Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kaşınma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65242
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 15:34

Konu: Kaşınma
Mesajı Yazan: Adeniz
Konu: Kaşınma
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2020 Saat 03:04
4GP.ME/bbtc/1584575677618.jpg

4GP.ME/bbtc/1584575799697.jpg

Hocam merhabalar, kızım 2 yaşında 2 gün önce ateşlendi öksürük hala yoğun, grip size yazmıştım. Dün sabaha karşı ateş bitti ve sabah elinde 2-3 tane vardı fotoğraftaki kabarcıklardan. Sonra bakmadım. RahatsıZ olmadı gün boyu. Ama Gece sürekli kaşındı 5 saat oldu uyuyalı. Zıplayıp duruyor kaşınmaktan uyuyamıyor. Bacak ve el üstü böyle. Sinek değil eminim. Sanki vücut yapıyor. Yediğinden mi, sıcak su değmişti bacağına furacin pomad sürdüm ondan mı, yoksa ateş sonrası mı çıktı bir kayboluyor bir çıkıyor gibi. Hocam kafayı yedim nedir bu ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2020 Saat 19:38
SADECE; el ve ayakta oluyorsa, sinek isirmasi olma ihtimali fazla.. Karninda ve sirtinda da oluyorsa, Allerji olabilir.
Sinek ise: Fenistil jel, gunde:2x1 surun.
Allerji ise; Gunde 1 olcek Zyrtec surup icirin.

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2020 Saat 20:28
Hocam sinek değil eminim çorap vardı ayağında diz kapağında da var kıyafetlerin alyından yani geçmişti sabahleyin nedir hocam alerji ise etken maddeyi mi bulmam gerek yaş 2 bu zamana kadar ilk defa oluyor bu durum ürtiker mi acaba

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2020 Saat 21:10
Karninda ve sirtinda da oluyorsa, Allerji olabilir.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 15:16
Hocam karnında oluyordu bir kaç hafta önce ama şu an karnında yok Yani eş zamanlı değil daha çok ayak, bacak, el üstü ve dirsek altı minik kabarcıklar ama sinek ısırığından daha da minik sinek ısırığı değil eminim. Enteresan yanı sadece gece oluşuyor, gündüz hiç bir şey yok tamamına yakını gündüz kayboluyor ve gece oluşup kaşıntıya sebep oluyor ne yapmalıyım? İlaç vb. Kullanmadım 2 gecedir var ve 2. Gece daha hafif seyretti. Ne düşünmeliyim

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 15:17
.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2020 Saat 20:20
3 gun; gunde 1 olcek Zyrtec verip bir deneyelim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat