Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karın agrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52079
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 15:44

Konu: Karın agrısı
Mesajı Yazan: serem5
Konu: Karın agrısı
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 22:41
4 yaşında bir oglum var, 15 gündür ara ara ama neredeyse her gün karnım agrıyor diyor ( göbek cevresini gösterip) bu sırada terleyip, iki büklüm oluyor, karnını tutuyor oyun oynuyorsa bırakıp yanımıza geliyor, ovduruyor karnını,10-15 dakika sonra normale dönüyor, bir gece böyle olunca korkup acile gittik herhangi birseyi olmadıgını söylediler, yeme içmesine dikkat ettik nispeten daha az söylüyor ama bu kadar uzun olması her gün ara ara bunu söylemesi bizi ürküttü acıkcası, ates, kusma, mide bulantısı, kabızlık yok... Hayatı normal, gaz olabilir mi dedik, cünkü gegirme de oluyor sık sık... Hocam sizce bu karın agrısı nedendir? Bi uzmanın görmesi gerekir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2016 Saat 07:57
Barsak solucani olabilir.
Bugun 1 olcek (5ml) Andazol surup icirin, 10 gun sonra, 1 olcek daha icirin.
2 gun sonra, sonucu yazin.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2016 Saat 23:19
Tesekkürler hocam, bugün poposunun kaşındıgını söyledi 3-4 kez, eczanede andazol şurup bulamadık yerine sitraks verdiler mecbur içirdim onu, hata mı ettim bilemedim? Andazol bulup vereyim mi yarın?

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2016 Saat 06:32
Sitrax, sadece "Kil kurtlarina" etki eder.  Sansiniza.  Kil kurdu degil ise, agri devam eder.

Mesajı Yazan: mrb
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2016 Saat 11:20
hocam benim kızım da çok iştahsız ve karnım ağrıyor diyor özellikle sabahları kahvaltı edince. Sipraktin tavsiyenizle verecektim ama bu gunlerde burnu aktığı için yine sizin maillerinizde okudugum uyarılarınızdan dolayı beklıyorum. kıl kurdu ya da bagırsak solucanıyla  ılgılı şüphe duyabılmemız ıcın baska nelerı gozlemlemelıyız?

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2016 Saat 18:24
Her turlu "Barsak kurtlarinda" istah anormal artar.. "Karninda Kurt varmis" gibi yer!!!

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2016 Saat 21:30
Hocam ogluma ilacı verdikten sonra şikayetleri bitti, 5-6 günden beri hiç karnım agrıyor demedi ama bugün yine başladı, sabah uyandıgında karnım agrıyor dedi ve gece söyledi sanırım kramp tarzı agrılar bunlar çünkü iki büklüm olup terliyor, şimdi ne yapmam gerekir? Uzmanın görmesi gerekir mi? 2. Dozu vereyim mi?

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 06:34
2. dozu zaten, her halukarda vermeniz gerekir. Andozol verdiniz degilmi??? Sitrax ile olmaz.

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 09:57
Yok hocam sitraks vermiştim andozol vermedim, o zaman andozol alıp 1. Dozunu vereyim, kac gün sonra 2. Dozunu vereyim? 1 hafta? 10 gün mü?

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2016 Saat 18:20
10 gun sonra; ikinci dozu verin.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2016 Saat 19:07
Hocam biz bugün cocuk doktoruna gittik, elle karın bölgesini muayene etti, sıkıntı olmadıgını söyledi, kan idrar tahlili idrar kültürü yapıldı sonuçlar gayet iyi cıktı,gaita tahlili de istendi ama oglum yeni yaptıgı için onu veremedik, tüm batın ultrasonu yapıldı, ultrasonda karın boşlugunda mı karnında mı anlamadım bezeler oldugu söylendi en büyüğü 12 mm imiş, bunlardan kaynaklı agrıların olabileceğini söyledi doktor,bezelerin önemli olmadıgını herhangi bir enfeksiyondan kaynaklandıgını belirtti, antibiyotik verdi ve prebiyotik yazdı, bu bezeler önemsiz midir gercekten? Antibiyotik kullanılması gerekli midir? 10 gün sonra tekrar kontrole cagırdı...

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2016 Saat 21:29
Hocam bu arada enterogermina diye bir prebiyotik vermiş, nasıl kullanılacagını unuttum, doktorun söylediğini net hatırlamıyorum,nasıl verebilirim bunu?

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2016 Saat 06:20
Hicbirini kullanmayin.  "Ya tutarsa" hesabi verilmis, sacma-sapan ilaclar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat