Yüzde kızarıklık
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54818
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 20:20
Konu: Yüzde kızarıklık
Mesajı Yazan: antipc
Konu: Yüzde kızarıklık
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2016 Saat 22:57
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2016 Saat 23:01
Merhaba Doktor Bey,
Kızım 20 aylık, yüzündeki kızarıklar 2 haftadır mevcut, ben soğuktan kuruyordur diye düşünüp nemlendirici kullanıyoru ama pek düzelme olmadı, düzeliyor gibi oluyor tekrar kızarıyor. Bir ara da kollarının dirsek iç kısmı kuruyordu, kaşıyıp kanatıyordu, onlar geçti. İkisi arasında bir bağlantı var mı bilemedim söylemek istedim sadece. Kızarıklık sadece tek yanağında var, diğer yanağında ve vücudunun başka yerinde yok.
Yüzündeki kızarıklar nedir hocam ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2016 Saat 02:41
Bir sekilde (surtunme???) tahris olmus. Hipocort krem, gunde:2x1 surun.
|
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2016 Saat 21:09
Teşekkür ederim hocam, kremi aldım bugün akşam başladım. Sabahtan yanağının kızarıklığı artmıştı, diğer yanağında da hafiften çıkmaya başladı. Atopik dermatit diyen oldu, daha önce kolunda eklem iç kısmında da kaşıntı ve kızarıklık olmuştu, bir de alakası var mı bilemiyorum 2 hafta kadardır sabahları nar suyu içiyor, siz herşeye alerjik denilmesini doğru bulmuyorsunuz biliyorum ve özür dileyerek soruyorum fazla nar suyu alerji yapar mı? Bugün ateşi de çıktı, halsiz biraz. Ateş ile ilgili bir şey yapmadım.
Teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2016 Saat 03:04
Cekirdegi ile birlikte yenen meyvalar (Nar dahil) allerji yapabilir ama dokuntu, allerji dokuntusu degil..
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 08:42
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 08:45
İyi günler hocam,
Hipokort Kremi 5 gun düzenli kullandım, kızımın yüzündeki kalın tabaka geçti ama tamamen iyileşme olmadı, nemlendiriyorum günde 4 kere falan. Bazen yumşuyor ama tamamen iyileşme olmuyor. Deterjan değişkliği vs yapmadım. Bugün uyurken izledim biraz, eli ile kaşıdığı farkettim sadece. Onun dışında sürtünme vs yaşamıyor gün içinde. Bi de bulunduğumuz yerde hava kuru.
Ne tavsiye edersiniz hocam?
Teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 19:50
1- Hava kurulugu, az da olsa, Atopik dermatiti azdirir. Gunde 2-3 defa, cildi nemlendirin. Bunu en iyi gul suyuna batirilmis, tulbentleri 3-5 dakika dokuntulerin ustunde tutarak yapabilirsiniz.
2- Allerji ilaclari bir ise yaramaz. Tek iyi geldikleri husus, eski tip uyku veren allerji suruplari gece derin uyku yarttiklari icin kasinmayi onlerdi o kadar.
3- Gunes isigi iyi gelir.. Terletmeden ve gunes yanigi yapmadan, mumkun oldugunca gunese tutun.
4- Elocon pomat, bu tip inatci vak'alarda etkili oluyor. Gunde:2x1 ince bir tabaka surun.
|
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 10:07
Teşekkür ederim hocam,
Bepanthol sürüyorum nemlendirme için gül suyu da alacağım inşallah. İlkinde alerjik değil demiştiniz hocam, atopik dermatit alerjik egzama mıdır? Kızımın alerjisi mi var? Durumun tekrar etmemesi için ne yapılmalı? Alerji testi mi yaptırmalıyım.
|
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 19:49
Anlattim ya!! Derisi ile teri; gecimsiz. Terlediginde, derisi reaksiyon gosteriyor. Daha ziyade; oto-immun bir durumdur.
|
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 20:04
Özür dilerim hocam ben o kısmı anlayamadım sanırım, kızım terlemez pek, sizin yönteminiz ile kızımı sıkı giydirmem, çoğu zaman çorapsız gezer, evimiz de pek sıcak değil. Bu süreçte yakın çevremde birkaç doktor da gördü, mantar diyen, enfeksiyon diyen, alerji şurubu kullan diyen, alerjisi var diyenler oldu. Ben sizi dinledim. Açıkçası söylenti çok olunca da acaba birşeye alerjisi mi var diye 2 gündür de kendimi yiyorum malesef.
Elocon pomat ve gül suyu temin ettim, bu akşam başladım. Bugün bir gözünün hemen altı da kızardı hocam, göz bölgesi diye oraya krem sürmedim. Onun için ne tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 20:31
Gozune kacmayacak sekilde surun.. 4-5 gun sonra sonucu yazin..
|
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 17:00
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 17:03
Hocam Elecon kullanımda bugün 3. günümüz, kızım grip oldu, ateşi 38,5. 1. yüzünün kızarıklığı ateşten midir? 2. İki kızarıklık birbirine girdi, elecona devam edeyim mi? 4. Gül suyu tülbentini yüzünde tutmuyor uzun süre kolanya sürer gibi yapıyoruz faydası oluyor mudur? 3. Hocam çok özür dileyerek soruyorum herkes süt alerjisi var deyip duruyor, Kızım inek sütü içiyor, kutu sütü veriyorum günde 600-800 arası içiyor, bazen de bir tanıdığın ineği var süt alıyoruz onu içiyor, buna yeni başladım. İnek sütü alerjisi nasıl birşey nette okuduklarım vs kafam çok karıştı.
Teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 18:24
SAKIN: Acik sutlerden kullanmayin, kutu sutu kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 18:27
Tamam hocam açık süt almıyorum bir daha. yüzü için ne diyorsun? Endişeleniyorum geçmeyince. Teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2016 Saat 04:44
Tatilde oldugumu yazmistim....... Su anda nasil oldu???
|
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2016 Saat 13:36
Kusura bakmayın hocam ben tatil mesajını geç görmüştüm . :(
Elecon Pomatı 4 gün kullandım, 4. günün sonunda kızımın yüzü pürüzsüzdü, tamamen iyileşti. Sonra grip oldu, sizin yöntemlerinizle atlattık sayılır gribi.. Ama yüzünde bugün gözünün altında sertleşme fark ettim, hafif de kızarıklık var belli belirsiz. Kızımı mümkün mertebe hergün banyo yaptırıyorum, nemlendirmeye dikkat ediyorum. Teri ile uyumsuz teni var demiştiniz, terletmiyorum kızımı, evimiz de sıcak değil. Çocuk tabii, gün içinde oynuyor zıplıyor.
Hocam tavsiyenize ihtiyacım var, yüzünün ilk durum gibi kötü olmaması için ne öneririsiniz?
|
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2016 Saat 18:55
1- Terletmeyin. 2- Grip esnasinda, gozde yanma-batma olur, kasiyarak goz ve goz kapaginda tahris yapabilir. 3- Her terlediginde, en azindan, yuzunu bir yikayin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2016 Saat 14:51
Teşekkürler hocam söylediklerinize dikkat edeceğim. Şimdiki kızarıklık eski çıkan bölgeden yeniden başladı, dediğiniz gibi tahriş oldu belki. Yeniden Elocon mu süreyim, krem kortizonlu, devamlı kullanmak sakıncalı mı?
Bi de hocam atopik dermatit tamamen iyileşmeyen bir durum mu? Kızım 22 aylık 1 aydır bu durum var.
|
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2016 Saat 20:20
Siz hic; "Atopik dermatit'li" eriskin gordunuzmu?? Terletmeyin, gormezsiniz. Elocon'u anlattigim sekilde kullanin... Yogurt surer gibi surmeyin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2016 Saat 20:54
Hocam o kadar bilgi kirliliği var ki benim de iyice kafam karıştı. Halasında da ( 30 yaşında ) buna benzer bir durum varmış, o da boyuna nemlendirici kullanıyor, eşimde de saç derisinde ve yüzde zaman zaman kuruma oluyor.Banyo ile rahatlıyorlar. İnternetteki atopik dermatitle ilgili o kadar çok bilgi var ki. Gıda alerjisinden, kullandığı deterjana kadar ayrıntı yazıyor. Burda da baktım hep. Sizi takip ediyor güveniyor o yüzden soruyorum.
Eloconu çok ince sürmüştüm öncekinde, 1 hafta geçti tekrar etti, bu defa terletmedim evde tek tişört geziyor.
Teşekkür ederim.
|
|