Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

biberon ile beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17178
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 01:30

Konu: biberon ile beslenme
Mesajı Yazan: derineser
Konu: biberon ile beslenme
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 10:41
merhaba doktor bey,
7 aylık oğlum hala anne sütü ağırlıklı besleniyor, onun dışında ek gıdaları tattırma yöntemini uyguluoruz.  geceleri 2 saatte bir emziriyorum; gündüzleri çalıştığım için sağmış olduğum sütü ve 2 defa da inek sütünü bakıcımız biberonla veriyordu. ancak son bir aydır biberonu kesinlikle ağzına sokmuyor, değişik markaların değişik başlıklı biberonlarını denedik, hiçbirini almadı. hatta ağzına alınca öğürüyor. o yüzden kaşıkla vermeye başladı; ancak böylede bir öğün yarım saatten fazla sürüyor ve sütün hepsi bitirilemiyor. o yüzden bu ay az kilo almış.
ne yapmamızı önerirsiniz? acaba tamamen ek gıdaya mı geçsek??

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:14
Anne sütü son damlasına kadar devam... Maşrapa tipi kulplu bardaklar daha rahat oluyor. Anne sütünden yer kalırsa, önce inek sütüne alıştırıyoruz, sonra kahvaltı, yoğurt ve muhallebiye geçiyoruz.

Mesajı Yazan: derineser
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:28
inek sütünü günde 2 defa 100 ml olarak veriyoruz. sütüm eskisi kadar çok gelmediği için miktarı arttırmak istiyorum. 7 aylık bir bebek için günlük süt tüketimi (anne sütüne ilavaten) ne kadar olmalı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 16:50
8 kilo olduğunu kabul etsek, günlük toplam doz, 650-800ml olmalı.. Bu miktardan anne sütünü çıkarın, geriye kalan miktar alması gereken inek sütüdür. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat