"- etin bağırsaklardaki sindiriminin zor olduğunu okudum hatta bir kaç uzmandan -" Sacmaliktan baska bir sey degil. Etin hazmi; TRIPSIN salgisi ile INCE BARSAKDA olur. Etin hazim icin, cignenmesine bile gerek yoktur. Sebze ve nisastali gidalari tuketenlerde, barsaklardaki mikroplar artar. Etli gidalar tuketenlerde bu bakterilerde artis olmayacagi icin, etli gidalar barsaklarda daha fazla kalarak 'tokluk hissi' uyandirirlar. Bu demek degildirki, etin hazmi zordur..Bu sebeple de, sebze-nisasta tuketenlerde; olusan fermentasyon, GAZ'A sebep olur. Et tuketildiginde, barsaklardaki bakterilerde artma olmaz, gaz'da azdir. kaka sekli ve duzenide farklilasir. HATTA KOKU BILE FARKLI OLUR.
Artik Turkiye'deki Tip Fakultelerinde; Fizyoloji ve Fizyopatoloji dersleri okutulmadigindan, doktorlar vucudun NORMAL isleyis hallerini bilmiyorlar, sizin her sikayetinizi sanki "hastalik varmis" gibi algilayip, hemen bir cuval ilac yaziyorlar.
|