Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İNATÇI ÖKSÜRÜKK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36002
Tarih: 19 Oca 2026 Saat 13:07

Konu: İNATÇI ÖKSÜRÜKK
Mesajı Yazan: persefone
Konu: İNATÇI ÖKSÜRÜKK
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2012 Saat 22:58
Doktor bey iyi geceler,
Sizin yazılarınızı öksürükle ilgili fikirlerinizin çoğunu okusam da insanın kendi çocuğu olunca gene de direk sormak danışmak istiyor.
Oğlum 4,5 yaşında kreşe gidiyor. Bugün tam 10 gündür öksürüyor. İlk 3 gün bal limon,cold miks,iladin her şeyi düzenli yaptım.Ama özellikle sabahları ve geceleri atak geçirir gibi öksürüğü artınca daha öncelerden doktorların verdiği ventolin vardı 1 çay kaşığı verdim. İki gün bu şekilde verdim sonra hemen kestim. Ateş şimdilik yok, burun akıntısı yok. Ancak balgamı varmış da çıkaramıyormuş gibi, zaman zaman da öksürürken hırlarmış gibi ses çıkararak öksürüğü arttı.Her dediğinizi uyguluyorum ama ökssürüğünü duydukça içim eriyor.sizce ne yapabilirim başka?Doktora götürmmekle hata mı yapıyorum??
Vakit ayırıp cevap yazarsanız çok memnun olurum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2012 Saat 03:16
Ventolin; bizim doktorlarin zannettigi ve kullandigi gibi, bir oksuruk ilaci degildir, ASTIM ilacidir. "O" doktora gitmekle hata yapiyorsunuz. Oksuruge ilac vermeyin, kesmeyin, yoksa hadise goguse inecek, iste o zaman Astim gibi tablolar olusacak. Bu tuzaktan uzak durun. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.  

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2012 Saat 09:30
Cevapladığınız iiçin teşekkür ederim.
Bir haftadır ilaç vermiyorum. ıhlamur bal coldm ix serum fiz devam ediyorum.
o kadar şiddetli öküsrüyor ki anne olarak çaresiz hissediyor insan kendisini....

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2012 Saat 19:06
Sabirli olun, kotuye gidis olsa, aniden yuksek atesi olur. Atesi olmadikca aynen devam edin. Bu sekilde mucadele ederek, bagisikligi kuvvetleniyor, sacma sapan otlarla ilaclarla degil.

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2012 Saat 22:47
doktor bey iyi geceler,
Bugün oğlumu kbb doktoruna götürdüm kontrol için. 5 ay önce kadar kulaklarına tüp takılmıştı. Yaz dönüşü gelin dediği için gittik.Bir kulağındaki düşmek üzereymiş çıkardı.
Gitmişken öksürüğünee de baktı.Boğaz temiz kulak temiz. İlaçsız devam edin bu şeklde dedi. Yalnız oğlum geceleri arttığı için öksürüğü ve bu aralar da sıklaşan geğirmesinden bahsedince bir hafta gaviskon dverin yatarken, Öksürmek de ödem yapar dolven verin bir hafta dedi. Bunlar rahatlatacaktır dedi.Siz ne diyorsunuz acaba?

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2012 Saat 03:22
Gormeden bir sey soylemem zor. Dolven, ates dusurucu, niye verdiki?? Oksuruk icin benim dediklerimi yapin.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2012 Saat 14:09
ben de dolven vermiyorum dr bey. ama gaviskon veriyorum ve gece öksürüğü 3 gündür bitti gibi. sizce gerçekten midesel bir sorun vardı da gaviskon iyi geldi yoksa tamamen tesadüf zaten iyileşme sürecindemiydi ki??

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2012 Saat 20:33
Ancak; Reflu olanlarda iyi gelir, sizde de oyle bir durum yok. 5 ay durdu-durdu da simdimi oldu??

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2012 Saat 18:34
Kadir Bey oğlumu dün kreşten almaya gittiğimde burnunun da akmaya başladığını öğrendim. Gece de öksürük burun akıntısı gece boyu sürdü. Sabahleyin de öksürükle uyanınca kreşe yollamadım ve ben de izin alıp işe gitmedim. Gün boyu dinledi. sıvı takviyelrini aldı. Anlayamadım ben.Dediğiniz gibi hiç ilaç kullanmıyorum. Bal limon vs vs hepsiini yapıyorum. Öksürüğün kendi geçeceği bir zamanı var biliyorum bekliyorum. Ama üzeine burun da eklendi şimdi.Gece sizce rahat uyuması için peditus vermeli miyim?(hayır diye yazacağınızı tahmin ederek yazıyorum:)Daha ne yapmalıyım???:((
Bu arada oğlum  4,5 yaşında:)
Çok yazdım ama eski maillerinizi soruları karıştırırken bazı annelere dvit önerdiğinizi gördüüm. Ben en son bebekken vermiştim.Gerek var mı ki?
ÇOk çok teşekkür ederim, değerli vakitinizden bana da ayırdığınız için

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2012 Saat 22:09
Grip basliyor, tedavisi yoktur. ( O yuzden; Ilacla 1 hafta, ilacsiz 7 gun derler)... 2-3 hafta kadar surecek, ilk 4-5 gunu ateslenebilir, merak etmeyin. Peditus gereksiz, eski mailleri okuyun.
Devit gerekli, anlattigim sekilde kullanin.

Mesajı Yazan: Kurtnem
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2012 Saat 03:33
Merhaba hocam; kizim 3 yasinda hic bir sey yoktuu gunduz aksam uyku saati geldi uyudu 3 saat sinra dehset bi oksurukle uyandi ve balgam varmis gibi hirilitili uyudu tekrar sian uyuyor a hiriltili cok uzuldum sbh dr a mi gutsem sizin yazilarinizi okuyorum suan. Nasil oldu bu birden ;(( lutfen bana bir fikir verin cok uzuldum suan resmen hiriltili bi sekilde uyuyor evde umca var onai baslayim yoksa dr a mi gideyim hemen?ates yok burun akintisida yok bitdem gece gelen oksuruk var sadece

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2012 Saat 18:46
Atesi yoksa, Gripal enfeksiyon geciriyor demektir. Oksurdugunde; Limonlu bal, burnuna ;Serum fiz. ve aksamlari yastigina 2 damla; ColdMix damlatin. Buhar ve banyo iyi gelir..Cok kosusturdugu gunler oksuruk artar.

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2012 Saat 14:11
Kadir Bey merhaba,
oğlumun öksürüğü bayramda dinlenmesinin ardından geceleri kesildi.Ancak sabhları öksürerek uyanmaya başladı. Gündüz de aralıklarla öksürüyor.Sanki bu öksürük hiç bitmeyeek gibi geliyor. Burnu da koyu kıvamlı akmaya döndü.Bu durum normal mi? Serum fizyolojik,cold mix,bal limon,adaçayı ıhlamur devam ediyorum...
Ben de dün sağlık ocağına gittim. Eylül ayından beri sabahları ve akşamları arkaa arkaya defalarca hapşuruyorum. İki gecedir de boğazımdan geriye bir akıntı hissediyordum.Boğazıma baktı ve tabiki antibiyotik,circus yanlış yazmadıysam alerji için ve boğaza sprey verdi.
Antibiyotiği almadım. Ama alerji için olanı aldım.AMa size sormadan da içmeye başlamadımEmbarrassed
Değerli vaktinizi ayırıp cevaplarınız için şiimdiden teşekkür edeerim.

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2012 Saat 19:08
Akintinin koyulasmasi, Gribin sonuna geldiginizin isaretidir. Tekrar su gibi akinti gorurseniz, yeni bir Grip basliyor demektir. Aynen devam....
Size verilen her iki ilacida almayin, hele allerji ilaci,akintiyi koyulastiracagi icin daha kotu yapacaktir. Sadece oglunuza yaptiklarinizi, kendinize de uygulayin.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 10:31
Kadir bey tekrar merhaba,
1 kasım da yazmışım size oğlum toparladı derken dün bir anda burnu akmaya başladı ilk bir kaç saat su gibiyken koyu yeşile dödü.Tabi hemen öksürük de eklendi. Dediğiniz her şeyi uyguladım. (serum f,cold m.,bal limon) Ancak bırakacak kimsem olmadığı için sabah kreşeine götürmek zorunda kaldım.Okuldan alınca ne olur bilmiyorum ama şimdilik ateş yok.İltihaplı gibi burun akıntısı, zaman zaman kuru zaman zaman balgamlı öksürük. Aynen dediklerinnzi uygulamakla beraber daha ne yapabilirm? İki aydır bir ileri iki geri...

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2012 Saat 20:18
Sicak su buhari ve bol Serum Fiz. iyi gelir. Tabii, ColdMix ve Limonlu bala da devam.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2012 Saat 10:57
TEŞEKKÜRLER, UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİM...

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 12:09
Kadir Bey tekrar merhaba,
Günler geçiyor ama oğlum da hiç ilerlme olmuyor. Öksürük yine yoğun. Özellikle sabah uyandığındaki süreçte çok şiddetli. Burun akıntısı devam. Sizi rahatız etmek istemiyor, eski mailleri arkadaşların yazdıklarına yorumlarınızı sürekli okusam da dünkü bir durumdan sonra size yine danışmak isteim.
Dün eşim için kbb doktoruna gittik. Tomografisini istemişti. Eşim çok uzun süredir sağlıklı nefes alamıyor burnu hep tıkalı ama sebebi grip değil yüzüne aldığı basketbol topu darbesi yüzündendi. Eşime ameliyat olması gerektiğini burun etleri büyümüş lazerle küçülecek ve eğrilen kemik mi diiim onlar düzelecek.
Sizce de olmalı mı? Birinci sorum buydu.
Gidince tabi oğlumu da gösterdik. Doktorumuz da biliyorsunuz sizin gibi her seferinde ilaç önermeyen bir doktor. Yİne inceledi her şey temiz kulak, boğaz temiz dedi. Gaviskon vermişti hatırlarsanız. Lütfen onu kullanın dedi. Ayrıca da çok uzun süredir öksürüyor bricanyl 5 gün yarım ölçek sabah akşam kullanalı rahatlatacak mı deneyelim dedi?????
Uzun oldu vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.Merakla bekliyorum.Kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2012 Saat 19:19
1- Esinize ameliyat gerekli. Bu tip sekil bozukluklari ameliyatsiz pek duzelmezler.
2- Yeni bir Grip baslamis olabilir. Akintiya bakin, akinti koyu ise; Gribin sonuna geldiniz. Akinti "su gibi" ise, gecmis olsun, yenisini almissiniz demektir.
3- Bricanyl; Oksuruk surubu degildir, brons gevsetici, Astim ilacidir.
4- Gaviscon; Reflu dusundugunden vermistir, ama Reflu boyle olmaz, ayricada olusmasi icin zaman gecmesi gerekir, yasi musait degil.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat