Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ne zaman hastaneye gitmeliyim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79108
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 00:20

Konu: Ne zaman hastaneye gitmeliyim
Mesajı Yazan: AyseSan
Konu: Ne zaman hastaneye gitmeliyim
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2024 Saat 01:01
Merhaba Dr bey. Büyük kızımı sayenizde hastanesiz 11 yaşına getirdim. Şimdi ise 2 yaşındaki çocuğum 3 gündür 39,5 lara çıkan ateş, öksürük, balgam, ses kısıklığı, burunda hem akıntı hem temizledikçe sürekli dolan tıkanma var. Bu diğer kızım gibi değil. Ateş yükselince çok huzursuz oluyor sürekli ağlıyor uyumuyor. 12 saatte bir pedifen verdim. Biraz uyusun diye. 3.gece şu an ateş yine 38. 6. Hırıltı öksürük var. Uykuda solunum dakikada 36. Sürekli tıkanıp sayıklayıp ağlıyor. İştah 3 gündür hiç yok. Gün boyu bir kaç lokma yemiştir. Henüz hastaneye götürmedim tahlil falan da yaptırmadım. Gündüz ağız içine baktım. Koku pas yok. Tahlil yaptırmam gerekiyor mu yoksa evde doğal iyileşme sürecine devam edeyim mi

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2024 Saat 01:08
Ateş şu an 39,5 solunum uykuda 36

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2024 Saat 05:09
Dogru yoldasiniz. Atesden korkmayin, ancak agri/sikinti olursa Bir ates dusurucu verin. 
Sakin Turk doktorlarinin korkutmalarina kanmayin. 
Ben meslek hayatim boyunca hicbir zaturreyi hastanelere yatirmadim. Evde tedavi ettim. Sadece agizdan
 ilac alamayanlara igne seklinde Antibiyotik verdim. 
Solunum sayisi; dakikada 60 ustu olursa, 
1- Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi varsa; VEYA WBC:17/den fazla ise antibiyotik gerekir.
2- Bu 3 araz yoksa, viraldir sadece sicak su buhari yeterli olur. 
Zaturre ASLA korkulacak bir hastalik degildir!! Yeter ki,Turk doktorlarinin verdikleri:Ventolin, oksuruk  ve
Allerji suruplarini ve en muhimi kortizonlu spreyleri KULLANMAYIN! 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 08:20
Sadece burun temizliği ve 12 saatte bir pedifen le idare ettik. Bugün hastalığın 6.günü. Hala ateş 38,7 öksürük çok arttı. Aralıksız öksürüyor sonunda kusuyor. Hala hastaneye götürmedim. Çocuğun genel hali halsiz iştah hiç yok, nefesi cızık tarzda sesli. Babası da ben de ilkokul öğretmeniyiz. Okuldan çok fazla mikrop taşıyoruz. Bizim öğrencilerde domuz gribi salgını vardı. Hastaneye gidenlerin teşhisi bu yönde oldu. Muhtemelen bunu da taşıdık eve.kızım Yeme içme konusunda çok inatçı. Öksürük krizlerinde ballı limon bile içmiyor sadece suyla idare etmeye çalışıyorum. Her hangi bir tahlil yaptırayım mı?   6.günde bile hala ateşinin yüksek olması ve öksürüğün balgamın bu kadar artması olağan bir durum mu Dr bey?  Ayrıca uykusunda ya da gün içinde durduk yere ağlıyor karnını tutuyor. İdrar tahlili yaptırmak gerekir mi

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 09:19
Şu an ateş 38 buçuk. Öksürük azaldı, ama ara ara uykuda bile kalkıp ağlıyor

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 19:43
2-3 hafta surer. Atesin sonuna gelmissiniz. Ates den KORKMAYIN! 
Sakin yedirmek icin zorlamayin, kusturursunuz!! 
Istirahat, bol sivi ve proteinli gida en iyi tedavidir. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 22:22
Sizin hiç karşılıksız şurada onlarca kişiye gösterdiğiniz tek tek ilgi, yazdığınız cevaplar, hatta tüm başlıkları okumaya çalışıyorum birçoğuna sabırla tekrar tekrar anlatmanızın karşılığı olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık Türkiyede devlet hastanesi polikliniğine hastalar 5er 5er alınıyor biz daha ne olduğunu anlatmadan doktor; alerjik olabilir alerji şurubu yazdım, mikrobik olabilir antibiyotik yazdım, balgam var şurup verdim, ağrı ateşe de şurup yazdım, rahat nefes için karışımlı hava vereceksiniz deyip bir kucak ilaçla gönderiyorlar. Binlerce lira verip özele gittiğimizde de durum aynı hatta ya bakteriyel değilse antibiyotik gerekli mi dediğimizde ters cevapla gönderiyorlar. Acil semptomlarda doktor canı isterse mesaja dönüyor o da şöyle oluyor kliniğe gelin kontrol edelim. Ülkem insanının size çok ihtiyacı var, nolur kendinize iyi bakın hakkınızı helal edin 🙏

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2024 Saat 02:54
Okuyun.. Kendi ve cocuklarininiz sagligi hatta HAYATLARI sizin bu bilgileri ogrenmenize baglidir. 
Yoksa bir gun gazetenin birinde, basit bir "vefat" haberi olursunuz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat