Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İyi-Kötü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Klinik Psikolog Gonca Şensözen
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23380
Tarih: 21 Haz 2025 Saat 16:00

Konu: İyi-Kötü
Mesajı Yazan: kumru
Konu: İyi-Kötü
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2010 Saat 14:46
Merhabalar Gonca Hanım,
Size danışmak istediğim sorum:
Bazılarımız kişisel gelişimlerimizi olgunlaştırmak için kitaplar okuyup, araştırmalar yapıp, meditasyonlar yapıp, inançla ruhsal zenginliğimizi arttırıp, sanatsal faaliyetlerde bulunup, negativitelerden uzak kalıp, spor yapıp bir ton çaba içerisinde ruhumuzu rafine etmek için uğraşlar içinde iken, çoğunluk haset, nefret, dedikodu, kibir, intikam, iftira, şiddet....bir ton zarar verici davranış ve tutum içindeler. İyiler hem iyi kalıp hem de bu haşaratlarla nasıl baş edebilir? Onlar gibi olup onların seviyesine düşmek değil, ya da hak yedirmek, ezilmek değil çözüm nedir?Bu haşaratlar her yerdeler...
Bununla bağlantılı olarak bir sorum daha olacak, genelde sorunu olan, tavsiyeye ihtiyacı olanlar kötüler tarafından zarara uğratılmış iyiler...Onlara verilen ilaçlar veya tavsiyeler yerine asıl kötüleri ehlileştirmenin bir yolu yok mudur? kötüler düzelmeden sanki hep, geçici çözümlermiş gibi oluyor..
Örneğin, eşi anlayışsız, dayakçı, sorumsuz, kumarbaz, alkolik gibi özellikleri olan kadın psikologa gidiyor ilaçları o içiyor, terapiyi o görüyor ama adam değişmediği için  ( çünkü bu tipler genelde tedavi kabul etmiyorlar) kadının durumu içler acısı....Asıl tedavi olması gerekenler değil, tedavi almayanlar yüzünden hasta edilen iyiler madur oluyor...

Çok teşekkür ederim saygılarımla....

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: goncasensozen
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2010 Saat 00:34
Öncelikle geçmiş olsun. Belli ki birileri canınızı yakmış.
Sanırım bu hayatın içinde olup canı yanmayan yoktur. Aslında en çok öğrenip, geliştiğimiz zamanlar, yaşamda zorlandığımız zamanlar oluyor. Yani aslında en çok sizin "kötü" diye tanımladığınız  kişi ve durumlar ile başetmeye çalışırken, kendiniz hakkında birşeyler farkediyor ve imkan tanırsanız büyüyorsunuz. Bu da çok değerli birşey.
Eğer odağınız başkalarını değiştirmek olursa, hayalkırıklığına uğramanız kaçınılmazdır. Onun yerine kendinize şu soruyu sorabilirsiniz? Ben kimlerle ilişki kurmak istiyorum? Eğer etrafımda beni rahatsız eden bir alkolik varsa, ve onu değiştirmeye gücüm yetmiyorsa, a) ya olduğu gibi kabul ederim b) onunla olan ilişkimi sınırlandırırım c) onunla olan ilişkimi bitiririm. Gördüğünüz gibi sizin de seçim haklarınız var. Siz bu seçimi yaptıktan sonra o kendi durumunu yeniden gözden geçirmek ve değiştirmek isteyebilir ama hala istemiyorsa, bu konuda şu anda yapacak birşey yoktur. Değişimi kişinin kendi istemesi gerekir.
Siz kendi istediğiniz yönde değişin ve değişimden korkanlara örnek olun derim.

Saygılar..

Eğer

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat