Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kakada lökosit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76755
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 05:35

Konu: Kakada lökosit
Mesajı Yazan: DenizCihangir
Konu: Kakada lökosit
Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 16:19
Hocam iyi günler
Kızım 2 aylık 9-10 gündür 8-9 kez kaka yapıyor. Bir günde değişti .Öncesinde günde 1 kezdi. Gaita tahlilinde 4-5 lökosit görüldü yazıyor. Onun dışında parazit, virüs negatif. Doktor kakada mikrop var antibiyotik başlayalım dedi. Kaka yapmaktan uyuyamiyor. Fikriniz nedir? 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 16:28
Hocam akşamları çok huzursuz ve ağlıyor.Sonrasinda koyu yeşil bir kaka yapıyor. Onun dışında ateş yok, bol idrar var. 4-5 lökosit antibiyotik sebebi mıdır. Ama öncesibde birkaç kez olan kaka neden bir anda bu kadar arttı. Her emmede kaka yapıyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 17:06
Yazarlar kısmındaki; "Yeni Doğan bebek özellikleri" makalemi okuyun..

" Doktor kakada mikrop var antibiyotik başlayalım dedi" Der!! Kaka dediğin steril olmalı değil mi?

Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 17:38
Hocam idrar tahlilinde Leu: 2+
Wbc:21.3
Nitrit: negatif
İdrarda da enfeksiyon var diyecekler sanırımnitrit negatif olsa bile. Wbc yüksek mi hocam

Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 19:26
Hocam kusura bakmayın tekrar tekrar yazıyorum çok kafama takıldı. İdrarda Wbc yüksek mi , Leu 2 + ne anlama geliyor. Ben güvenemiyorum doktorlara burdaki. Ama çocuğum için de endiseliyim. Yanlış bişey yapmak istemiyorum. Neden bu değerler yüksek 

Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 19:28
İYE der ise; sakın inanmayın.
WBC yüksek diye; "Kanında mikrop var" diyebilir, son 10 senenin en büyük salaklığıdır! 
Enfeksiyon ile Sepsis arasındaki farkı bile bilmezler. Ateş yoksa, sakın WBC:21.3 değerine inanmayın! 
Hele meme emebiliyorsa, hiç inanmayın. 
Nitrit:(-) iken lökosit görülmesi dışardan bulaşma olduğunu gösterir. Hele idrar örneği almadan önce iyi bir
 temizlik yapmadı iseniz, tamamen normaldir. 

Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 20:01
Hocam emiyor, kilo alımı da gayet iyi. Ateş hiç olmadı. Ama çok kaka yaptığı için uyuyamıyor. Her emmede kaka var. Koyu yeşil kaka öncesi aşırı ağlama huzursuzluk oluyor sadece akşamları. 

Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 20:03
Hocan iyice temizledim idrar almadan önce , Wbc idrarda 21.3 Hocam. Kan istemediler henüz 

Mesaj Tarihi: 31 May 2023 Saat 22:26
Çok yerse, çok kaka yapar. 12 seneden beri nerede ise HERGÜN anlatıyorum!! 
Yeşil kaka bebeklerde çok yemekle olur. İsbatı, kilo artışıdır.
Hastalıktan dolayı olsa; kilo kaybı olur.
Lütfen biraz okuyun. 
İdrarda WBC mi??  WBC NE DEMEK???  İdrarda WBC OLMAZ!! Yuh yani!! 
WBC anlamı: White blood count!! Yani "Kandaki Beyaz hücre sayımı"... 
İdrarda "Lökosit" olur!! WBC olmaz!  Cehaletin daniskası! Bunlara sizin orada "doktor" diyorlar HA!!!

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2023 Saat 00:33
Hocam inanın idrar tahlilinde WBC yazıyor. Hocam çocukta bir günde artar mı bu kadar günde 1 kez olan kaka 8-9 a çıkar mi? Huzursuz hocam kaka öncesi ve uyuyamıyor kaka yapmaktan. İkimizde yorgun düştük. Gaita da bakteri olabilir mi, sularda sıkıntı varmış. Banyosunda falan almış olabilir mi? Gaita kültürü gerekir mi 4-5 lökosit yazdığı için 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2023 Saat 08:49
Ne gördüğü NE MALUM!!! Amma da safsınız!! 
Tedavi edilecek bir mikrop olsa, ishal olur. Merak etmeyin çocuğunuzun kakası o doktordan daha akıllıdır.
İdrar tahliline "WBC" yazacak kadar ahmak bir laboratuvar da  başka bir yerde bulunmaz. 
O laboratuvarı, sevabına bir uyarın. Belki akıl edebilecek kadar zekası vardır. 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2023 Saat 09:14
Hocam çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için , bebeğim çok sık kaka yaptığı ve çok sıvı olduğu için ishal olduğunu düşündüm. İshal değil mi zaten

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2023 Saat 09:39
2 aylık kız kilosu; 5.1kilodur! Bu kilonun üstünde ise, ÇOK yediği için ÇOK kaka yapıyor demektir. 
Hastalık olsa, kilosu bu kilonun altında olur. 
Kilosuna bakın! 
Saf anne sütü alanlarda, bu aylarda  altın sarısı renkte ve hardal kıvamında kaka olur. Çok emen bebeklerde
(günde 4-5 seferden fazla) kaka rengi yeşile döner ve kaka sayısı artar.
Yazarlar kısmında: "Yeni Doğan Bebek Özellikleri" yazımı okuyun. 
Hala şüphede iseniz, kilosunu yazın. 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2023 Saat 10:11
Hocam 2 680 doğdu. Şu an 4850 Gr. Kakasi 10 gün önceye kadar hardal kivamindaydi . Emme sayısı ayniyken bir anda kaka sayısı çok arttı ve sulu bir kıvama geldi. Bazen koyu yeşil. Bazen sarı -yesil. Ve çok kaka yapınca uykusu bölünüyor emerken, uyuyamiyir.bir anda değişti .Özellikle yeşil kaka öncesi çok ağlıyor, huzursuz. Huzursuz ağlayan bir bebek oldu. Gayet huzurluykrn.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2023 Saat 15:33
Haftada bir kilo kontrolü yapın. 
Tabii; 2680gram doğan bir bebeğin, 5.1 kilo olması beklenemez. 
Ama şöyle bir hesap yapılabilir: Doğduğunda, 700gram olan eksik, 2 ayda 250 grama inmiş. Bu bile çok 
yediğinin işaretidir. 
Ben olsam, hiç karışmam, kaka sayısına da kafayı takmam. 
Sadece anne sütü alıyor, değil mi?

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 18:56
Evet hocam anne sütü sadece.gaita tahlilinde gizli kan pozitif çıkmış. 2 gün önceki testte gizli kan negatif. Bugunkinde gizli kan pozitif. Bunun anlamı nedir hocam? Bu sefer 3-4 lökosit çıkmış. Antibiyotigi kullanmıyorum 

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 21:15
Türkiye'deki: " Gaitada Gizli Kan" tetkiklerine SAKIN İNANMAYIN!.
Gaitada Gizli Kan testi yapılacağı zaman, hastanın,  48 saatlik bir etsiz diyete sokulması lazımdır.
Saf anne sütü alan bir bebekte de bu test YAPILAMAZ!! Zira, meme başından olan mikroskopik kanamalar
dahi bebek tarafından yutulunca test yanlış sonuç verir. 
Test yapılmadan önce bunlar size söylendi mi? 

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2023 Saat 23:22
Hayır hocam söylenmedi, bu test niye ywpildi onu da bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2023 Saat 08:18
Niye olacak? Başınıza çorap örmek için!

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2023 Saat 11:06
Hocam iyi günler
Gaita kültür sonucu ,patojen bakteri üremedi, makroskopi yumuşak kıvamlı, mikroskopi 3-4 lökosit yazıyor. Kaka sayısı biraz azaldı ama uyuyamiyir gece kaka yapmaktan, sulu ve bazen köpüklü 

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2023 Saat 11:44
Boşuna uğraşıyorsunuz. 
Kilosuna bakın!! Kilo fazlası varsa; aşırı fazla besleniyor demektir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat