h1n1 aşısı ve gebelik
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20724
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:18
Konu: h1n1 aşısı ve gebelik
Mesajı Yazan: BANU
Konu: h1n1 aşısı ve gebelik
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2009 Saat 08:21
hocam öncelikle günaydın,bu sefer size kendimle ilgili bir soru sormak istiyorum sizin bilgilerinizide almak istedim,16 aylık kızım ve ben yaklaşık 1 ay önce domuz gribi aşısı olduk,ve hiç bir yan etkide yaşamadık,hocam ben geçen hafta cuma günü gebe olduğumu öğrendim ve dün akşam kadın doğum dr gittim,ona aşı olduğumu söylediğimde yüz ifadesi değişti,bunu bebek için sakıncalı olacağını intaniye dr konuşup beni arayacağını söyledi,ayrıca hocam 6 hahtalık gebeyim,ve kalp atışı göremediğini söylediiiii,eşim ve ben ordan ayrıldıktan sonra diğer bi kadın doğum uzmanına gittik,oda tam tersi bebeğin kalbinin attığını söyledi (bende gördüm ultrasyonda) vede aşı olduğmu söylediğimde,hiç bir etkisin olmayacağını diğer gebeliğimde tetanoz aşısı olduğumu ve bebeğe bir etki yapmadığını dile getirdi,hocam kafam çok karıştı sizin bu konudaki fikirleriniz benim için çok önemli ,cevabınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.
------------- ">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2009 Saat 10:29
Sizin gibi olupta "grip" geçirenlere bir şey olmuyor, keyfinizi bozmayın, ikinci doktor ile devam edin...
|
Mesajı Yazan: BANU
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 11:16
hocam bana ne pimpirikli diyeceksiniz biliyorum ama bişey daha sormak istiyorum,gebelere yapılan aşı ile normal insanlara yapılan aşının farklı olduğu söyleniyor,bunun bebek açısından bir sakıncası olurmu hocam ilerde sakatlık v.b gibi şeyler,ayrıca hocam benim tekrardan gebelere uygulnan aşıyı olmama gerek varmı.
------------- ">
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2009 Saat 20:43
Aradaki fark, "Adjuvan" olup, olmaması. Bu yeni adjuvan (Squalen) henüz gebelerde denenmediği için özel(!) adjuvansız aşı yapılıyor. Zararlı veya zararsız olduğu gösterilmemiş olduğu için... Belkide hiç zararı yok ama şimdilik elimizde bir ispatı, garantisi olmadığından ve kimse risk almak istemediğinden bu gürültü-patırtı kopuyor...
|
|