Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kelime tekrari

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17745
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 13:46

Konu: kelime tekrari
Mesajı Yazan: silailgi
Konu: kelime tekrari
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 18:05
selam ozlem hanim
23 aylik oglum bundan 4 gun oncesine kadar mukemmle konusan bir cocuktu ama son 4 gundur kelimeleri tekrarliyor kekeme gibi..bi daha diyecegi zaman bibibibidaha diyor acaba ne yapabiliriz yardimci olabilirmisiniz..tedavisi mumkunmu...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 11:26
bu yaşlarda düşünce hızı konuşma hızından daha fazla olduğundan kekemelik benzeri durumlar olabilir. bir hastalık değildir. zamanla daha fazla kelimeyke ve dah hızlı konuştukça düzelecektir. bu arada dikkati bu konuşmalara çekmemek önemli . bu davranışın iyi yada kötü ilgi çektiğini, endişelendiğinizi hissederse davranışı pekişir

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 13:09
cok ama cok tesekkur ederım..aynısını yapıcagım saygılar

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 13:18
ozlem hanım yanlız sıze sormak ıstedıgım bısey daha var bu kelıme tekrarı yada kekemelık olayı bırden bıre kendılıgınden olmadı galıba cocugum bı motor sesınden korktuktan sonra bu sekılde konusmaya basladı bunun bı etkısı olur mu yıne ılerde zamanla duzelır mı?eger duzelırse ne kadar surede duzelır bu korkusu konusunda yapabılecegımız bısey var mı?bırılerınden yardım almamız gereklı mı,yardımlarınız ıcın cok tesekkurler,ıyı gunler...

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 21:17
korku bazen tetikleyici olabilir.  ancak yine de davranışınızı daha önce yazdığım şekilde yapmanız yeterli olacaktır

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat