Tekrarlayan Amip
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20152
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 02:59
Konu: Tekrarlayan Amip
Mesajı Yazan: bilgen16
Konu: Tekrarlayan Amip
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 23:16
Hocam; 19 aylık oğlum yaklaşık bir ay önce karın ağrısı,ateş ve ishal belirtisi ile yapılan gaita tahlilinde entamoeba ve hist.trofozoitleri görüldü (lökosit 7-8) teşhisi ile doktorunun 10 günlük nidazol tedavisi görmüştü aynı anda boğaz enfeksiyonu da olduğu için antibiyotik tedavisi de görmüştü. Tedaviden sonra tahlili temiz çıkmıştı ancak 10 gün sonra yine ateş ishal ve karın ağrısı ile yine gaitada entamoeba ve hist.trofozoitleri görüldü (lökosit 4-5) yine 10 günlük nidazol kullandık. Hocam bizi korkutan bu tekrar neden damacana suyu içiyordu şimdi kaynatıyorum onun haricinde ailece hijyen kurallarına önem veririz çıldırıcam ya tekrar olursa diye. İlkinde nidazolu 8 gün kullanmıştım ikincisinde 10 gün ve şişe bitti. Sanki hala kakası normal değil gibi geliyor tahlil temiz olmasına rağmen halen biraz cıvık önceden sürekli kabızdı. Daha detaylı araştırma yaptırmalımıyız bu sorumuda cevaplarsanız çok sevinirim Allah sizden razı olsun hocam . Birde sık hasta oluyo diye üzüm ekstreli vitamin veriyorum öğünleri konusunda çok titizim süt et yumurta düzenli veriyorum ayrıca anne sütüne de devam bu arada kilo 11,5 boy 83 hocam Saygılar
------------- Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 16:39
Boy ve kilo normalin üstünde, merak edilecek bir şey yok. Amipli dizanteride, kaka güvercin pisliği kadar, cıvık, sümüksü ve kanlıdır. Ikınarak ve sancı ile kaka yapar. Bu bulgular yoksa, uğraşmayın. Sizin kakanızı versek tahlile onda bile görürler. Biraz su ilave edip yumuşatın, bakın ne enteresan sonuclar gelecek.
|
|