Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çiğ peynir

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78839
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 23:37


Konu: Çiğ peynir
Mesajı Yazan: yagmurb
Konu: Çiğ peynir
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2023 Saat 10:49
Merhaba kadir bey yayla sütü alıp peynir yapmak istiyorum ama ciğ sütten peynir yapacağım pastorize süt değil salamura yapmadan yapılan peyniri kaynatırsak mikrobu kırılır hastalık kalmaz diyorlar peynir olduktan sonra kaynar suda 5 dk kalsa tüberküloz brusella riski devam eder mi. Tuzlu suda 3 ay kalmak zorundamı. 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2023 Saat 19:28
Brucellosis icin, bekletmek yeterlidir. 
Verem icin Pastorizasyon sart. 


Mesajı Yazan: yagmurb
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2023 Saat 21:19
Olmuş peyniri kaynar suda5 yada 10 dk tutmak pastorize için yeterlimidir. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2023 Saat 03:43
Bir tasim kaynatmak bile yeterlidir de, buyuk kalip peynirde, ic kisimlardaki bakterileri yoketmek ZOR! 
Ince dilimleri 2-3 dakika tutarsaniz belki. Hellim peyniri gibi isiya dayanikli peynir olursa, olabilir. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat