172
Tarih: 19 Ara 2025 Saat 20:03

Konu: İye
Mesajı Yazan: hyper-ana
Konu: İye
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 11:51
Kadir Bey kızım ateşliydi dr götürdüm idrar tahlili istedi(başka bir bulgu yoktu) sonucu aşağıya yazıyorum.
Ph 6
Nitrit pozitif
İdrar sedimenti
Her sahada;23-30 lökosit,lökosit kümeleri,3-4 eritrosit ve bakteri görüldü şeklinde. 3 günlük iğne verdi.novosef bugün 3. İğneyi vurulacak,gece gündüz çok huysuz ateş düştü idrardaki koku geçti ama idrar yaparken ıhlıyor çok ve yaptıktan sonra çırpınarak ağlıyor.Bunun için ne yapmalı dr yarınki iğneden sonra geçecek.soniğneden sonra 24 saat geçmesini bekleyin ve sıcak oturma banyosu yapın dedi.Eski yazılarda cranbery önerdiğinizi gördüm.Kızım sadece anne sütü alıyor ve 10 aylık versem sakıncası olur mu .günde ne kadar verilebilir? ve bir soru daha ben her kaka yapışında lavaboda altını yıkıyorum bekletmeden yınede iltihap oldu  önlem olarak başka yapılabilecek birşey var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 20:03
Novosef, tamami idrarla atilan bir ilac degildir. Buyuk bir kismi Karacigerden atildigi icin, ideal bir IYE tedavi ilaci degildir.
Onun yerine, (direncli ciksa bile) Bactrim surup, gunde:2x1 olcek verin ( 1 hafta). Igne cok GEREKSIZ... Ne oluyor yani, Menenjitmi tedavi ediliyor!!!
Cranberry verin. Ya yedirin, yada haslayin, puresini verin. Hergun 1 corba kasigi verseniz yeter.

Mesajı Yazan: hyper-ana
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 21:25
Çok teşekkür ederim Kadir Bey prki ağrısı için rahatlatmak adına ne verebilirim veya ne yapabilitim.Yafın bactrim basliyorum kac gün devsm etmeli  7 gün mü, zatdn sadece ateş düştü baska bir etki görmdim malesef:/

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 22:45
Novalgin surup, (gunde)2x1 olcek verin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat