su bile içmiyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48155
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:41
Konu: su bile içmiyor
Mesajı Yazan: mürur
Konu: su bile içmiyor
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 03:39
hocam mrb bu saatte yazmak zorunda kaldım çünkü çok endişeliyim.19 aylık oğlum pazartesi akşamı yüksek ateşle huzursuz ve uykusuz bi şekilde sürekli göğsümde emerek ve de 3-4 defa balgamlı kusarak geceyi geçirdik.Bu esnada ne su ne de başka bişey almadı.Sabah dr ye gittik bademcik kızarmış dedi ve beslenmediği için serum takviyesi verdi sepetledi bizi.bende emzirdim diye serum istemedim fakat gün sonunda hala ne sıvı ne de katı hiçbir şey almayınca serum aldık.(500mg)bu arada ateş geceleri yüksek gündüzleri 38 civarı ve oğlum hep baygın huzursuzdu.akabinde ishal ve grip başladı.bu gece ateş ve öksürük tavan yaptı.yaptığınız öksürük şemasını yeni gördüm.oğlumda hızlı ve sıkıntılı solunum var şuanda.öksürürken sanki ıslak yün kazaktan çıkan gırç gırç sesler geliyo.çok korkuyorum zatürreye çevirir mi?yarın tekrar dr ye gitcem.böyle bi durumu nasıl değerlendirirsiniz?yorum ve önerileriniz çok kıymetli benim için çünkü yarın kesin ventolin dayıyacak dr...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 03:40
hala da dışardan beslenmiyor ve sadece emiyor.ne ballı limonlu su ne de başka bişey...reddediyor..
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 04:34
Meme emebilen bir cocuk, cani su istediginde, ICER... Eger icmiyorsa, bir su kaybi filan YOK DEMEKTIR. Zorlamanin da bir anlami yoktur. Sadece aralarda teklif edersiniz..
Ancak, baygin, suuru kapali, su bile icebilmekten aciz cocuklara, Serum takilir!! Bana kalirsa kaziklandiniz..
Su kaybi olsa, memeye saldirdigi gibi, suyada saldirir.. Serum bosuna, haybeden takildi. Gecmis olsun.
Sadece; Burnu tikandiginda; Serum Fiz ile burun temizligi yapin.
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 08:04
peki teşekkürler hocam cevabınız için...yalnız oğlum hala baygın ve huzursuz.sürekli kucağımda hiç yürümüyor.ateş müdahale etmiyorum zaten o da hiç düşmüyor hala çok yüksek.bir de öksürük ile ilgili endişem için yorumunuzu alabilir miyim?tekrar teşekkürler..tahlil yaptırayım mı acaba?
|
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 18:46
Meme emebilecek kadar kuvveti varsa, onemli degil.
Oksuruk ates gibi vucudun savunmasidir. Oksurugu keserseniz, Zaturre olur... Oksurdugu icin, zaturre olunmaz... Siz Turk doktorlarina bakmayin.. Onlar tedaviden ziyade, anne-babaya; "Mavi boncuk" dagitmasini daha cok severler... Malum parayi cocuk degil aile veriyor.. Bu sebeple, cocuklar, doktorlarin umurlarinda degildir, aileye oynarlar, goz boyarlar..
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 08:42
hocam tekrar tekrar çoook teşekkürler..gerçekten müdahale etmeden beşinci günün sonunda ateş düşmeye başladı.geceleri hala ateş ve huzursuzluk var ama biliyorumki vücut yeniyor.sayenizde bir dr kadar teknik ve tıbbi konuşacak kıvama geiyoruz.dr ye gittik sağolsun o da ne tahlil ne şurup gerek yok dedi.beş gün ateş olduğu için antbytk yazdı ama ben almadım.viral olduğunu söyledi.ama ben sanki sizin yazınızda bakteriyel olunca antbytk verilir dediğinizi hatırlıyorum.zaten biraz baygın hallerinden kurtulmaya başladı.dün yine bi yığın balgam kustu.çok uzattım biliyorum ama sizden çok şey öğrendim.allah size sağlıklı güzel bi yşam nasip etsin.sizleri çok seviyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 17:36
Eger bir doktor, hem hastaligin, Viral oldugunu soyleyip, hemde Antibotik veriyorsa, ya cahil, yada sahtekar demektir.. Bence cahil, zira ayni sahtekarligin bu kadar yaygin uygulanmasi cok zordur...
" Bu kadar cehalet, ancak tahsil ile mumkundur" sozunu de unutmamak lazimdir.. Artik Tip Fakulte'lerinde, dogru durust Ogretim elemani kalmadi... Simdikilerin; cinlerle, perilerle, banyoda ciplak yikanilirmi, sol el-sag el tartismasindan baska ilimleri yok..
|
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 21:39
evet kadir bey demekki doğru hatırlıyorum.viral durumda antbytk geekmez demiştiniz.o yüzden de başlamadım.bugün hala huzursuz ve halsizdi.yine su da içmedi hiçbir şey yemedi.ateş tekrar başladı.akşamları çıkıyo gündüzleri düşüyo ateş.ishal de devam ediyo fakat emzirdiğim için su almıyor diye endişelenmeye gerek yok dimi?bu yemeyi reddetme durumu 6 gündür bu şekilde daha ne kadar sürer bilmiyorum ama acaba bu halsizliği yememekten mi ishalden mi yoksa gripten mi?işin içinden çıkamadım.kafayı sıyırmak üzereyim çünkü yürümeyen, yemeyen,keyifsiz hep kucakta ve sadece emen bi 19 aylık bebek durumunda...
|
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 00:14
Dedigim gibi; istese su icecek kadar gucu yerinde iken, su icmiyorsa, bir su kaybi yok demektir... Yok suuru kapali oldugundan su bile icemiyor derseniz, O MUHIMDIR!!!
Meme emebilen cocuk su ihtiyaci olsa, ICER,....
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 18:57
hocam 3 gün aradan sonra yine oğlum ateşlendi ve yeni bir grip daha başladı.beslenmeyi yine reddetmeye başladı.dünden beri gece gündüz sürekli uyuyor ve halsiz.ishal sona erdi ama nedense hala geceleri 3 defa kusuyor.normalde balgamı kusarak atar ve rahatlarama dün gece böyle sanki öksürükten ötürü balgamı attıran bi kusma değildi.aniden lark diye kustu.yani çözemedim ne yapayım hocam allah aşkına yol gösterin.yeniden dr ye götürüp acaba bi tahlil mi yaptırsam.niye sürekli halsiz ve uyuyor bu yavrum...
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 19:00
kadir bey dolandırmadan sorayım bu kadar kısa süre içinde neden hem ateş çıkar hem halsizlik iştahsızlık ve sürekli uyku olur acaba ?haaa bir de idrarı kokmaya başladı yeni farkettim.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 19:16
az önce yine ishal de başladı uffff noluyo çok üzülüyorum...
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 20:00
Domuz Gribi geciriyor... Butun dunya'da bu hastalik biliniyor, ama bir tek Turkiye'de, Grip teshis etmemek ugruna bu hastaligin ismi bile bilinmiyor.. Turk doktorlari, Griplere; Astim, Allerji veya Bronsiolit derler.
SAKIN: Ilac vermeyin, atesini bile dusurmeyin..
Bronsitten, Gripten hasta olmez... Olum sebebi aldiklari; "Sarlatan ilaclari" nedeni iledir.. Doktora gitmeyen, pacasini kurtarir..
|
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2015 Saat 20:22
tamam kadir bey tekrar teşekkürler.zaten sıksık makalelerinizi ve diğer annelere yazdıklarınızı okuyorum.bu şekilde iki çocuğumu ilaçsız büyütüyorum.sadece çok uzun sürdüve sürekli uyunca bu defa biraz korktum.yoksa bi sene hep öksürdü de inatla bişey vermedim yendik en sonunda...sayenizde..
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 21:12
kadir bey merhaba 19 aylık oğlum tam 12 gün gribi çekti ve ardından hepimiz ailecek çektik.ben ömrümde böyle bi grip vakası yaşamadım.ne dirençliymiş mahvetti hepimizi.5 yaşındaki oğlumda grip geçiriyor ama nedense o hala düzelemedi.yani tam iyi oldu diyorum bi bakıyorum akşama yine kötü.ateş dün itibariyle sona erdi.tahlil de yaptırdım çünkü rengi bir anda bembeyaz oldu ve sürekli uyuyor.size sorum : 1-büyük oğlum bir haftadır okula gitmiyor buna rağmen hala çok halsiz ve sürekli uyuyo.bu normal mi? 19 aylık oğlum iyileşti hatta artık ufaktan yemeye başladı fakat dilinde kocaman bir pas gibi leke var.bu neden acaba açlıktan mı? küçük oğlum yumurta asla yemez et de pek yemiyo bu durumda demirini ölçtürmeli miyim?çünkü onun da rengi fazla beyaz... yine çok uzadı cevabınız için şimdiden teşekkürler..
|
|