Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım oluk oluk kusuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44778
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 06:52

Konu: kızım oluk oluk kusuyor
Mesajı Yazan: pnkllr
Konu: kızım oluk oluk kusuyor
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2014 Saat 22:45
hocam iyi akşamlar benim kızım 4.5 aylık ve 5.5 kilo. doğum kilosu 2600. 47 cm doğdu şu an 60 cm. kızım 1 aylık oldgundan beri oluk oluk kusuyor. haftada 3 4 kez kusuyor fışkırtarak. ilk zaman doktorumz reflüsü var demişti ama kusmasını bilmiyordu daha reflü yastıgı alın dedi, aldık. hala kullanıyoruz hatta altına kendi battaniyesni katlayıp koydum daha da yuksek olsun diye. fakat geçen gün akşam muhallebi yerken yine oluk oluk kustu,ondan sonraki gece ise saat 3 te ( 2.5 saat önce beslemiş olmama rağmen) ramazan davulcusu geçerken uyandım sesten ve kızıma da ses çok gelmesin uyanmasın diye kulaklarını kapattım davulcu gidince geri yattım ama ufak bi ses duydum bakayım dedim, bir baktım yine oluk oluk fışkırtarak kusuyor hemen kalktık banyoya soktuk tabi her yer battı vs. o geceden beri korkar oldum ilk kez gece kustu. kızım zaten gündüzleri iştahsız. gün boyu toplasanız 350 400 ml süt içiyor sabah (6dan akşam 9a kadar olan süre zarfında).o da uyurken içiyor uyanıkken içiremiyorum. şimdi daha az versem kusmaz belki diye süşünmeye başladım fakat bir yandan da geçen haftadan bu yana hiç gram almamış, tarttık. bir de, son 3 gündür huzursuz. hep mızmız. gece de aglayarak uyanmaları başladı hiç yapmazdı. reflü tedavisi mi olmak gerekiyor? mama ile besleniyor kızım bu arada. ne yapmalıyım? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2014 Saat 10:11
Reflu tanisini hangi "geri-zekali" koydu ise, ona soyleyin, Reflude "kusma" olmaz, Regurjitasyon denilen; mide muhteviyatinin yemek borusuna kacip, tekrar yutulmasi hadisesi vardir..

Bu yasta bu tip kusmalar, en fazla: "Pylor Spazm" inda gorulur.. Bu aptallarla ugrasmayin, dogrudan bir Cocuk Cerrahina danisin. Basit bir ameliyati vardir.

Refluymus!!!!! LAF...

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2014 Saat 10:25
peki sizce gelişimi nasıl kızımın? bu kusmalar etkiliyor mudur kilosunu ?

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2014 Saat 10:30
bir de , pylor spazmının ne oldugunu okudum darlık demekmiş, her öğünde kusmuyor benimki, haftanın bir kaç öğünü. yine de pylor spazmı mıdır ?

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2014 Saat 11:29
Zor... Beraberinde kilo eksikligi oluca, genede bir gosterseniz, iyi olur.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2014 Saat 15:53
hocam gelişiminde sizce bir sıkıntı var mı? kızım çok istahsız uyanıkken hiç bir şey içmez. zorla içiremediğim için ancak uykusunda içirebiliyorum. gece de uyanmaz.ben biberonu uzattıgımda uyuyorken guzel içer 120 ml falan. ama uzatmasam inanın 10 saat uyanmadan durur öyle.4,5 aylık ve  60.2 cm boyu var 5.6 kilosu var bugun tartıldı bakıldı.  son 10 gunde 100 gram almış. baş çevresi 41.2 cm,  1,5x1.5 da bıngldak. doğum boyu 47 cm dogum kilosu 2590 cm doğum baş çevresi 33,5 cm.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2014 Saat 16:08
1.1kg eksigi var...Az da olsa, 100 gram almis olmasi iyi havadis.. Simdilik acele etmeyelim.. Biraz daha takip edelim...

Ben 22 Temmuz Sali sabahi Amerika'ya donuyorum. 20 Temmuzdan itibaren, benim postam kapali olacak.

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2014 Saat 00:57
hocam 20 temmuzdan sonra size bir daha ulaşamayacak mıyız yani :(

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2014 Saat 11:28
Amerika'ya gittigimde, internetim bana "giciklik" yapmazsa, 24 Temmuz'dan itibaren gene gorusecegiz. Buranin zamani ile, 23 Temmuz aksami orada olacagim.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2014 Saat 22:16
Hocam merhabalar tekrardan, eşimle bugun kızımın kafasının sağında hafif şişlik farkettik solda yok, şakak kısmında.genişliği fındıktan daha büyük. bu şişlikle ilgili olmayabilir ama bundan 2 3 hafta önce kızım 50cm yukseklikteki koltuktan düşmüştü ahşap parkeye, ama o zaman eşim kontrol etti gece gündüz yine de bu şişliği farketmedi. acaba doktora göstermeli miyiz önemli bir şey olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2014 Saat 22:21
Oturun, oturdugunuz yerde, yoksa basiniza bin turlu isler acarlar. Cekilmedik,ne Tomografisi kalir, ne MR'i.. Hicbir sey gerekmez, o sislikde zamanla kaybolur.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2014 Saat 22:26
Tamam hocam. peki eşim soruyor şimdi, neden şişmiş olabilir diye,bebklerde oluyor mu böyle diyor. teşekkür ediyor ayrıca.

Mesaj Tarihi: 25 Tem 2014 Saat 23:52
hocam bu arada son sorum dışında,yeni gelişmelerimizi sizinle paylaşmak istiyorum.çünkü hep size soru sormuştum sıkıntılarımla ilgili. doktora gittik reflü mamasına başladık ve kusmalar bıçak gibi kesildi. iştahı iki kat arttı. 7 gundur kullanıyoruz mamayı daha hiç kusmadı. önceden zar zor 30 ml içen kızım gündüzleri 150 ml içmeye başladı. akşamları ise 220yi bile buluyor. fakat kilo alımı bu kadar çok içmesine rağmen 4 gunde 30 gram olunca idrar kültürü bir daha yapıldı ve bu sefer enfeksiyon çıktı. şimdi de tedaviye başlandı. tekrar yarın kültürü vereceğiz ve iyileşse de kontrol amaçlı iki ayda 2 kez daha kültür vereceğiz. sonunda çözümler bulunmaya başlandı o yuzden çok mutluyum :)

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2014 Saat 18:37
1- Carpma sonucu kemik zari (Periost) altinda kanama olur, Bu kan pihtisi zamanla kireclesir ve sonrada kendiliginden yokolur.
2- Reflu olsa idi, mamayi kestiginizde kusmalar tekrar baslayacakti. Mamalar; Reflu'yu tedavi etmezler, sadece kusmayi onlerler. Ayricada, Reflu'de kusma degil, "regurjitasyon" denilen yemek borusuna olan kacagin tekrar yutulmasi vardir. Zaten o mamalarin ustundede, "Anti-Regurjitasyon" mamasi (AR) diye yazar.
3- O IYE mavalana hemen inanmayin, "NITRIT" degerine bakin, Nitrit(-) ise IYE yok demektir.
Zaten butun dava, size devamli "Kultur" yapip, para tirtiklamak icindir.
Dikat edin, artik bazi laboratuvarlarda uyandi, Nitrit (-) olsa bile (+) diye rapor veriyorlar. O yuzden, bana idrar tahlilinin TAMAMINI yazin.

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2014 Saat 15:38
mamayı kesmedik devam ediyoruz hocam, bugun 5 aylık kontrolüne gittik kızımız kusmadııg ve gayet gunde 700 mlden fazla içtiği halde 14 gunde 140 gram almış. boyu da 14 gunde 0.7 cm uzamış. kafa çevresi de 0.5 cm büyümüş. 15 gündür hiç kusmadı iştahı güzel ve ayrıca 10 gündür antibiyotik kullanıyoruz idrar yolu enfeksiyonu var diye, bugun tekrar kültür verdik geçip geçmediğine bakmak için.bugun son gün antibiyotiğimiz bitiyor, ama hocam antibiyotk kullandıgımız halde ve kusmadıgı halde ve iştahı da güzel oldugu halde neden kilo alması böyle? başka ne tür sebepler olabilir? sizce sebebi hala idrar yolu enfeksiyonu mudur?başka baktırmamz gereken bir yeri var mı? doğumda kilo 2590 gr, boy 47 cm baş 33.5 cm idi.şu an 4 ay 27 günlük kızım, 60.9 cm boyu ve 5740 gram kilosu var baş çevresi 41.7 cm.

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2014 Saat 18:40
IYE var diye kilo kaybi olmaz. Dedigim gibi, idrar tahliline bakin, NITRIT (-) ise IYE yok demektir.

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2014 Saat 18:41
nitrit negatif. peki neden kilo almamış ki neler olabilir sebepler? kusma da yok iye da şu an.iştahı iyi.

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2014 Saat 19:23
KESINLIKLE idrar yolu enfeksiyonu gecirmedi. Kilo almasi, iyi beslenmeye basladiktan sonra, hucrelerin cogalmasi ile olacak, sabirli olun.
Bir daha da sakin Idrar tahlillerinde; "Nitrit" (-) oldugunda, IYE teshisine inanmayin.

Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2014 Saat 20:01
fakat idrar kültürü yaptırdık bu tahlilden 1 hafta önce, idrar kültüründe üreme çıktı 10 bin yazıyordu koloni sayısı. bu kültüre göre antibiyotiğe başladık. 1 hafta sonra bu bahsettiğimiz idrar tahlili yapıldı ve nitrit o zaman negatif çıktı. idrar kültürüne göre enfeksiyon yok mu?

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2014 Saat 07:52
EVET, IYE YOK.....Koloni sayisi: 10 000 olmasi, disaridan bulasan bakteri sayisini gosterir. Hicbir zaman IYE olmadi. Resmen aldatildiniz.

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2014 Saat 10:38
hocam o zaman peki neden sıfır kilo aldı bu ay? önceki aylardan da 1.4 kilo eksiği vardı iyice fark açıldı bunun nedenini biz anlayamıyoruz 

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2014 Saat 10:43
üreme saptandı yazıyordu bu da mı enfeksiyon değil?

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2014 Saat 19:20
Hakiki bir IYE oldugunda; Koloni sayimi: 100 000'in ustunde olur, 10 000 koloni disardan bulasmayi gosterir. 100 000 koloni altinin, bir onemi yoktur ama artik laboratuvarlarda doktor degil, bazi ahmak veya sahtekarlar oldugu icin, boyle raporlar verbiliyorlar. Zaten bu laboratuvarlarin cogu doktorlarla ortak calisirlar. Doktor; gerekli-gereksiz hasta gonderir, Laboratuvar'da "canak" rapor vererek, hem doktorun hem Laboratuvarin islerini arttirir.
Bu sahtekarlari suc ustu yakalamak isterseniz, saglam bir kimsenin idrarini veya en iyisi, "idrar gorunumunde" cay suyunu cocugun idrari diye bu laboratuvarlara verin, ayni kultur ve tahlil sonuclarini yazdiklarini gorursunuz..
Artik eskisi gibi degil, Bu hukumet Saglik kuruluslarinin gelirlerine boyle mudahale ederse, onlarda aradaki farki bu sekilde halkin sirtindan cikarirlar. Ve cikariyorlar... Olan da sizlerin cocuklarina oluyor. Boyle hukumetin, boyle doktorlari olur. Ben niye Amerikaya kactim zannediyorsunuz? Hep bunlarin yuzunden. Ya batacaksin, ya sahtekarlik yapacaksin.

Kilo almamasinin bir suru sebebi olabilir. Acele etmeyin.

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2014 Saat 22:58
Insallah. Ama Turkiye'de kim iktidara gelirse gelsin, doktorlarin ustune basmayi ve onlari ucuza ve daha fazla calistirmayi marifet sanirlar. CHP'nin eski saglik bakani,Mete Tan'dan beri doktorlarin durumlarinda tek bir tane bile iylestirme yapilmamistir, daima, haklari ellerinden alinmistir. Daha Kenan evren'in tahribatlari bitmeden, AKP nin yikimina ugramislardir.
Zaten hep bunlarin yuzunden artik dogru durust kimseler tibbiye ye gitmiyor. Bundan sonra da bir tek; Imam hatipliler gider artik.
Takdir-i ilahi!!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat