Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli ilaç vermenin zararları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45822
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 20:21

Konu: sürekli ilaç vermenin zararları
Mesajı Yazan: sevgi44
Konu: sürekli ilaç vermenin zararları
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2014 Saat 11:44
iyi günler dr. bey. benim oğlum 3 yaşında ve sürekli hasta olan bir çocuk 1 ayı doldurmadan ya öksürük ya da sadece ateş oluyor. ateş olunca her defasında augmentin yada amoklavin kullandık. en son yine ateş ve öksürük oldu kan tahlili ve ciğer filminden sonra bu defa ıesef 1000 mg 3 gün iğne yaptırdık ve hemen arkasında suprax 7 gün kullandık. 10 gün geçmeden tekrar başladı öksürük hırıltılı ve balgamlı. dr götürmedim bu defa sizin önerilerinizle bal limon ve serum fiz. ve perebron kullanıyorum. sürekli hasta olmaması için ne yapmayalım? bulunduğum ilde sadece 1 tane çocuk dr var çok çaresiz kaldım. teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2014 Saat 22:55
Her defasinda, Augmentin, Suprax gibi Antibiyotikli ilaclari kullandiginiz icin:
A- Antibiyotik gerektiren hastaliklarda, daha bagisiklik gelisemeden o bakteri ortadan kalktigindan, AYNI bakteriuler defalarca, hastalik yapiyorlar. Bir defasinda tedavi etmese idiniz, bagisiklik gelisecek, bir daha "o mikropla" hic hasta olmayacakti.
B- Viral enfeksiyonlarda verildiginde, yararli (Probiyotik) bakteriler yokoldugunan, o bolge en basit bakterilere karsi bile ilk direnci gosteremiyor.
Basiniza ne geldi-geliyorsa, hep; Her atesli hastalikta Antibiyotik kullandiginiz icin...

Yapabileceginiz tek sey; yazilami, Alt Forumu ve makalelerimi okumaktir. En muhimi; Viralmi/bakterielmi; ayirimini iyi ogrenmenizdir. y

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2014 Saat 10:17
çokkk teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2014 Saat 10:18
tekrar merhaba dr. bey. en son öksürüğünü sizin tavsiyelerinizle atlattık çok şükür. ancak dün akşam oğlum(37 aylık) yine ateşlendi. buruna serum fiz. bal limon ve bol su verdim. daha sonra dışarı çıkardık. ancak uyurken tekrar ateşlendi calpol verdim. gece 39 olunca da bu defa pedifen verdim. anlamadığım neden hasta oluyor, ben eşim sürekli ellerimizi yıkıyoruz, oğlum dahi dışardan gelince anne ellerimizi yıkayalım diyor,evime gelince her anne kadar temiz tutmaya çalışıyorum nerden nasıl geliyor bu mikroplar anlamıyorum. bu arada sabah kalktığımızda benimde boğazım kapanmış ve burnum akıyordu. Bayburt ilindeyiz. imkanlar kısıtlı ne yapmalıyım koruyucu iğnemi yaptırsak?

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2014 Saat 22:23
El yikamakla, SADECE; ishal yapici mikroplari, barsak parazitlerini ve birde, cilt enfeksiyonlarini onleyebilirsiniz...
EL YIKAMAKLA GRIPLERI ONLEYEMEZSINIZ...
Grip, solunum yolu ile bulasir. Gripliye eliniz degdi diye siz GRIP OLAMAZSINIZ...

Tabii, siz simdi diyeceksinizki, Saglik Bakanligi dahil her yetkili-yetkisiz, herkes, "El yikayin" diyor....Onlar, derler   VE, beni hic ilgilendirmezler...

2008'de Peru'da ve VietNam'da yapilan "el yikama " kampanyalari ile ne ishallerde, nede Zaturrelerde hicbir azalma olmamistir..
2008'de Peru Hukumeti, Dunya Bankasi ve Bill&Melinda Gates Vakfinin isbirligi ile ( clean hands, healthy children) "Temiz eller, sihhatli cocuklar" kampanyasi Ile milyonlarca kisiye ulasilmis, TV lerde, cizgi film kahramani "Super Jaboncin" in sabun ve su ile mikroplari yenme temasi islenmis, ama sonucda hic bir duzelme saglanamamistir.

