Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acill ishal!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45751
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 21:20

Konu: acill ishal!!!
Mesajı Yazan: ayemel
Konu: acill ishal!!!
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 17:49
Hocam yeğenim 3 yaşında erkek, Bayramda memlekete gittiler. Orada iken ishal başlamış..
önce ishal ertesi gün kusma başlamış. Kusma başlayınca kusmayı durdurmak için ilaç vermişler. o gün bidaha kusma olmamış. bir sonraki gün tekrar kusma olmuş. Bu sırada ishal devam ediyormuş. ishal bol sulu şekilde. umarım anlatabilmişimdir.
1.gün ishal başlaması
2. gün ishal ve kusma + kusma durdurucu ilaç
3. gün ishal devam
4. gün ishal kusma
5. gün normal 
6. gün yine ishal başladı....
durumun özeti bu. fakat çocuk bariz şekilde zayıflamış. Görünce çok farkediliyo..
Bu arada 1,5 yaşındaki kardeşi de bu süreçte 1-2 günlük ishal olmuş. Fakat o düzelmiş hemen..

Hocam ne kullanalım ya da bir şey kullanalım mı? kilo kaybı bizi endişelendiriyor. yemekte istemiyor. sıvı alımı iyi şu anda.
Normalde yapılı tombiş yanaklı bi çocuktu. Şimdi zayıf denebilecek gibi. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 19:53
Turist Ishali olmus...
Cocuklar degisik Cografyalara gittiklerinde, oranin yerel bakterilerini alirlar ve ishal olurlar... Bu sekilde bagisiklik gecirdigi icin, seneye bir daha gittiginizde, ayni mikroplari aldigi halde ishal olmayacak... Ayni durum, ilk defa o bolgeye giden eriskinlerde de olur.

SAKIN: Ilac/Antibiyotik VERMEYIN.... Sadece bol su verin.

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 19:53
Hocam birde bulaşıcı mıdır benim kızlara da bulaşır mı tatile gideceğiz de sorun yaşar mıyız

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 19:55
ama hocam amasya ya çok sık giderler 6 ayda bir gitmişliği var ...
kilo kaybı çok belirgin yine de bişey yapmayalım mı

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 20:09
Mikrop almakla bulasir. Kaka bulasmis gidalarin yenmesi ile olur.
Bu mikroplar bazi mevsimlerde ortaya ciktigindan, her zaman gorulmezler. Aldiginda, ishal olur.

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 20:38
anladığım kadarıyla bu mikroplar bazı mevsimlerde ortaya çıkıyor. Bizimkiler de o mevsimde gitmiş olduğundan mikrobu aldılar diyorsunuz. Doğru mu anladım...
Ayrıca bulaşıcılık meselesi de ancak dışkı bulaşmış yiyecek yemekle olmalı diyorsunuz öyle mi???
Solunum vs bulaşıcı değildir yani

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2014 Saat 02:51
Evet, genellikle buyuk ishal salginlari hep, Sonbahar'da olur.
Evet, bulasmasi da oyle..Yoksa Grip bulasir gibi bulasmiyor. Mutlaka yenilecek veya icilecek..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat