Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnmemiş testis

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38992
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 11:28

Konu: İnmemiş testis
Mesajı Yazan: Oranje
Konu: İnmemiş testis
Mesaj Tarihi: 21 May 2013 Saat 10:48
Merhaba hocam..Geçmiş maillere baktım ama çok fazla bilgi bulamadım konu hakkında.
Arkadaşımın bebeği 1 yaşında ve doğum sonrası inmemiş testis teşhisi koyulmuş.Bir kaç gün önce usg ile bakıldığında testisin hala inmediğini ve kanalda durduğu söylenmiş.
Şuan için ameliyat öneriyor doktorlar ama bu durumu bir de size danışmamı istedi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 May 2013 Saat 18:28
Once; cocugu 5-10 dakika; sicak su icine oturtsunlar, her iki testis asagiya iniyormu-inmiyormu, once kendileri baksinlar. Eger inmiyorsa, ameliyat sarttir.

Mesajı Yazan: Oranje
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 17:03
Hocam bahsettiğim bu bebek 13.5 aylık şuan.Sıcak suya oturttular bir kaç kere ama testis inmemiş.Farklı bir doktora daha gittiler ve o doktor kanalda olduğunu söylemiş ve ameliyat olması gerekiyor demiş.
Şuan araştırma içerisinde oldukları için farklı bir doktora daha gitmişler ve bu doktorda ameliyatı önermemiş.Bir universite hastanesinde endikronoloji uzmanına yönlendirmiş.Belki hormon tedavisi ile zamanla inebilir demiş.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 09:07
SAKIN  "Hormon tedavisi" uygulamasınlar.  Hormon etkisi ile o bölgenin damarlanması aşırı artıyor ve neticede alınmadığından, ameliyat çok kanlı oluyor. Hormon tedavisindense, "gereksiz ameliyat" bile evladır. Ameliyat ettirin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat