Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ayrılık?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51629
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 17:11

Konu: ayrılık?
Mesajı Yazan: selcen
Konu: ayrılık?
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2015 Saat 23:47
Hocam merhaba size bir anne olarak sağlık dışında kızımla ilgili bi konuda danışmak istedim. kime soracağımı bilemedim. bana lütfen yardımcı olun.

Bu seneki istanbul buluşmasında tanışmıştık sizinle. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Kocaeli de radyoloji teknikeriyim. Belki hatırlarsınız :) 

Kızım 17 aylık. anne sütü almıyor. sosyal bir çocuk. bana çok bağlı bir çocuk değil. sadece gece uykuda benden başkasıyla uyumaz. onun dışında gün içerisinde bakıcısıyla. uyumlu, yabancılık çekmeyen, hatta fazlaca samimi bir çocuk.

sorunumuz eşimin tayini antalya ya çıktı. ocağın ilk haftası iş başı yapacak. kızım da onunla beraber gidecek. çünkü bizim annelerimiz akrabalarımız orda. Kocaeli de hiçkimsemiz yok. ben eş durumu başvurusu yapacam. ne zaman çıkacağını bilmiyorum. yanımda benimle kalıp kızımla ilgilenecek kimse yok. kızım biraz zorluyor beni. tek bakamıyorum. onu yollamak istemiyorum ama başka çarem yok şimdilik 10 güne bir 5 gün yanında kalcam. bu durum kızımda bir travma yaratır mı? çok üzülüyorum her bebek annesiyle olmalı biliyorum ama babasıyla çok iyi anlaşıyorlar. ona güveniyorum. sizce ben ne yapmalıyım kızım için. psikolojisi bozulur mu? çok eleştiriliyorum insanlar tarafından. çok yıprandım. lütfen bana akıl verin. kızıma nasıl davranmalıyım? kokumun sindiği bir eşya, fotoğrafım vs bırakmalı mıyım?

çok teşekkür ederim sayın hocam. saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2016 Saat 20:17
4 yas bitene kadar, kalici bir hafiza yoktur..
3-5 gun sizi gormediginde, sizi hemen 'satar', unutur. AMA, tekrar yanina gittiginizdede, hemen size alisacak.

Korkmayin, ayri kalmasi onun icin, bu yasta cok onemli degildir. Islerinizi halledin, yanina gittiginizde, eski halini alir..
Bu yasta; ne "psikolojisi"!!!

Mesaj Tarihi: 03 Oca 2016 Saat 23:34
Çok tesekur ederim hocam icime su serptiniz. Sizden cevap alamayinca cok endiselendim. Siz olmadan naparim diye düşündüm. Allah size hayirli saglikli ömür versin. Sizi cok seviyoruz. 

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 22:27
hocam tekrardan merhaba. kızım 7 ocakta çocuk felci( damla) ve difteri,boğmaca,tetanoz aşılarını oldu. ben yanında olmadığım için aşıları eşim yaptırdı. hepatit aşısını 1 ay sonra yaptırcaz. ben telefonla takip ettim. bugüne kadar ateş yoktu. bugün ateş başlamış. az öksürüğü burun akıntısı varmış. ateşi 37.5-38 aralarında seyir ediyormuş. yani klasik grip tablosu. şimdilik babası cold mix, fizyolojik ve limonlu bal veriyor. huzursuzmuş. orda biraz kafasını karıştırmışlar. aşıyı herkesin çocugu bacagından olmuş neden benim kızım kolundan olmuş. bu onu hasta etmiş gibi söylemler dolanıyor zihninde. doğruluk payı var mıdır? ben sakin olmasını söyledim. hepatit b aşısı için 1 ay beklememiz yeterli midir? çok teşekkürler hocam.

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 22:30
Hepatit asilari, zaten omuz adelesinden yapilmasi SARTTIR.. Bacaktan yapilanlar calismaz..
Eski mailleri okuyun.
Karma asilar ise, koldan yapilmaz, mutlaka adeleye yapilmalari SARTTIR..
Deri altina kacirirlarsa, reaksiyonlari olur.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 08:50
Karma asiyi koldan yapmislar. Yani reaksiyon olsa boyle ateslenir mi? Asi tuttu tutmadi diye dusunmeli miyiz hocam. 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 19:09
Yapilacak bir sey yok.... 
5'li Karma asilar deri altina  yapilirsa, o bolgede kizariklik ve agri olur. Genel ates olmaz.

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2016 Saat 21:37
Hocam tekrardan merhaba. Sorularima sabirla cevap verdiginiz icin minnettarim. 

Benim tayinim hala cikmadi yani kizimdan hala ayrıyim. 10 gun ara verip 5 gun yaninda kaldim. Bu ayrilik doneminde yaklasik 1 kilo vermis. Su anki kilosu 9500. Istahi hic yok. 2 kez grip gecirdi. Balgamli oksurugu var. Oneriniz var mi hocam kilosu icin. Limon bal veriyorum. (dogum kilosu 2300. 42 cm)

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2016 Saat 06:35
Yapilacak bir sey yok, idare edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat