Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hipermetrop

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39890
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:20

Konu: hipermetrop
Mesajı Yazan: zehraeroğlu
Konu: hipermetrop
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2013 Saat 13:21
Kadir bey kizim 6.5 yasinda.henuz ilkokula baslatmadim.kismetse eylulde baslayacak.ama bazi harfleri taniyor.bayram oncesi olesine bi kontrol icin goz doktoruna goturdum.henuz okuma yazma bilmediginden sadece buyuk E harfini gostererek cubuklarinin ne tarafa baktigini sordu doktor..ve kademe kademe kuculterek sordu.kizim hepsini bildi.ama muayne oncesi disarda bi makine ile goze bakip o kagitla doktorun odasina giriyorsunuz ya o kagitta kizimin hipermetrop oldugunu soyledi.doktor.ve bi damla damlatip goz bebeklerini buyuttu tekrar kendi odasindaki cihazla bakti ve kizima 2.5 derece hipermetrop teshisi koyup gozluk yazdi.ama ben kizima evde tanidigi harfleri cok yakindan gosteriyorum gayet guzel soyluyor.hani miyop icin ekrandan gosterdigi gbi hipermetrop icinde biseyler gosterip sorsa ve kizim okuyamasa anlarim ama o makinelere guven olur mu

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zehraeroğlu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2013 Saat 13:24
Eger kizim 2.5 derece hipermetrop olsa idi benim gosterdiklerimi okuyabilir miydi.yani simdi biz gozlugu alalim mi?yoksa okula baslasin okumayi söksün sonra mi bakalim?bosyere gozluk takmasini istemiyorum.simdi doktorlar nasil hep ant.yaziyorlarsa goz doktorlarida her goturulen cocuga gozluk yaziyorlar.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2013 Saat 18:24
Hipermetrop; yakini goremez.. Ekrandakiler, Miyoplar icindir. Eger hakikaten gozluk kullanmasini gerektirecek kadar Hipermetropi varsa, kol saatinizin icindeki yazilari okuyamaz, igneye iplik geciremez.
Belki de; Astigmat diyeceklerine hipermetrop dediler. Bunlardan hersey beklenir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat