Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 aylık bebek balgam

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78695
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 16:08

Konu: 1 aylık bebek balgam
Mesajı Yazan: Derinimm
Konu: 1 aylık bebek balgam
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 22:27
Hocam saygılar,
1 aylık bebegimin 4 gün önce burnu tıkandi.abimiz hastaydi.enjektörle her gün serum fizyolojik uyguladım.fakat 2 gündür de balgamlı öksürük başladı.sanki boğazına balgam takılmış gibi.emerken daha iyi anlıyorum bunu.ateş yok.bu yüzden henüz doktora götürmedim.biliyorum ki götürürsem hemen bronsiolit diyip yatiracaklar.size sorum;
1.si bu saatten sonra ateş olabilir mi?
2.si bronşıolitte Her zaman ateş olur mu?
Tesekkur ederim 🙏

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 02:31
Doktorlara gider ve verdikleri ilaclari kullanirsaniz, ates de cikar, hastanelik de olur! 
Bronsiolitte ates olmaz. Bronsiolite sebep olan "virus" yaparsa, ates yapabilir. DAIMA virutiktir ama Turk
 doktorlari bunu dahi bilmezler, hepsine antibiyotik yazarlar!
Aynen devam edin. Kotu bir durum olsa, meme ememez. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 05:45
Peki hocam bir sorum daha var.hali hazırda hasta olan bebegim 2.kez hastalanır mi?çünkü ben de hasta uyandım bu sabah.maske takıyorum ama aynı odada yatiyoruz ve maskeyle yatamiyorum

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 18:57
Ayni evde almamak mumkun degil. Cok da abartmayin. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 19:05
Hocam son sorum.bu anlattığınız sıcak su büharini 1aylik bebeğime de uygulayabilir miyim?belki balgam çıkarmaya yardımcı olur çıkaracağım diye uğraşmaktan sesi kısıldı 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 19:42
Uyurken, yataginin kenarina bir tabure koyun. Taburenin ustune kaynar su tenceresini koyun, Hepsini icine alacak sekilde uzerlerine carsaf serin. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 21:22
Çok sagolun hocam.iyi ki varsınız 🙏

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2023 Saat 13:23
Hocam sizi tekrar rahatsız ediyorum.bebegim bu sabah bol bir şekilde kustu. İçinde balgam da vardı.beyaz ve sarı.fakat kusmuğun rengi açık Krem rengi gibiydi beyaz değildi.formu da kaynağımsı gibiydi.bir sorun teşkil eder mi?(resim çekmek aklıma gelmedi )

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2023 Saat 19:22
Hic bir onemi yok! Hastaligin normal seyri. 

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2023 Saat 21:26
Varolun hocam🙏

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2023 Saat 12:24
Hocam tekrar merhaba.bebegim sayenizde çok iyi.ara ara öksürmeleri oluyor sadece.tam hastalandigimiz gün 1 aylık ayımız vardı.hemsiremiz bekleyelim demisti.şu durumda aşı olmasında Bi sakınca var mıdır hocam??ben de hepatit b li  bir anneyim,çok fazla geciktirmek istemiyorum bu yuzden.aşı tutmaz diye korkuyorum.(hoş türkiyedeki hepatit aşılarıyla ilgili yazılarınızı okudum,ona göre yapılmasını isteyeceğim)

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2023 Saat 18:57
Atesi olsa bile asilar yapilabilir.  O hemsirenin bir seyden haberi yok. Patronlari ne dediler ise, papagan gibi
 onu tekrarlarlar!

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2023 Saat 19:11
Peki hocam tesekkurler🙏

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat