Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

amip kisti

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17519
Tarih: 28 Haz 2025 Saat 20:00

Konu: amip kisti
Mesajı Yazan: mehtapdemirel
Konu: amip kisti
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2009 Saat 12:05

Kadir Bey 70 günlük bir kızım var. bebeğim anne sütü alıyor yetmezse eğer sadece 1 öğün mama veriyorum.2 gündür huzursuzluğu vardı ve kakası sümüksü yapıdaydı bu gecede hiç uyumad.dün tahlile gönderdik ve amip kisti çıktı. bugünde yeniden tahlil yapıldı tekrar rastlndı amip kistine. doktorumuz böyle bebeklerde rastlanması pek sık değildir dedi korkuttu bizi.tehlikeli birşey midir ne yapmamızı tavsiye edersiniz?

bu arada hergün biberonları ve emziği steril ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 12:31

Biberon ve emzik sterilizasyonu, hastanalerde yapılır ve gereklidir. Evde gereksizdir, zira o emzik ve biberonu sadece sizin çocuk kullanıyor. Doğrudur, bebeklerde görülmez, sümüksü kaka var diye öyle  uyduruyorlar. O yaşlarda biraz fazla yediklerinde sümüksü kaka olur. O her "gık" dedikçe siz meme vaya mama vermeyin. 

Mesajı Yazan: beniminam
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 17:21

Kadir Bey tahlilde çıktı amip kisti tahlilmi yanlıştır diyorsunuz 2 defa yaptırdık

Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 10:44

Bu amip, sulardan bulaştığı için sizin çocuğa bulaşması çok zor.. O verdiğiniz 1 öğün mama daki su yapmış olabilirmi???  Suyu iyi kaynatmadınız ise, olabilir. Birde sizin bulunduğunuz bölgede çok sayıda hasta olması gerekir. Eğer ilaç verilmesine karar verilecekse, dozuna dikkat edin, günlük doz kilo başına 30-50mg. olmalı ve 3 doza bölünmeli..

Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 15:07

Kadir bey kızım şu an 5.4 kg doktor flagyl diye birşurup verdi 3x2cc vermemizi önerdi. sizce uygunmu? teşekkürler

Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 15:09
Kadir Bey bunun tedavisi mümkün mü bu şurupla? siz ne önerirsiniz? kızımda çok huzursuz sürekli ağlıyor karın ağrısı yapabilir mi acaba bu rahatsızlık? şimdiden teşekkürler

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2009 Saat 12:32
Bu hastalığın zaten başka ilacı yok. 5 gün kullanacaksınız. Veriliş şekli uygun. İlaç 2 günde tesirini gösterir, ondan sonra ağrılar ve sancılar geçer.

Mesajı Yazan: maho68
Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 12:08
Sayın Kadir Hocam 15 Yaşında Bir Erkeğim Ve Yaklaşık Olarak 2.5 Senedir Bu Hastalıktan Dolayı Rahatsızlık Çekiyorum.Hangi Doktora Gitsem Kesinlikle Ornisid Diye Bir İlaç Veriyor Kullanıyorum Kullandığım Zaman Sorunum Olmuyor Ama İlaç Bittikten 2 3 Gün Sonra Tekrar Bu Hastalık Baş Gösteriyor Ayrıca Acı,Kola,Gibi Şeyler Yiyip İçtiğimde Bu Sorun Ortaya Çıkıyor.Sizce Ne Yapmalıyım?Tşk Edr.

-------------
Muhammet Gül

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2009 Saat 19:01
Sorun nedir? Ne şikayetleriniz var? Ağrının şekli, zamanı, dışkılamanın tarifi , sayısı, hepsini bir anlatın, konuşalım.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 17:46
Hocam Sorun Büyük Abdeste Çıkmadan Önce Karnım Ağrıyor Lavaboya Gitmem İçin Sıkıştırılıyorum sanki tuvalete gittiğimde ise sonucta bazen kanlı bazende hafif sarı şekilde sümükümsü bir iltihaba benzeyen bir katı sıvı geliyor 2.5 senedir en az 10 tane doktor değiştirdim  son dokturumda yaklasık olarak bir iki 2 ay düzelme yaşadım bana perhisler önerdi ac,ekşi,ve soğukta kalmıyacaksın dedi zira acı yediğimde soğukta kaldığımda ve asitli şeyler içtiğimde böyle şeyler oluyor ramazan ayında olduğumuz için mecburen ister istemez bir kola içeyim diyorum 1.bardak.2.bardak dediğimde aynen olaylar başlıyor.Birde Hocam ben büyük abdestimi yaparken makap ağzıma zorlandığım için parmak kullanmak zorunda kalıyorum ve kudret macunu diye bir şey kullanıyorum yardımlarınız için tşk edr

-------------
Muhammet Gül

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 23:19
Sizde bir kalın barsak hastalığı olabilir. Gerekirse, "Kolonoskopi" yapılabilir. Bir uzmanın görmesi gerekli. 

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2009 Saat 19:56
Hocam ben zaten 2 kere kolonoskopiye girdim

-------------
Muhammet Gül

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2009 Saat 14:40

Tamam, ne dediler,  bu sayede pek çok hastalık ekarte edilebilir. Birde "Cöliak hastalığı" acaba akıllarına geldimi??2-3 gün unlu gıdaları bir kes. Sadece et,süt, yumurta ,balık, sebze ye bakalım düzelecekmisin.   

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2009 Saat 19:33

Hocam Ben Kolonoskopiye Girdiğimde Bana Cd Vermislerdi İsterseniz Cd deki Görüntüleri Size Gönderebilirim.

-------------
Muhammet Gül

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2009 Saat 19:35
Hocam Bana ÜlseraktifKolit Olduğu Söylemislerdi.

-------------
Muhammet Gül

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 10:12

Teşhis konmuş, tedaviye devam edeceksiniz.

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2009 Saat 16:54
hocam tedavi bitti bana en son bir tane fitil verdiler besleyici fitil onuda
kullandım

-------------
Muhammet Gül

Mesajı Yazan: helen
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 12:01
   bebekte amip kisti

hocam iyi günler,

oğlum 4.5 aylık. mama alıyor. sulu, yeşil, sünen dışkılar sonucu dr. a götürdük. Kusma ya da kan yok. ilk tahlil sonucunda amip kisti, 10-11 lökosit ve 4-5 maya hücresi görüldü. dr. nidazol ( 8 saatte bir 50 ) ve bactrim ( sabah akşam 1/2) verdi. yaklaşık 10 gün kullandık. 3 gün aradan sonra tekrar tahlil yapıldı. yine amip kisti  ve 1-2 eritrosit görüldü.

Lütfen bir tavsiyese bulunursanız çok sevinirimm.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 12:26
4.5 aylık çocukta amip olmaz... O gördüğünüz kaka "çok yeme kakası" .. Zorlamayın kaka tekrar sarı renge döner.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 12:39

Çokk  teşekkür ederim. Dr. beni çok telaşlandırdı. Bu kadar küçük bir çocukta olmaz dedi.
5 öğün 150 ml conformil 1 yiyor. Zayıf doğdu ( 2.300) su an 6.500. Başka mama ya da ek besin verelim mi?? Tekrar çok teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 22:04
4. aydan itibaren mamaya hele böyle en pahalısına hiç ihtiyacınız yok.. Kutu sütlerine geçebilirsiniz. Bilgi için eski maillere bakın. Kilosu, 3.5 kilo doğanları geçmiş, sakın zorlamayın.

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2009 Saat 09:56
teşekkür ederim doktor bey. İyi çalışmalar dilerim. 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2009 Saat 21:44
Hocam İnternet Üzerinden Konusabileceğim Bir Psikolojik Danısman Önerebilirmisiniz tsk edr!!!

-------------
Muhammet Gül

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2009 Saat 09:50
Maalesef, bildiğim yok...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat