Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D Vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64927
Tarih: 20 Haz 2025 Saat 15:18

Konu: D Vitamini
Mesajı Yazan: Asudesima
Konu: D Vitamini
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 01:11
hocam merhaba, arşivdeki msjları okuyunca sorma ihtiyacı hissettim.
1. Kızım mart 2014 doğumlu geçen sene ocak ayında dvit 17 referans aralığı 11-42 yazmışlar pedia-d vermişti çocuk doktoru onu kullandık. Bu yeterli olur demişti. Siz senede 1 ampul öneriyorsunuz. Kızım için kullanmalı mıyım? Tekrar değerine baktırmalı mıyım?
2. Benim dvit temmuz ayında baktırdığımda 12 çıkmıştı. Doktor bana yaz olduğu için bir ampul yeterli olur demişti. Tekrar içmeli miyim?
Teşekkürler hocam. Forum bağımlılık yaptı kitap yerine sürekli burayı okuyorum Smile

-------------
Asudesima

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 03:15
Kesinlikle yeterli olmaz..
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar icirin, Mayis ayinda tekrar olcturup bana yazin.
Kesinlikle size 1 ampul yetmez. Hemen 1 ampul daha icin, sizde Mayis ayinda olcturup bana yazin.
Okumaktan zarar gelmez.

Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 04:16
Hocam merhaba, dvit ampulleri söylediğiniz gibi kullandık. Bu arada kızımın gece terlemelerinde epey azalma oldu, bununla bağlantılıdır heralde. Mayıs ayında ölçtürün demiştiniz şuan hastanelere gitmiyoruz, yazın balkonda bol güneş alsak şimdilik yeterli midir? Birde hocam sizin öksürük tablonuzu inceledim kızım için alerji olarak çıkıyor, sabahları yoğun hapşırma, gece yatınca burun tıkanıklığı oluyor, öğleden sonra rahatlıyor arada kuru öksürüyor, cold mix kullanıyorum çok rahatsız olursa. 2 gün zyrtec verdim rahatladı ama bırakınca daha kötü oluyor sanki. Bu burun tıkanıklığı için illiadin damla kullanalım mı? Alerjide etkili olur mu? Teşekkürler..

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 04:24
Zyrtec kullanmanizi tercih ederim.

Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 04:28
SmileNe kadar süre kullanacağız hocam, çocuğu rahatsız etmediği sürece kullanmasak bi sorun olmaz heralde. Dvit eylül-ekim gibi ölçtürüp ona göre mi bakacağız hocam? Birşey yazmadınız? Smile

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 03 May 2020 Saat 18:26
Belli bir sure yok. Deneme-yanilma yontemi ile siz tayin edin.

Mesaj Tarihi: 19 May 2020 Saat 14:49
Hocam zyrteci 1 hafta kullandık hapşırık vs birşey kalmadı. 2 gündür vermiyorum tekrar başladı hapşırık, boğazda kaşıntı. Tekrar başlasak sorun olur mu? Prospektüsünde 3 hafta kullanımda 1 hafta ara verin diyor? Ara vermeden ne kadar kullanabiliriz? Bir zararı olur mu?

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 19 May 2020 Saat 18:47
Aynen o sekilde kullanin.

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2020 Saat 20:44
Hocam rahatsız ediyorum tekrar, zyrtec 1 hafta kullanıp 2 gün ara verip 2 hafta daha kullandık. 3 hafta oldu diye ara verdik ama alerji belirtileri çok fazla şimdi bi hafta bu şekilde nasıl başedeceğiz?  

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 04:31
Zyrtec en az zararli olani ve beyine etki etmeyeni.
Duruma gore kullanin.

Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2020 Saat 22:56
Hocam merhaba, 38 yaşındaki ablam el titreme şikayetiyle özel bir hastanenin nöroloji bölümüne muayene oldu mr istendi fakat ablam mr da duramadi, kan tahlillerine baktik herşey normal sadece d vitamini 6.6-40 referans aralığında 6.8 olarak düşük çıktı acaba el titremesinin sebebi d vitamini eksikliği olabilir mi bunun için ne kadar kullanması gerekir bugune kadar hic d vitamini almadi şimdiden çok tesekkur ederiz.

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2020 Saat 04:28
Bugun 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar verin. Ondan sonra da, her sene 1 ampul icirin. 

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2020 Saat 13:03
Hocam merhaba 2014 mart doğumlu kızıma sizin söylediğiniz gibi şubat ve mart ayında dvit3 ampul içirdim. Ölçtürdük sonuç 22 çıktı. Nasıl bu kadar düşük olabiliyor. Şimdi ne yapalım hocam?

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2020 Saat 13:00
Bu sorunuz: "1 ampul Dvit3 ile zehirlenme olur" diyen keriz Turk doktorlarina kapak olsun...
Tahmin etmistim yetmeyecegini de ondan tahlil istemistim. 
Hemen 1 ampul Dvit3 daha icirin, Aralik basi tekrar icirin ve Mart basi tekrar olcum yaptirip, bana yazin.

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2020 Saat 13:04
Tamam hocam çok teşekkürler..

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 27 May 2021 Saat 14:10
Hocam  dediğiniz gibi 2 ampul daha verdim. Fakat mart başında pandemiden dolayı hastaneye gidip ölçtüremedik. Haziran ayı içinde ölçtürsek olur mu? Bir de hocam bacaklarını çektim, bir sıkıntı var mı dvit eksikliğinden dolayı, bakabilir misiniz? Teşekkürler..

https://www.hizliresim.com/4j5isjx" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/4j5isjx

https://www.hizliresim.com/ck63vn5" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/ck63vn5

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 27 May 2021 Saat 18:41
Super bir sekilde duzelmis. Turk doktorlara inansa idiniz, hala X-Bacak devam ediyordu. Damlalarla asla
 duzelmezdi. 
Bundan sonra, her sene 1 veya 2 ampul Dvit3 icirin.

Mesaj Tarihi: 27 May 2021 Saat 19:12
Hocam kızımın 22di dvit siz tekrar 2 ampul içirin ölçtürün demiştiniz. Şimdi ölçtürmeye gerek yok mu yani? En son aralıkta verdim, bundan sonrakileri hangi aylarda vereyim hocam? Teşekkürler..

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 27 May 2021 Saat 21:35
EGER; bu yaz gunes gormeyecek ise, olcturun... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat