kulak kanamasına şurup
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28635
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 09:34
Konu: kulak kanamasına şurup
Mesajı Yazan: selege
Konu: kulak kanamasına şurup
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2011 Saat 09:57
iyi günler kadir bey geçen hafta kulak enfeksiyonu geçirip ardından kulagı kanayan kızımı kbb götürdüğümüzde kulagını basınçla ölçüm yaptılar ve kulagının kanamadan etkilendiğini söyledi ve bize rinogest adlı şurup verdi 7 gün kullanılacakmış,sizce kullanalım mı ne dersiniz?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2011 Saat 10:28
Çocuğunuzdaki hadise, geçirdiği grip sonucunda, "Öztaki" borusunun kapanması sebebi ile, orta kulağı nemli tutmaya yarayan "göz-yaşı " vasfındaki sıvının akamayıp, orta kulakta birikip zara baskı yapması ile başladı.. İlaçlı bir burun damlası ile Öztaki borusunun açılması sağlanabilirdi.. Ne antibiyotikler, nede sonu " -gest" ile biten ilaçların hiçbir faydası olmaz.. Uygun tedavi yapılmayınca, basınç etkisi ile kulak zarı delinir ve bu sıvı dışarı akar.. Ağrı anında geçer ve gergin haldeki kulak zarının büzüşmesi ile delik kapanır. Kesinlikle kulağa bir şey damlatmayın, sadece "İliadin ped. damla veya sprey , 3 gün; günde 2x2'şer damla BURNUNA damlatın.. 3. günden sonra, 1 hafta serum fiz. kullanın.
|
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2011 Saat 10:57
çok teşekkürler kadir bey geçe hafta 3 gün ortivem damlattım burnuna bir gün ara verip serum fiz.damlattım şimdi yine ortiven damla veriyorum illadin almaya gerek varmı? birde kadir bey geniz akıntısı çok fazla ne tavsiye edersiniz saygılar.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2011 Saat 10:05
otrivin ve İliadin benzer ilac, hangisi varsa... Geniz akıntısı için serum fiz. uzun süre kullanın..
|
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2011 Saat 10:50
teşekkürler kadir bey aile hekimimiz gibi oldunuz ve sizden çok şeyler öğrendim allah sizden razı olsun iyiki tanımışım sizi saygılar.
|
|