Çarpma kusma burun kanaması
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37584
Tarih: 10 Kas 2025 Saat 17:46
Konu: Çarpma kusma burun kanaması
Mesajı Yazan: maper
Konu: Çarpma kusma burun kanaması
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 08:42
|
Merana doktor bey 38 aylık oğlum salı gunü kreşte kafasına küçük bor çarpma olmuş ama çarpma esnasında ağlamamış olaydan 5-6 saat sonra ben aldım ve kustu hemen doktora götürdük. Doktor muayene ettı norolojık bır bulgu olmadıgını soyleyıp bağırsakları hareketlı dedı 5-6 defa daha kusarsa tekrar getırın dedı bırsey yemedıgı ıcın 5 saat ıcınde 5 kere daha kustu tekrar doktora götürdük be yatış verdı kan tahlılı yapıldı ve wbc degerı 14.4 dıger sonucları ıse normaldı ıkı şişe serum verdı kusma bıttı ama davranışları normal sorularımıza doğru cevap berıyor. Hastaneden çıkıp eve geldıkten sonra burnu kanadı daha oncede burnu kaynadığında doktora götürmüştüm detaylı kan tahlılı yapıldı degerlerı normaldı sımdı bu çarpma kusma bıgun sonra burun kanaması art Arda gelmesı normal mi? Ben çok endişeliyim cevap verileseniz sevinirim .
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2013 Saat 23:41
|
Siz aranmissiniz. Sadece kustugu icin, serum takilmasi da yeni moda oldu. Doktor da bir guzel sizi memnun etmis... Hadi hayirlisi.. 30 senelik ozel hayatimda, tek bir hastaya bile serum takmadim, Serum takilmasi gerrekenleride hastaneye gonderdim, orada takildi. O da, 30 senede toplam; 3'u, 5'i gecmez..WBC 14.4 cikmis, artik ogrendiler, hemen antibiyotik vermiyorlar. Burun kanamasi, verilen serumlarla kan basincinin (tansiyonunun ) yukselmesi sonucu oldu. Bir sey yapmaniza gerek yok, kendiliginden duzelir. Serum cok gereksizdi.
|
Mesajı Yazan: maper
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 08:16
|
Teşekkür ederım ıcımı rahatlatınız pekı kusma carpmaya bağlımı olmuştur dedığım gını sorularımıza doğru cevap verıyor yitirmesinde falanda bır sorun yok sağ olun doktor bey
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2013 Saat 18:03
|
O kusmalarin, o carpma ile bir ilgisi olamaz. Yaninda baska "Norolojik arazlar" olmasi beklenirdi..
|
|