Kusma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47172
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 06:52
Konu: Kusma
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 05:45
İyi günler hocam, 4.5 yaşındaki oğlum bir haftadır grip. Dün öğlen şehir dişina çıkarken arabada kustu. Bugün döndük akşam tam yatacağı sırada kustu. Sonra uyurken gittim yanına kusmuştu ve şimdi gece saat 5;30 yine uyurken kusarak uyandı.ateş vs. Yok. Yediklerinin aynılarını bizde yedik son kusmuğu sarı sulu idi. Gece ve oglene kadar aralikli ictigi sade su kusmaya devam etti.su icti kustu sut icti kustu.bugun ikindide yediklerini iki saat gecmesine ragmen henuz kusmadi.ishal yok.en son dun normal kaka yapmisti . Geçen yıldan grip aşımız yapılıdır .ilaç hiçbirşey kullanilmamasiı gerektiğini biliyorum. Yazılarınızı sıkı takip ediyorum.her ihtimale karsi yatmadan evvel kusarsa gece rahat etmek icin emedur filtil verebilirmiyim ? nasıl yorumlarsınız.? 21 kg 109 cm.
Çok teşekkür ederim.
------------- Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2015 Saat 21:37
Emedur100 fitil kullanabilirsiniz..
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 00:15
Dün öğleden bu gece 24:00a kadar kusma olmamıştı.şimdi öğlen yediklerini kustu. Kaka normal.karın ağrısı var ve eskisi gibi yemek yemek istemiyor sanırım midesi bulandığı için.
Mikroplar hala tamamen atılamadığı için kusma devam ediyor ,doğrumu hocam, daha fazla su, süt içirmeye çalışsam İşe yarar mı acaba?,yemek ıstemediği için zorlamıyorum.
Teşekkür ederim.
Hocam, 4 saat sonra az önce bidaha kustu(uyurken,) emedur fitil bir tane yaptım.ilk başlangıç gününden aralıklı kusması bugün 5. Gün oldu ne tur mıkrop olduğu söylenebilir mi?kolay gelsin .
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 04:54
Ne tur mikrop, oldugunun ne onemi var!!!
Bactrim; gunde:2x1 olcek baslayin.
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 05:18
Tamam.evdw vardi baslayayim.esim Sorar neden bactrim?
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 05:42
Okuyun, cok anlattim. Yoksa suallerinizin arkasi gelmeyeck.
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 12:38
Bson sorum için cok ozur dilerim.ben 80 sayfa konu ile ilgili bolumu ,taradim, bactrim, kusma ile ilgili arama motorundan okudum.surekli okuyorum, fakat okuma ozurlu esim beni dinlemiyor, 4.5yasindaki cocuga "yerlere yatma, bak karnin agiriyor,"diyen,geceyarısı emedur fitil verdiğim için "madem kusmayı kesmiyoruz niye verdin kusarsa kussun,mikroplar kana geçmesinden iyidir " deyip kıyamet koparan bir babaya anlatamiyorum.
Bugunku durum once kati devaminda bol,sulu , kokulu kaka yapti .bactrimde basladim.boylece uygulamali kusma ishalin seyrinide ogrenmis oldum.sayenizde.sorun yok.
Yardimlariniz icin cok sagolunuz.
.
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 22:46
Doktorluk, muhendislige benzemez...Kusmayi bazen keseriz, bazen kesmeyiz...
Eger; bir "su kaybi" olma riski yoksa, kusmayi kesmeyiz.. Eger, kusmalarla "Su kaybi" olma ihtimali varsa, Emedur'u kullaniriz.
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 22:56
Hocam, 4.5 yasindaki oglumdan sonra bugun 13yasindaki kizim okuldan karin agrisi sikayetiyle geldi.aksam yemeginden sonra iki defa kustu .okulda pitos diye sosisli misirli birsey evde azardan simit ayran, aksam azpilav ustu kuru ve sicak ihlamur , elma yedi ve cikardi.karin agrisi devam ediyor. Simdi bu durum tesadufmu yoksa kucukten mi bulasti.yediginden mi mikrop aldi.grip degil.bu yil ilk defa grip aşisi yaptirdim.teferruati biliyorum.tesekkur ederim.
|
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2015 Saat 23:35
Ister Gidalardan aldigi bir ishal olsun, ister Domuz Gribi olsun, bir sey yapmiyoruz.
|
Mesajı Yazan: nilcey
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 12:22
hocam benim de 4,5 yaşındaki kızım sabah kusmayla uyandı. hiç birşey yiyemiyor. hep kusuyor. karın ağrısı da var. biz de bactrim alalım mı. eczaneye sadece bactrim demek ve yaşını belirtmek yeterlimi mi. hani çocuk için özel oluyor ya yanlış ilaç almayayım.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 18:28
Sizde gerekmez... Ates olursa o zaman dusunulur. Bactrim surubunun "Tek sekli" var.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 18:43
Hocam ateşte oldu az once.39.5 oldu.hep mizikliyor.bogazida agriyormus dil temiz.
dr a götürdük. antibiyotik verdi. geniz akıntısıda çok var dedi. ishal başlarsa antibiyotiği kesin dedi. mide bulantısı devam ediyor. ateş var. henüz ishal yok.
bir de multıtabs vitamin aldım bugün. aynı anda antibiyotikle kullanılabilir mi. d vit ampul ü de yeni bulabildim yoktu eczanelerde. aldım ama kullanmadım henüz. antibiyotik bitince mi verelim. multıtabsla dvit 3 ampul aynı anda olur mu.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2015 Saat 21:29
SAKIN; Ne antibiyotik Verdi ise, kullanmayin.
Bactrim baslayin.
4.5 yasa; MultiTabs gerekmez, senede 1 defa 1 Ampul Dvit3 verin, yeter.
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 18:09
hocam doktora gittik augmentin es yazmıştı. aldık 2 kere kullandık.siz bactrim deyince bactrim almak için eczaneye gittim eczacı vermedi.yan etkisi daha fazla, penisilin ağırlıklı dr yazmadıysa veremem dedi.sabahtan beri ateş 37 lerde ama sürekli mızıldıyor karnım diye.ama karnı ağrımıyormuş kusmak istiyormuş öyle ifade ediyor.bugün kusma yok.ishal henüz yok.mide bulantısı var birde çok mızmız.karnım ağrıyor diyor özellikle soruyoruz kusmak istiyorum diyor bizde anlamadık.ne yapalım
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 22:33
O eczaci hem SALAK, HEMDE ANASININ GOZU.....Aynen soyleyin.
1- Bactrim'de Penisilin'in "zerresi" yoktur... Sulfonamid'dir.
2- Bu yasta cocuga, Aug...ES600 verilmez, Esas Penisilin olan ilac, bu ilactir. 20 kilo altina, Aug600ES VERILMEZ...
3- Anasinin gozu eczaci, akli sira, ucuz ilaci satmayip, piyasanin en pahali antibiyotigini kakaliyacak.
Hicbir sey vermeyin... Boyle eczacilarla- doktorlarla, isiniz cok zor.
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 19:46
hocam bu gün bactrimi baska eczaneden aldım. hastalığımız ateş dısında devam ediyor. bugün 1 kere kustu dün 2 kere kustu.sürekli karnım deyip ağlıyor. augmentin es vermiycem artık.bu gece bactrime başlıycaz. karnından gurul gurul ses geliyor. bugün 1 kere hafif cıvık kaka yaptı. reflor aldım verdim bir kere. ciddi birşey olabilir mi hocam.salı sabahından beri böyle ateş geçti sadece antibiyotiği aug.4 kere vermiş olduk bu arada. belkide onun mu yan etkisi kusmalar bilmiyorum. gerçi hiç ant.kullanmadan önceki şikayetimiz dekusma ve ateşti. nedir hocam buhastalık neden geçmiyor. burun akıntısı grip yok.boğazında birşey yok.sadece karın ağrısı ve mide bulantısı.ishal şimdili yok.ne hastalığı bu böyle.
hocam ishal başlayacaksanırım.sulu bir kaka yaptı şimdi.
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 23:06
Keske, ikinci Eczaci'ya sorsa idiniz, "Bactrim icinde Penisillin varmi?" diye...
Muhtemelen, yedigi-ictigi bir gida dokundu, ustune de Aug..ES verilince, hastalik uzadi.. Neyse, bir daha ders olsun!!
|
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2015 Saat 11:18
dr bey dün bactrim verdik bir doz sabah uyandığında kırmızı lekeler varmış vücudunda. kollarında yüzünde bacaklarında. kaşınıyormuş. bactrimi kestik hiç bir şey vermiyoruz artık.
|
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2015 Saat 19:02
Resim gonderebilirmisiniz??
Hic ilac vermemekle en iyisini yapiyorsunuz. Bastan sozumu dinlese idiniz, is bukadar uzamayacakti.
|
|