Bu sebeple, siz el yikamadan ziyade, "MASKE" kullanma aliskanliginizi gelistirin...Bu hastaliklari TAMAMI, nefes yolu ile bulasir.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 09:14
dr. bey tekrar merhaba oğlumun öksürüğü geçmedi hala doktora götürdük bize yünlerden öksürdüğünü söyledi hemen attık. ve kara turp içine bal, zerdaçal ve çörek otu önerdi bugün deneyeceğim ancak dün akşam oğlum yine öksürük krizine girdi bal limon bile kesmedi öksürüğü birde uyuduğu an çok terliyor sırılsıklam oluyor ,çok üzülüyorum neden bu kadar öksürüyor anlamıyorum

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 18:46
SADECE; benim anlattiklarimi uygulayin.. Odasi cok sicak olmasin, hatta serin olsun, basini yukseltin...
Sabirli olun, Yunlerle filan bir alaksi yok, resmen k.c.ndan uydurmus... Siz: Limonlu bal kullanin. Limonu fazla olsun.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 13:43
Dr.bey dün gece öksürük ve kusma oldu 2 defa gece kustu 3-4 tane küçük hamsi balık yedi acaba zehirlenmemi diye korktum ama balık yedikten 3 saat sonra kustu. öksürük için doktor zitromax günde yarım ölçek ve perebron verdi :(

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 20:56
Balikla bir ilgisi YOK...
SAKIN; verilen hicbir ilaci kullanmayin...
Sadece benim anlattiklarimi yapil, eski mailleri, Alt Forum yazilarimi ve ilk sayfadaki Makalelerimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 14:03
ÇOKKK TEŞEKKÜR EDERİM İYKİ VARSINIZ

Mesajı Yazan: ebelener
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 15:06

Merhaba hocam,

Benim kizim 23 aylikken (simdi 46 aylik), oglum da 14 aylikken (simdi 21 aylik) havale gecirdiler. Havale gecirene kadar ilac vermiyorduk ama havale gecirdiklerinden beri atesten cok korkar olduk. Kizim gecen sene okula basladigi icin hastalik evimizden hic eksik olmadi. Ikisi de surekli ateslendiler. Bu sene de 2 hafta once yine ilk hastalik dalgasina basladik. Kizim hemen atlatti, oglum biraz oksuruyordu ama mudahalesiz gecti. Su an baska hic belirti olmamasina ragmen oglumun tekrar atesi cikti. 38 ile basladi 39,5 dereceye kadar cikti. Havale gecirdikleri icin malesef esimi ilac vermemeye ikna edemiyorum, calpol-ibufen ikilisini kullandik 2 gun. Yazilarinizi takip etmeye basladigimdan beri ilac vermekten cok rahatsizim ancak diger taraftan da havale gecirmelerini de goze alamiyoruz. Ama evde surekli bir ates durumu yasiyoruz (ozellikle oglumda oluyor, aniden yukseliyor ve bazen atesten baska bir belirti olmuyor). Pfapa olabilir mi diye gozlemliyorum, son 3 ateslenmesi 40 gun arayla olmus. Pfapa olabilir mi sizce? Baska bir test (idrar-kan vb) yaptiralim mi? Baska neden bu kadar atesleniyor olabilir? Havale gecirdikleri icin 39-40 dereceleri ilacsiz beklemek riskli olur mu (oglumun genelde atesi aniden yukseliyor)? Eski yazilarinizi da okudum ama kafam gercekten cok karisik, yardiminiza ihtiyacim var. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim hocam.

Mesajı Yazan: ebelener
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 15:29
hocam su an oglumun bogazinin beyaz ve iltihaplandigini fark ettim. 

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2014 Saat 02:37
1- Sitenin ilk sayfasinda; YAZARLAR bolumunde, benim makalelerim arasinda; Ates ile ilgili 3 makale var, onlari iyi okuyun. Bir tanesinin altinda bir sema goreceksiniz... O semanin ustunu tiklayip buyutun ve iyi inceleyin.
2- Havale'nin HICBIR ZARARI YOKTUR.... Sakin Turk doktorlarinin, bic bir yalanina inamayin.. Bu SAHTEKARLAR, sirf uc kurus ugruna halka yalanlar soyleyen, sizleri bos yere telasa dusuren, yaratiklardir.
3- 35 seneden beri isin dogrusu anlatiyorum... Bunca hakarete ragmen, niye bu gerzek doktorlar hic agizlarini acip, itiraz edemiyorlar???
isin dogrusunu onlarda, BAL GIBI BILIYORLARDA ONDAN...
Hicbir Tip kitabinda, benim anlattiklarimin aksine bir yazi bulamazsiniz. Tabii, bu kitaplarin, Turkce OLMAMASI SARTI ILE...
4- Yazilarimi okuyun, senelerdir; HERGUN anlatiyorum...
Agizda pis bir koku ve Dilde, kalin bir pas tabakasi yoksa, Antibiyotik gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat