Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Septik Şok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62057
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 19:37

Konu: Septik Şok
Mesajı Yazan: Eftelya495
Konu: Septik Şok
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2018 Saat 19:16
Sayın Hocam , Saygılat diliyorum ,
10 yaşında ki oğlum , 8 Aralık’ta ateşi yükseldi ,
Doktora gittik Boğaz iltihaplanması diyerek serum ve ilaç verip gönderdiler , ateşi yüksek seyirde ve zor düşüyordu ve hemen yükseliyordu ,kusması başlayınca 11 Aralık’ta çoçuğumu tekrar doktora götürdüm , hemen yatış verdiler . Crp si 256 ve 259 oldu Akşama doğru çocuğun elinde kararmalar başladı ve doktor bizi hemen ambulans İle özel bir hastaneye sevk etti , 13 gün yoğun bakımda kaldı , septik şok olduğunu belirttiler ,
Tedavi yapılırken ateşinin halen düşmemesi ve trombosidin 20 ye düşmesi nedeni ile bol miktarda trombosit kan verdiler , doktor septik şok tedavisi olurken ateşin olması ve trombosidin düşük olması
Altında başka bir haftalık olabilir dedi , yoğun kortizon tedavisi İle trombosit 222 ye çıktı ateşi düştü ,

Çocuğum 13 gün sonra yoğun bakımdan çıktı bugün 28 Aralık 2018 ancak halen 5 gündür
Hastane odasındayız , yoğun Bakım doktoru septik şok tedavisinin sürdüğünü ancak ateş ve trombosit nedeni ile tam teşhis koyamadığını ,hastaneden çıkınca 15 sonra hemen
Romotolojiye ve immolojiye gitmemizi önerdi .
Hocam, şuan ne yapacağımı bilemiyorum , sizlerin desteğini rica ediyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2018 Saat 20:21
Ellerinde; :morarmalar mi: yoksa "Mor" lekeler mi olustu?? 
1- Morarmalar hic iz birakmadan, kayboldular ise, onemli degildir, Iz kaldi ve doku harabiyeti oldu ise, o
onemlidir teshis; Meningokok Sepsisi dir.. 
2- HUS (Hemolitik  Uremik Sendrom); Kan Ure seviyesi yuksektir, hemolitik anemi ve  Trombosit dusuklugu
vardir..Karaciger ve  Dalak buyuktur. Bazi bakterileri ve Viruslar sebep olur. 
3- Agir Viral enfeksiyonlarda da,  viruslarin Kemik iligine baskisi sonucu; Trombositler duser.
 Burada, WBC degerine bakmak gerekir. 

Kan Uresi yuksek ise: HUS
WBC dusuk ise, Viral enfeksiyondur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat