Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

polikistik over

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik Öncesi Dönem
Forum Tanımlaması: (Hamilelik Öncesi Dönem Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12308
Tarih: 07 Tem 2025 Saat 03:45

Konu: polikistik over
Mesajı Yazan: esra2901
Konu: polikistik over
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 22:19
selam arkadaşlar biliyorsunuz bebek istiyorum geçen doktora gittiğimde 6 ay olmazsa tekrar gel demişti doktora gittim genel bi kontrol oldum tüplerimde falan bi sorunum yok çok şükür ama polikistik over dedi yani çok sayıda kist içeren yumurta hücresiymiş bu yüzden olmuyomuş ilaç başlycak internettn de araştırdm gebe kalmayı zorlaştırıyo bide vücutta değişiklikler sivilce artışı saç dökülmesi falan genelde sık karşılaşılan bi sorunmuş sizde dikkat edin arkadaşlar bide tvde bunun için bi doktor soğan kürü dedi sizinde bildğinz bununla ilgili bilgiler varsa paylaşırsanz çok sevinrm teşkrler şimdidenKizBebek

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 22:40
Hamilelik Öncesi Döneme taşıdım canım, inşallah her şey gönlünce olur, bizde burada sevincine ortak oluruz Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 22:42
teşekkrler canmClown

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 23:23

Bu konuda bilgim yok ama Mehlika sanırım biliyordu bu olayı. Umarım çok güzel haberlerini alırız canımmmClown

Mesajı Yazan: mehlika
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2008 Saat 13:43
Merhaba,
Polikistik Over hakkında çok detaylı bilgim yok ama mutlaka tahlil yaptırmak ve tahlil sonuçlarına göre doktorun karar vermesi gerektiğini biliyorum.
Bana doktorlardan biri polikistik over teşhisi koymuştu sadece ultrasonla baktıktan sonra. Hatta moralim çok bozulmuştu. Çünkü doktor bana normal yolla çoçuğun olmaz tüp bebek için hazırlık yapman lazım dedi. Bir diğer doktor tahliller yaptırdı ve kesinlikle polikistik over olmadığımı söyledi. Onun için doktorundan tedavi olmadan önce tahlil yapmasını iste bence.
En büyük belirtisi düzensiz adetler. Yani bir ay olup bir ay olmamak yada 35 günden fazla olan aralar...
Mesela benim hiç böyle problemlerim olmadı. Benim hep birbirini takip eder ve hemen hemen aynı günler adet olurum. Bu tahlillerden sonra moralim bir hayli yerine geldi bu arada da planlamadığım bir hamilelik yaşadım. Devamı gelmedi ama bir dahakine inşallah.
Onun için mutlaka tedaviye başlamadan bence tahlil yaptırmalısın.
Wink Hayırlı haberlerini bekliyorum...

-------------
Hayatımın anlamı Boğaç Kaan'ım

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2008 Saat 14:31
Ben ilk kez 3 sene önce karşılaştım polikistik overle. Doktor direk ultrason ve muayene ile teşhisi koydu. Farlutal isimli bir laç kullanıyorsun önce sanırım pakette 10 tane falan vardı. Sonrada Yasmin isimli doğum kontrol hapı ile adetlerini düzene sokuyorsun bayağı iyi geldi. O zamanlar bebek sahibi olmayı düşünmüyorduk. İki sene önce tekrar aynı sorundan dolayı başka doktora gittim. Doktor bebek sahibi olmak istediğimi biliyordu. Yine tahliler, ultrason ve muayene sonucunda polikistik over dedi. Kilo kist, kistte kilo yaparmış. Zayıflamak çok önemliymiş. Bana rejim verdi. Yine farlutal kullandırdı. Ancak farlutal sonuç vermeyince doktoru aradım. "Gebelik testi yaptır ve bir kutu daha farlutal kullan" dedi. Gebelik testi sonucunda hamile olduğumu öğrendim. Gittiğim Antalyanın en iyi doktorlarından Mehmet TONGAL'dı. ve Bebeğimi polikistik over sandı. Allahtan bir sorun çıkmadı. Aman dikkat diyorum.

Mesajı Yazan: gümüş
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2008 Saat 22:33

Merhaba  Esra;

Ben  yaklaşık 10 sene önce öğrendim polikistik over sendromu hastası olduğumu.(PCO sendromu)Sana tavsiyem internetten araştırman inan çok faydasını göreceksin.Birde her şeyi kendine saklamayan , ilaçları ve tüm detayları sebep ve sonuçları ile açıklayan bir doktor bulman ve bu isteğini en başta söylemen.Bu sendrom doğuştan yani genetik.İlk ergenliğe girişle başlar belirtileri.En önemli belirtileri düzenli adet görememe , kilo artışı , tüylenme , saçlarda yağlanma , sinirlilik hali , memeden süt gelmesi ilk aklıma gelenler bunlar.Kilo meselesi şu tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan meselesiyle aynıdır.Yani kilo arttıkça belirtiler artar , belirtiler arttıkça kilo artar.En dikkat etmen gereken konu bu.Eğer teşhis doğruysa.Teşhisinde tahlil de önemli ama vajinal ultrason ile doktorun sanada gösterebilir yumurtanın içindeki sıra sıra dizilmiş boncuk gibi kistleri.Bu kistler bildiğim kadarıyla adet kanamasıyla atılması gereken ama atılamayan yumurtalar.Atılmama sebebi de PCO tabiî ki.Vücudumuzun hormon merkezi yumurtalıklarımız olduğu için ve bizimde yumurtalarımızda problem olduğu için hormonlarımızın da bozuk olduğunu üzülerek söylüyorum.Yapılan bu testlerde hormon testleri zaten.Bakılan değerler normalin 3-5 katı fazla çıkabiliyor.Bu da yumurtlamaya yani adet görmeye yani hamile kalmaya engel.Doktorların verdiği farlutal (eğer hamilelik yoksa) gecikmiş olan adet kanamanın başlaması için.Bunları seni üzmek için değil eğer teşhis doğruysa kendini hazırlaman ve hayatını ona göre düzenlemen için yazıyorum.Kesin tedavisi yok.Ama bu moralini bozmasın genç kız hastalığı da denir yani yaş olgunlaştıkça bazı şeyler düzene giriyor.Tedavisi genellikle eğer hasta bebek istemiyorsa hormon yani doğum kontrol hapı.Bu haplarla düzenli kanama sağlanıyor.Ama bebek isteniyorsa ve belli bir süre olmamışsa ( bu gözünü korkutmasın kendiliğinden de oluyor) yumurtlama takibi, olmazsa aşılama, olmazsa tüp bebek. Ama dediğim  gibi bu çok ileri derecedeyse oluyor. Sana tavsiyem kilonu mutlaka azaltman bu çok etkili. Benim ilk çocuğum uzun süren yumurtlama takibinde sonra aşılamaya karar vermiştik ki o arada ilaçlarla oldu.İkinci bebeğime ise kilo vererek ve şeker hastalarının kullandığı ilaçla kavuştum.Doktorum bu hastalığın vücudumuzda şeker hastalığının yaptığı tahribatı yaptığını ve bu ilaçla tedavisinin olduğunu söylemişti.Pek güvenememiştim ama sonuç ortada.

Canım şimdilik bunları anlatabiliyorum. Ama eğer teşhis doğruysa ve sormak istediklerin olursa seve seve anlatırım.

Sen moralini bozma inşallah en yakın zamanda alırsın hamilelik haberini.(ve alırız tabiî ki…)

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2008 Saat 22:52
hepinize çok teşekkürler arkadaşlar bugün doktora gittim haplarımı verdi ilk olarak adet düzenlemek için bi hap verdi 2ay kullancm sonrada bebiş için bi hap kullanmam gerektğini söyledi benmkini ultrasonda gördü ama bundan öncede düzenli doktora gittim o zaman çıkmamıştı polikstkover hani ergenlikten itibaren olur demişsiniz bende ilaçlarımı kullanmadan önce bi doktora daha gitmeyi düşünyrm Clown

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2008 Saat 09:30
Çok geçmiş olsun. Tedavisi çok zor değil bence. Bir şekilde düzene girip çocuk sahibi oluyorsun. En kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz.

Mesajı Yazan: şeniz
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 12:16
Acil şifalar canımApprove

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 19:17
acil şifalarSmile

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2008 Saat 21:17
allah acil şifalar veersin
vede en kısa zamanda hayırlı bir evlatla sevindirsin Star

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: dilek
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 02:37
15 yıllık evliyim.3aylık evliyken bu teşhis kondu bana.Ben hem kiloluydum hem de adet görmüyordum.1yıl doğum kontrol hapı kullanarak kistleri erittim.Ara verdiğimizde yine aynı sorun başladı.Bir de kıllanma eklendi buna.En kötüsü de bu bence.Sonra senelerce gitmedim.Bir ara gittiğimde 5 cmlik kist vardı.Oyıl biraz kilo verince kist mercimek tanesi kadar küçüldü.Sonra yine büyüdü.Tam bir kısır döngü..Doktor şeker ilacı verdi.'Tedavide bu deneniyor iç bakalım nolucak'dedi.Ama acıktırıyor diye bıraktım.Çocuğa hasret kaldım anlıycanız.2yıl önce şeker düşmesi sebeiyle gittiğim doktora tüm hastalığımı anlattım.Yapılan testlerde insülin aşırı yüksek çıktı.Adet olmamamın sebebi buymuş.ÇOcuk niye olmasın olur merak etme,birkaç ay içinde adetler düzelir hamile kalırsın.demişti.Ben de gülmüştüm hadi canım diye.Evet dokrotum haklı çıktı.İlaçla birlikte kilo verdim.7 ay sonra mucizem gerçek oldu.Hamileydim nihayet.Bunca yıl  o şeker ilacını beklemişim meğerse..Şimdi 1.5 yaşında meleğim....herşeyim.Allah kimseye çektirmesin.Gerçekten evlat hasretiçok ama çok zor.Sözün özü bu hastalığa sahip arkadaşlar mutlaka bu insülin direnci hakkında doktorlarıyla konuşsunlar.Benim gibi senelerce beklemeyin

Mesajı Yazan: dilek
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 02:42
Yazmayı unuttum.Şu anı merak eden varsa söyliyeyim:88 kiloyum.4 aydır emzirmiyorum.3 ay önce olduğum adetle bekliyorum hala tık yok.Yeniden şeker ve insülin testlerimi yaptırdım.Hepsi yüksek.İnsülin değerleri uçmuş zaten.Yeniden ilaca başlıycam.İlacın katkısı ve çabamla zayıflıycam.Adetlerim bana geri gelecek.Kurtulucam inşallah.Herkeze acil şifalar.....

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2009 Saat 09:42
Çok çok geçmiş olsun. Poliklistik over geçmiyor zaten. Ama hastalığımız bu olsun yaaa. Ben takmıyorum.

Mesajı Yazan: aslim4445
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2009 Saat 23:50
merabalar
ben 5 yıldır polikistik hastasıyım bu süre zarfında farklı doktorlara muayene oldum.hepsıde bana ya yasmın yada dıane kullandırdı.fakat en son 5 gun once gıttıgım doktor bu sefer seker hastalarına verılen bir ilaç glucophage ve yanındada aldactone diye (vucutta ödem gıbı su toplama olayını düzeltecek bi ilaçmış) verdi.amacımız kilo vermem ancak bu şekılde duzelecegımı soledı.bu arada ben evlı degılım 160 boy 57 kılom var.bu ilaçları kullanmamın sizcede faydası olurmu.
lufen cevaplayın arkadaslar

Mesajı Yazan: DİLEKY
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2009 Saat 18:23
bendede vardı ılk farlutan kullandım sonrada dupaslon adetım duzelınce ılk bır ay bıraktım sonra hamıle kalmışım sen bekarsın yasmın ağır gelır dupaslon hafıf onu tavsıye ederım hepınıze gecmış olsun .

-------------

Mesajı Yazan: mye
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2009 Saat 15:59

6 ay önce banada pko olabileceğim söylendi ama labratuar bulgularım yoktu sadece ultrasonda görülüyrdu zaten doğum kontrol hapı kullanacaktım  yasmin kullanmam önerildi.6 ay kullandım sonrasnda gttim yine hormonlarım normal herhangi adet düzensizliğimde tüylenme sorunumda yok.ama ultrasonda yine pko görünümü varmış .günümüzde %20lik bir kesimde Normal sağlıklı bir bayandada sadece ultrason görünümü olduğu hamileliğe engel teşkil etmediği söylendi şuan daha yeni hamileliği düşünmeye başladık bu esnada doktorum duphaston hapı kullanmamı hamileliği kolaylaştıracağını söyledi adetin 5.günü ile 25.günleri arasında günde 2 kez kullanmamı söyledi yeni kullanmaya başladım ama birkaç doktora daha sordum vücutta su toplaması yapabilir 15. ve 25. günleri arasında kullanmamı önerdi..benmle aynı soruna sahip duphaston hapı kullananlar varsa nasıl kullandığını söyleyebilir mi herkese geçmiş olsun 

Mesajı Yazan: focus
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2009 Saat 16:47
merhaba bende 5 ay önce dr. adet düzensizlii şikayetiyle gittim.polikistik over teşhisini tahlillerden sonra koydu.miranova d.kontrol hapı kullanıyorum bu arada 5 aydır.1 yıl sonra kontrole gelmemi söyledi,inşallah sizde bir an önce anne olursunuz,,,sevgiler.

-------------
http://lilypie.com"> www.leziznimetler.blogcu.com   

Mesajı Yazan: mye
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2009 Saat 13:46
inş.herkesin gönlüne göre olur herşey..duphastonla ilgili kullanım önerisi olan birileri var mı acaba..5.günle 25.günü arası kullanan var mı yoksa 15.günle 25.günmü kullanılıyor..doktorların ikiside farklı söyledi bende ne yapacağımı şaşırdım...sevgiler...

Mesajı Yazan: Adi_Yok
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2009 Saat 16:30
merhaba,
3 yıllık evliyim. 1 yıl oldu korunmayı bırakalı bende de polikstik over sendromu var. doktorum parlodel verdi yaklaşık 3-4 aydır düzenli adet oluyorum. Ancak bugün glucophage ve miranova yazdı..bu arada benim eşimde de sorun var sprem kalitesi ve sayısı normalin biraz altında.aşılama da yapıldı bir kez ama tutmadı.. varikosel olabilirmi diye şüphelendik muayne oldu elle muaynede anlaşılmadı . renki dopler de çıktı.. sanırım ameliyat olacak. gerçekten bu işlerden anlayan bir doktor bulmak istiyorum..hemen tüp bebek denemesi yapmak istemiyouz çünkü.

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2010 Saat 11:26
Çok gecmış olsun

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesajı Yazan: aesculapions
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2011 Saat 01:45
polikistik over hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz 
........adresinden ulaşabilirsiniz..
sağlıklı günler..

Mesajı Yazan: lagrima
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2011 Saat 23:13
pcos ciddi bir rahatsızlıktır aslında. gebe kalma şansı azaltan gelecekte şeker hastalıgına yol açan bir rahatsızlıktır. anne karnındayken olusur. adet düzensizliği tüylenme kilo sivilceler vs vs birçok kötü  belirtisi vardır. nette araştırman çok işine yarar.. tedavi edilmediği takdirde kanser bile olabiliyorsun... 
bende bir polikistik over hastasıyım ama şuan hamileyim çok şükür.doktor düşük bir ihtimaldi ama kaldın şükretmelisin dedi. ki şükrediyorum fazlasıyla.. ve eminim ki dualarımdı bana yardımcı olan...

-------------
Rabbim sana emanet!!

Mesajı Yazan: DERYA06
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2011 Saat 12:00
CNM BENDEDE 17 YAŞIMDA PCO TEŞHİSİ KONULMUŞTU
2,53 YIL KULLANDIM O AŞAMADA ÇOCUĞUN OLMAZ DEDİ GİTTİĞİM DR LAR KORKUTTULAR HEP
EVLENDİM KORKUYODUM ÇOCUĞUM OLMAZ DİE İLK 2 AY YİNE DOĞUM KONTROIL HAPI KULLANDIM
3 AYIMDA BIRAKTIM O AY HAMİLE KALDIM ALLAHIN TAKTİRİ DİYORUM ZATEN UZUN SÜRE DOĞUM KONTROL HAPI KULLANAN EN AZ 6 AY ÇOCUĞU OLMAZ DİOLAR BENDE ODA OLMADI YA SANA ŞUNU SÖLEYİM büyük haftle yazdığımı şimdi fark ettim :) bizim burada bi kadın doğumcu var ankaranın neresindesin bilmiyorum ama gek bu dr a bi görün derim ben çok memnunum çok beğenilen bi dr ben enson korunma yöntemi olarak ria taktırdım pcolu biri kullanmaması gerekiyomuş 6 ay ancak takılı kaldı sonrasında  adetten kesildim ben dr gittim sana olurmu bu hiç dedi çıkartacaz d.kontrol hapı kullanacaksın bir kere pco için ultrasona adetliyken girmen gerekiyo beni soktu kist yok sende sadece yumurtalıkların çatlamıyo ondan adet göremiyosun dçkontrol hapını kullanacaksın bebeğinin olmasını istediğindede bırakacaksın dedi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat