Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

doğum korkusu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22918
Tarih: 29 Haz 2025 Saat 18:34

Konu: doğum korkusu
Mesajı Yazan: yagizinannesi
Konu: doğum korkusu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2010 Saat 22:12

merhabalar anneler,yaklaşık 2 ay kadar bir sürem var ama doğum korkusu şimdiden sardı beni.normal doğumdan çok korkuyorum ve başaramıyacakmışım gibi geliyor.biran önce ve çabukça bebeği dışarı çıkarmak istediğim için sezaryan olsun bişey anlamayayım diyorum.sanırım canımda çok tatlı.Embarrassed siz ne önerirsiniz acaba?normal doğumlada bir çırpıda doğurabilir miyim sizce? teşekkürler şimdiden..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 00:01
Canım sana ilk tavsiyem doğum hikayeleri çok fazla dinlememmendir, benim doktorumun bana ilk tavsiyesi buydu, "eskiler tarlalarda doğuruyormuş, herkesin doğum hikayesi farklı, kimsenin doğum hikayesini dinleme" demişti Smile
Ben çok istediğim halde, normal doğum bana kısmet olmadı, inşallah sana kısmet olur Star 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Lavinia
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 02:58
Ben dogum korkusunu dogum izleyerek attim cunku herkesin hikayesi kafami cok karistirmisti. Iste o kadar canim yandi, mahvoldum, bittim vs vs. Tabii ki cok kolay bir sey olmasa gerek ama inan biraz da isler senin beklentilerine bakiyor. Fatosun dedigine katiliyorum, bosver dinleme milleti. Simdiye kadar ogrenmediysen youtube'dan filan nefes egzersizlerini ogren. Dogumu nelerin kolaylastirabilecegini oku. Amerika'da hipnozla dogum gibi birsey ogretiyorlar isteyen annelere. Hypnobirthing. istersen onu google'la, bak bakalim isine yarayacak bilgiler cikacak mi. Hipnozla dogumda agriyi agri olarak degil de vucuduna baski olarak dusunuyorsun, degisik teknikleri var. Uygulayip da ise yaramadi diyen duymadim ama bana denemek nasip olmadi henuz.  LOL

Burda dogum dersleri veriyorlar annelere ve normal dogumla sezaryen izletiyorlar. Inan sezaryenin komplikasyonlarini gorsen kesinlikle kendi isteginle sezaryeni secmezsin. Bi kere sezaryen buyuk bir ameliyat. Malesef o kadar yayginlasti ki herkes kolaylik oldugunu saniyor. tabii gerekli durumlarda cok buyuk nimet anne ve bebek acisindan ama normal dogum sansin varsa risk alma bence. gecenlerde bi doktoru dinledim, sezaryen aslinda zor bir ameliyat, neyle karsilasacagimizi her zaman tam olarak bilmiyoruz cunku annenin organlarina ek olarak bir de icerde bir canli daha var, vs diyordu. 
tabii bekara kadin bosamak kolay gelirmis gibi oldu benimki de. Pig ama yine de bildiklerimi paylasmak istedim. eger ingilizce biliyorsan business of being born diye bir belgesel var, internetten bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim. normal dogumun neden cok daha saglikli oldugundan bahsediyor.
Allah acisiz, kazasiz belasik bir dogum nasip eder insallah. Clown

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 03:02
bir de kegel egzersizleri var. normal dogumu kolaylastiriyor diye tavsiye ediyor doktorlar. onun da nasil yapildigi ayrintili yaziyor google'da. hem hala 2 ay zamanin varmis, o arada onlari da yapip kolay dogum sansini arttirabilirsin. 

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 11:11
Paylaşımlarınız için teşekkürler gerçekten.Dediklerine bakıcam hemen.Sanırım  çok fazla doğum hikayesi dinliyorum ben. Şöyle baktımda formdaki bütün doğum hikayelerini okumuşumEmbarrassed
      KizBebek

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 11:36
kendini kasma zaten bizim istediğimiz değil rabbimin istediği oluyo allah bir an evvel hayorlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin korkularını üzerinden alsın

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 12:17
canım korkma..rahat ol..bende çok korkuyordum doğumdan ama o an gelince nasıl doğum yapacağını değil kucağına alacağın meleğini düşünüyorsun sadece...
allah sağ salim kavuştursun kuzuna..

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 09:45
sezeryandan sonraki acılar da çok canım en güzeli normal doğum
inşallah sen de kolay bir şekilde yaparsın doğumunu

-------------

Mesajı Yazan: nurkale
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 12:04
merhaba yeni birşeyler bulursanız benimle paylaşırmısınız benimde doğuma 9 haftaa kaldıı ve endişeleniyorum ama ben normal istiyorum çünkü kesilme fobi var Embarrassed

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 14:14

Seninde 2 ay kadar bir süre oluyo galibaWacko Benim bildiğim kadarıyla herhalukarda bir kesilme oluyor.Ben doğuma girerken özellikle dikerken ve keserken uyuşturmayı unutmamalarını istiycemPigİlk kez yaşayacağım için çok endişeliyim bende.Ama şu son araştırmalarıma göre normal imkanı olursa normali deneyeceğim.Suni sancı verdiklerinde yatakta değilde ayakta gezersen acın dahada azalıyormuş. Sakin ve soğuk kanlı olmalıymışız vede doktor ıkın demeden ıkınmaya başlamamalıymış.Şimdilik aklımda kalanlar bunlar..Beni rahatlattı biraz umarım sanada faydalı olurThumbs Up

Mesajı Yazan: cokomel
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 16:56
normal doğum yapmayı çok istedim ama malesef sezaryan oldum ikinci bebeğim olursa araştırp normal olabilirse normal yapmayı çok isterim. biliyorum kolay değil ama insan hayatta kaç defa böyle bir şeyi yaşar sancı bile çekmedim şimdi birileri yanımda sancıyla ilgili konuşurken boş boş bakıyorum. adı üstünde yaa normal varmı ötesi. ayrıca sevgi emek ister bence oda bi emek sonunda harika bişey varsa deymezmiWinkWink   allah yardımcınız sizin için hyırlısı neyse o olsun inşallah...

-------------
http://www.ticker.7910.org/eng">

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 21:48
canım dr neyi tavsiye ediyor?
benim dr bebek kilolu ve bende çatı dar olduğu için sezeryanı tavsiye etmişti.herkesin söylediklerini dinleme.herkezin vucut yapısı farklıdır.

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2010 Saat 14:42

tabiki inşallah hayırlısı olur kolay olur ve en önemlisi saglıklı olur allah herkesin yardımcısı olsun herkese teşekkürler Clown

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2010 Saat 17:24
normal dogumda kesilme sart degil. episiotomy diyorlar. eskiden bebek dogarken vajinayi yirtarsa hasar buyuk olur diye her normal dogumda kesiyorlarmis ama sonraki arastirmalar tam tersini gosterdiginden artik kesmiyorlar. eskiden yirtigin anuse kadar ulasip bosaltim fonksiyonlarini etkileyecegine inaniyorlarmis doktorlar ama sonra bakmislar yirtiklar dumduz degil de kavisli ilerlediginden bu riskin cok dusuk oldugunu gormusler. ben doktoruma sordum, onun calistigi hastanede her yuz kadindan 2sini kesmek zorunda kaliyorlarmis. cok nadir yirtiliyor, yirtilsa da kesikten cabuk ve rahat iyilesiyormus. anne minyon, bebek buyuk olursa vs. Turkiye'de hala herkesi kesiyorlar mi? doktoruna bir sor istersen. sart degil diyebilir.  

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2010 Saat 20:34

Ben doktorumla henüz doğumun nasıl olacağıyla ilgili görüşmedim.Yalnız şöyle diyim kesilme konusunda yakın zamanda teyzem doğum yaptı ve 2.ci doğumunu yaptı .1.si erkek ve 8 atmışlardıConfused Devlet hastanesiydi.Çok ama çok zor doğurduğunu,dikişler atılırken hart hart duyduğunu söylemişti.DisapproveŞimdiki 2.ci çocuğuda kız ve oda normal doğumla oldu.bu çok ama çok kolay olmuş,girmesiyle çıkması bir oldu,çok kolay doğurdum bunu dedi ama 3 tane dikiş atmışlar.Etrafımdaki yakın zamandaki duyduklarım ve olanlar bu şekilde.İzlediğim doğum videolarındada kesiyolar.zor vallahi Wacko 

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2010 Saat 21:02
Anladim. sanirim Turkiye'de yaygin bir uygulama. burda cok nadir kesiyorlar. Doktorun soyler muhtemelen kendi kesme oranini. Ama keserlerse bile eger epidural alacaksan zaten belden asagisini hissetmiyorsun. 

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2010 Saat 21:19
Epidurali eşim sakat kalırım diye istemiyorStern Smile Bağıra bağıra doğuracam sanırımPig

Mesajı Yazan: bertobat
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2010 Saat 21:46
elini tutmaya geleyim mi  Clown kucağına alınca onu hiç bir şeyin kalmaz.. acıyı her çekişinde ortaya çıkacak mücizeyi düşün.    bu tarz düşünceleri fazla düşünmemeye çalış gerilmen ve korkuların bebeği etkiliyordur.

-------------
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!

Mesajı Yazan: ELa-m
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2010 Saat 16:13
normal dogum istedim nasip olmadI...çok bekledim olmadI....bence normal yapabilirsen ne mutlu sana...inan hem acIsI var sezeryande...hemde göbek çok fena bi hal aliyor eski formuna zor donuyorsun malesef ...allah kolaylik versin san..KizBebek

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2010 Saat 20:04
Ah ah içimde uhte kalan normal doğum..Ben hamile kalacağımı öğrendiğim andan itibaren normal doğum istedim(canım çok tatlıdır ha kan aldırırken bile ortalığı yıkarım)ama Allahın yardım edeceğini düşünerek normal doğum yapanlardan benim neyim eksik diyerek hamileliğimi geçirdim.Ama ben böyle düşündükçe oğluşum inatla dönmediği için sezeryanla doğdu.Tavsiyem bir sağlık sorunun yoksa NORMAL DOĞUM.......

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2010 Saat 23:46

bende kendi isteğimle sezeryan oldum ..normal doğum yapmayı isterdim ama cesaret edemedim.ameliyata nasıl cesaret edebildim onuda bilmiyorum tabiBig smile

tabiki yaşadıklarımdan yola çıkarak tavsiyem normal doğum.sezeryan sonuçta bi ameliyat öncesiyle sonrasıyla sıkıntılı bi süreç.hala öksürürken canım yanıyo ve toparlanmam epey zaman aldı..göbekte cabasıLOL
normal yada sezeryan  hangisi olursa olsun bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle canım.sakın korkma bebeğini kucağına alıcağın o muhteşem anı düşün..

Mesajı Yazan: elvin24
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2010 Saat 10:47
merhaba canım benim iki çocuğum var ve normalide sezeryanıda tattım bana sorarsan normal doğum şansın varsa normal derim heryönden acı çekicem diye düşünme doğduğu an herşeyi unutuyosun acı falan kalmıyo ama sezeyandaki ağrı bambaşka bitmek bilmiyo mübarek ben ikinciyide normal istedim doktorum kilosundan dolayı izin vermedi ağrıyıda geç ilk doğumdan sonra kilomu çabucak verdim şimdi kilo verdim ama göbek kaldıTongueheraçıdan normali tavsiye ederim hayırlısıyla çocuğunu kucana almayı nasip etsin allah allah yardımcın olsun canımWink

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2010 Saat 14:07
normal dogumda bebegin kilosuda annenin kilosuda
sorun olabiliyormuş diye duydum ben çok kilo aldım iki ay var ama 17 kilo aldım kısmetse 20 yaparım ben onuPig bebişim normal gidiyor şimdilik ama annesi duba oldu sayesinde normal dogumda sorun çıkartırmı bilmem şeker veya başka sorun çıkmadı çokşükür hamilelik rahattı dogumumda öyle geçer inşallahWink

Mesajı Yazan: elvin24
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2010 Saat 15:02
Orjinalini yazan: nurkale nurkale Yazdı:

normal dogumda bebegin kilosuda annenin kilosuda
sorun olabiliyormuş diye duydum ben çok kilo aldım iki ay var ama 17 kilo aldım kısmetse 20 yaparım ben onuPig bebişim normal gidiyor şimdilik ama annesi duba oldu sayesinde normal dogumda sorun çıkartırmı bilmem şeker veya başka sorun çıkmadı çokşükür hamilelik rahattı dogumumda öyle geçer inşallahWink
merhaba sana moral olsun ben ilk hamileliğimde 40 kilo aldım canım 50ile hamile kaldım 90 ile doğurdum bebişimde 4.200 doğdu tamam zorluk olmadımı oldu ama doğduğu an bütün herşey bitti yani korkma allahın izniyle hiçbirşey olmaz hayırlısı olsun allah kucağına almayı nasip etsin Wink

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2010 Saat 20:50
PigPigKilo konusunda benim doktorum çok takıntılı.ben 48 kiloyla hamile kaldım şimdi 62 kiloyum.Doktorum gebelik zehirlenmesi olmaması için senin kilo almanı istemiyorum dedi.yoksa 20 kilo falan alabilirsin rahatlıkla dedi.Benimde 2 ayım var.Ama bebek biraz az kilolu olursa daha kolay çıkıyor diyolar.Annem beni normal doğuma özendirmek için Çağla şikel,ebru şallı bile normal doğurdu diyo,bende diyorum tabi 2 kilo bebişi çıkarmak zor değildir kolaysa 4 kilo çıkarsınlar diyePigPig

Mesajı Yazan: betulece
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2010 Saat 21:36
merhaba ben kendi tercihimle sezeryen oldum... hamile kalmadan önce bile doğumu düşünüp korkardım ama ameliyattanda korkmama rağmen bişey hissetmeyeceğim için onu seçtim...
çok rahat geçti ..2.gün duş bile aldım.. bende şaşırmıştım ama o gün ağrı kesici çok verdiler heralde çünkü diğer günler sızılar oluyor hafif.. orta riskli ameliyat sonuçta normal o da ... tavsiye niteliğinde anlaşılmasın yaşadıklarımı anlatyrum ama dr. un iyi ise sorun yok.doktor önemli . benim dr.um çok iiyiy güveniyordum...annemde hamile kaldığım zaman ameliyatı ii dr. seç demişti anlamış sezeryan olacağımı...
yani dişim çekilirken bile bayılmış bi insanım...

sevgiler...

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2010 Saat 14:03
merhabalar ben de 3 ay önce sezeryanla doğum yaptım.doğum yapacak insanlara tavsiyem lütfen kimsenin doğum hikayesini dinlemeyin.
her doğum farklıdır,her bünye farklıdır.ben biraz mecburi,biraz da isteyerek sezeryan ile doğum yaptım çok ben hiçbir sorun yaşamadım 2 gün sonra duşumu aldım ve bir daha da yatmadım ama keşkeeee biraz cesaret diyip normall yapabilseydim bebeğimi ilk ben göremedimm yaaa için yanıyor ona çünkü epidurale bile cesaret edemedim.kimseyi dinlemeyin kendinize inanın,sağlıklı doğumlar diliyorum...

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2010 Saat 12:28
normal  doğum yapmış ve sezeryana yakından tanıklık etmiş biri olarak normal doğumu tek geçerim herşeyiyle tarif  edilemez bi mutluluk  (Eğer okumadıysan Hakan Beyin yazılarını okumanı tavsiye ederim)

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2010 Saat 14:03
20 saat kadar doğum salonunda kaldım bi çok kişinin doğumuna tanıklık ettim, kiminin zor kiminin kolaydı bu bir gerçek ama sonundaki bebek çığlığı herşeye değer.. herşey yolundaysa normal doğumdan korkma derim kendini şimdiden hazırla..
 benim 20 saatte doğum olmayınca sezeryana aldılar, ama bi şikayetim yok 1 haftada kendime geldim göbek falanda almadı..Wink

Mesajı Yazan: gülmert
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2010 Saat 18:56
Allah her bayana sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.
mutlaka zor ama en mükemmel duyguu

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2010 Saat 17:16
bendede var dogum korkusuuuConfusedConfused

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2010 Saat 17:23
Orjinalini yazan: peperutka peperutka Yazdı:

canım sen doğum apmadın galiba LOLLOL insanın bilmediği birşeyden korkması doğal bide biz yaşayanlar bi anlatırızki Tongue LOLLOLLOL.
ama yinede doğuruz ikinciyi üçüncüyü LOL
hiç korkma sınırlı sürede olacak bitecek bişey ve sonrası çooook güzel o yaşananlara değiyor

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2010 Saat 17:24
Orjinalini yazan: yunahu yunahu Yazdı:

Orjinalini yazan: peperutka peperutka Yazdı:

canım sen doğum apmadın galiba LOLLOL insanın bilmediği birşeyden korkması doğal bide biz yaşayanlar bi anlatırızki Tongue LOLLOLLOL.
ama yinede doğuruz ikinciyi üçüncüyü LOL
hiç korkma sınırlı sürede olacak bitecek bişey ve sonrası çooook güzel o yaşananlara değiyor
Saol canım ama napim insan yinede korkuyor işteeSmile

-------------

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2010 Saat 17:39
canım hiç korkma ve kimseyi de dinleme şimdi sana bir sürü şey anlatırlar, sen içindeki güzel bebeğe iyi bak yakında ondan gelen sesleri duyacaksın, tekmelerini hissedeksin ve en sonunda kucağına gelecek mis kokusunu içine çektiğinde hiçbir korkun kalmayacak eskiden sahip olduğun korkularını bile yitireceksin... sağlıkla kucağına alırsın inş. güzelim...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2010 Saat 17:58
o an zaten bi mucize gerçekleşiyor hiç tahmin etmiyorsun akıl edemiyorsun ama oluyor işte adı üstünde mucizeSmilesağlıkla kavuşursun inşallah bebişine

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2010 Saat 18:00
Orjinalini yazan: nurdan nurdan Yazdı:

o an zaten bi mucize gerçekleşiyor hiç tahmin etmiyorsun akıl edemiyorsun ama oluyor işte adı üstünde mucizeSmilesağlıkla kavuşursun inşallah bebişine

İnşallah aminnnSmile

-------------

<

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2010 Saat 21:47
korku falan para etmiyo illaki doğum oluyor ama mis kokusunu duyunca herşey bitiyor Allahım esirgesin kuzularımızıLOLLOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 11:56
ay ben sımdı normal dogurmayacagım evet ama kızlar ben neden korkuyorum bılıyormusunuz  ıkıncı dogumda  dogumdan sonra bır hafta cok sancım oldu aynen normal dogum sancısı gıbı ıste yıne aynı sancıyı cekecegım dıye korkuyorumConfusedConfusedConfused

-------------

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 16:57
Doğum videosu izlemeyin, derimSmileSmile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat