meleklerimizin isimleri
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17080
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 22:12
Konu: meleklerimizin isimleri
Mesajı Yazan: nurten...
Konu: meleklerimizin isimleri
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 13:05
kızlar ben düşündümde bebeklerimizin isimlerini kimin koyduğunu vede ne manaya geldiğini paylaşalım istedim
BİLAL:Su gibi ıslatan, ıslatış, ıslaklık. Bilal b. Raba: İslamın ilk müezzini,
bilalin adını ben koydum daha erkek olduğunu bilmeden rüyamda bu ismi takmış vede öyle çağırıyordum (ama allah var k.pederim hastaydı ölürde koyarlar diye çok korktum)
------------- KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 13:33
benim oglumun ismi yaşar alper benim birçoğunuz yaşarı bilmiyorduk diyebilirsiniz. eşim tek oğlan olması nedeniyle babasının isminin konulmasını istedi ben istemedim ama baktım çok ısrarcı koyduk ama ben kayınvalidemlerin yanında sadece yaşar alper diyorum onun dışında hep alper kaldıki eşimde %80 alper olarak sesleniyor.
alperin anlamı=Cesur erkek Soylu erkek anlamında
|
Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 13:37
selinını ismınınde başında kayınvalıdemın ısmı olan ÜMMÜ var yanı ÜMMÜ SELİN
ÜMMÜ:eskıden okuma yazma bılmıyenlere verılırmış yanı okuma yazma bılmeyen anlamında
SELİN:gür akan su demek
-------------
|
Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 13:46
Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 13:51
cok iyi olmus nurten yanliz merak ettim kayinpederinin adi neydi???
Begüm Saygıdeğer kadın, hanımefendi - Hint prenseslerine verilen san
Hanım; Kadın hükümdar
benim adim Funda-begüm bana begüm ismini babam vermis bende cok sevdigim icin babaminda anisina cok istedim saolsun esimde anlayisla karsiladi  
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 13:58
oglusum canimin ismini osman olmasini hep beraber karar verdik esim tek cocuk bu yüzden kayinpederimde cok istiyordu onun ismini verdik abim ogluna babamin adini verdi deyilse babamin adini da isteyebilirdim ama osman isminide seviyorum esim iki isim olsun istedi ama dogum dan sonra ne olduysa sade osman da kaldik 
Osman Toy denilen, kazdan büyük bir kuşun yavrusu / Ateş gibi adam (Odman= Od +Man)
ayrica osmanlidan gelir..
|
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 16:11
funda canım kayınpederimin adı HAMİT
birde ben hep bilal olsun istedim büyük abim okudu ismini kulağına vede ilk isim olarak MUHAMMET okudu yani MUHAMMET BİLAL
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 16:15
canım ne güzel bir konu bulmuşsun beğendim
kızımın adı ZEREN. türkçe bir isim.
Anlamı.Çabuk kavrayan ,zeki demek
ben hep değişik bir isim ve anlamının çok güzel ve anlamlı olmasını istiyordum.çünkü isimlerin insanı etkilediğine inananlardanım 
|
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 16:29
nurten... Yazdı:
funda canım kayınpederimin adı HAMİT
birde ben hep bilal olsun istedim büyük abim okudu ismini kulağına vede ilk isim olarak MUHAMMET okudu yani MUHAMMET BİLAL |
nurten bende senin gibiyim kayınbabamın huyunu sevmiyorum birde eski isimleri koymak bana artık gereksiz geliyor. çünkü eskiden 4-5 çocuk yapılırmış iki tarafta mendi büyüklerinin isimleri koyarmış. şimdi öylemi 1 veya 2 çocuk yapıyoruz. onda da isim hakkımız elimizden alınıyor. ben kendi babamın ismininde gelecekte gelinimize dayatılmasını istemem ve bunu açıkça belli ederim.
|
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 16:30
bicimcik Yazdı:
ben hep değişik bir isim ve anlamının çok güzel ve anlamlı olmasını istiyordum.çünkü isimlerin insanı etkilediğine inananlardanım  |
gelinim adıyla yaşasın bir tanem
|
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 20:19
hülya-alper Yazdı:
bicimcik Yazdı:
ben hep değişik bir isim ve anlamının çok güzel ve anlamlı olmasını istiyordum.çünkü isimlerin insanı etkilediğine inananlardanım  |
gelinim adıyla yaşasın bir tanem
|
sağolasın dünürüm Alperimde adıyla yaşasın mavi boncuğum benim
|
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 22:43
Miray Lara : Miray- İlk ay, yılın ilk ayında doğan (Ocak doğumlu da ) Lara- Su damlası Dilem Berra:Dilem- Gönül ilacı Berra- Bereket getiren, hayır işleyen, doğru söyleyen kimse Eymen Dora:Eymen-hayırda ileri olanlar, sağdakiler Dora- Doruk, zirve
işte bööle, hepiciğini interinetten ellerimle buldum
|
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 23:53
kavs Yazdı:
Miray Lara : Miray- İlk ay, yılın ilk ayında doğan (Ocak doğumlu da ) Lara- Su damlası Dilem Berra:Dilem- Gönül ilacı Berra- Bereket getiren, hayır işleyen, doğru söyleyen kimse Eymen Dora:Eymen-hayırda ileri olanlar, sağdakiler Dora- Doruk, zirve
işte bööle, hepiciğini interinetten ellerimle buldum  |
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 23:55
ben de oğlumun ismini kendim,henüz doğmadan koydum
eren:ermiş,veli,evliya...kendi öz varlığından sıyrılıp,kendini allaha adayan anlamındadır.
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2009 Saat 00:24
ay$enur melegimin ismi ayse rahmetli annecigimin adi .. Rabbim ay$enuruma uzun , sagliklii, hayirlii omurler versinnn in$allahh
|
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2009 Saat 09:48
büyük oğlum un adı göktürk yiğit..tarihte hayran olduğum bi imparatorluk ve o zamanlar en sevdiğim isim..bi ara çok çekingen bi çocuktu ''anaaa dedim bu oğlana yiğit dedik ama ya öyle olmazsa'' diye korkmadım değil..şimdi tam ismine göre bi çocuk oldu.
yani kısaca.. göktürk:Orta Asya'da yaşamış eski bir Türk ulusu ve bu ulustan olan kimse.Köken : Türkçe...yiğit:1. Güçlü, yürekli, kahraman, alp 2. Delikanlı, genç, erkek. 3. Gözüpek, düşüncelerini açıkça söylemekten kaçınmayan kimse.Köken : Türkçe
oğuz:Mübarek, saf ve iyi yaratılışlı,Genç, sağlam, güçlü ,Türk efsanelerinde geçen büyük bir kahraman. Büyük bir Türk boyu.Köken : Türkçe...bulut:Su buharlarının yoğunlaşmasıyla meydana gelen ve gökyüzünde mahiyetine göre farklı yükseklikte bulunan hava kütlesi.Köken : Türkçe
allah kimseyi evlatlarından ayırmasın..hepsıne uzun ömürler versin 
AMİİİİİİNNNN....
------------- haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 10 Tem 2009 Saat 13:12
harika vala çok iyi etmşsin Nurten 
Allah'tan hep bi oğlum olsun ve babasına benzesin diye dua etmiştim ve Allah gönlüme göre verdi. eşim aileler arasında isim krizi yaşanmasın diye eşim kendi ismini verdi "Hakan" bende "Emre " ismini çok beğeniyordum Yavru kartalımın ismi Hakan Emre İsmiyle sağlıklı, uzun yaşasın Allah'tan dilerim canım benim
Hakan Büyük Han, Hanlar hanı (Hükümdar anlamına=Han) Emre Aşık, dost, Beylerbeyi, Büyük erkek kardeş, Âşık, tutkun, müptelâ, vurgun,Halk şairi, Kardeş, Arkadaş
 baya bi anlamı varmış  
-------------
|
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2009 Saat 12:45
benım kızımın adıda aceleye kurban gıttım desem yerı var kızım cok erken dunyaya geldı ben saglılıgı ıcın ve ne olacak dıye duşunurken işlemler ıcın kımlık gereklı dedıler bana 7 ısım getırdıler bırde duydunuzmu bılmem EBCET hesabı yapılım akıl ve fıkır uzerıne dedıler edaya karar verıldı ben SEVDEGUL yada EYSA duşunuyordum neyse kısmet dıgerlerıne ınş EDA kızımla ozleştı EDA manası eda etmek ama kulagına LEYLA EDA okundu RABBIM KORUSUN
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2009 Saat 15:20
Prensesimin ismi ilayda ve ikinciside yolda yani daha yedi aylık erkek çocuğu. Oğlumun adınıda METE EYMEN koyacağım.
İLAYDA: Su perisi manasında. İsmi ben koydum.
METE:Hun imparatorun ismi
EYMEN: Daha şanslı,uğurlu ve kutlu manasında. Bu ismide ben koyacağım.
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesajı Yazan: gülgün
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2009 Saat 01:53
Mesajı Yazan: ahsen
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2009 Saat 11:51
benim kızım ismi Ahsen anlamıda çok güzel olağan üstü güzellik demek 
|
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2009 Saat 22:12
kızlar katılım için sağolun
|
Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 09:03
Oğlumun ismi Ömer Deniz
ben Üniversite yıllarından beri tatili çok sevdiğim için oğlumda olsa kızımda olsa adının Deniz olmasını istiyorum derdim. Hamile olunca bir kaç kez bahsetmiştim, eşimde belli bir zaman sonra adı deniz olsun demeye başladı ( oda benim gibi tatili gezmeyi ve denizi çok sever ), sonrada ben koydum ismini diyor.
Bu arada ertesi gün doğum yapacağım gecesinde radyo dinliyoruz, bu çıkan parça bizim olsun dedim ne çıktı dersiniz , Adı Deniz Olmalı....
Kayınpederimin adıda Ömer Seyfettin aslında ben koyacaksak iki isminide koyalım dedim eşim istemedi ama son anda Denize Ömeri ekledik. Hz Ömer gibi adaletli olsun diye.
ana oğul adlarımızda uyumlu Yeliz - Deniz
------------- http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum
|
Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 10:44
ahhh ahhhh arkadaşlar isim konusunda çok yaralıyım ilk hamile olduğumu öğrendiğim gün burnumdan geldi diyebilirim. Kayınvalide aynen şu cümlelerle bana" Eğer kız olursan annenin adı. Erkek olursa kayınbabanın adı KONULACAK" demesiyle zaten beni çileden çıkarttı. O an o kadar sinirlendimki hemen " ben rahmetli annemin adını asla koyamam kızım olursa ona o isimle seslenemem dedim" aa nedenmiş dedi birde. Erkek olduğunu öğrenince, eşime İkinci bir isim koymak için eşime bir kez dedim hemen kabul etti çok sevindim.O an ilk aklıma gelen isim Efe olsun dedim. Hiç düşünmedim yani başka bir isme bakmadım kabul ettiya. Ama konmadı. Doğum yaptığım gün kayınvalidenin kaprisi, burun kanamalarına teyzem ileride başın ağrır dedi. ve sadece İrfan kondu. Anlamı çok güzel aslında sadece kayınvalidenin KONULACAK demesine tepkimden böyle davrandım. anlamı
Bilme, anlama, kültür.
tasavvufta: evrenin sırlarını bilme gücü
-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
|
Mesajı Yazan: esma24
Mesaj Tarihi: 12 May 2010 Saat 15:30
oğlumun adı bahadır ömer, çok seviyorum bahadır ismini
bahadır: cesur, yiğit timur soyundan bir türk lider ismi
ömer: anlamını bilmiyorum ama adaletiyle ün yapmış halifemiz inşaallah oğlumda adından feyz alarak onun gibi adil olur
kızımın adı eylül aslında pek istemedim bide klasik işte eylül ayında doğduğu için eylül konuldu daha anlamlı bir isim olsun isterdim kısmet böyleymiş olsun ismiyle yaşasın yavrularımız
------------- güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım
|
Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 12 May 2010 Saat 16:58
daha eşimle sevgiliyken eşim bizim kızımız olacak adı elif olacak diyordu bende he he dedim geçtim.Elif ismini sevmiyordum çünkü.
Evlendik kızımızın olacağını öğrendik adam başladı elif elif diye sayıklamaya bende ısrar ve çabalarımda naz eklettim sonuna
Kızım adı Elif Naz oldu
Elif : arapçanın ilk harfi, ışık saçan güzel kız, dost tanıdık
Naz : cilve, işve
------------- ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2010 Saat 23:33
MaRaL Yazdı:
ay$enur melegimin ismi ayse rahmetli annecigimin adi .. Rabbim ay$enuruma uzun , sagliklii, hayirlii omurler versinnn in$allahh
|
ikinci bebegim oglu$umun adida Ahmet Emre Ahmet kayin babamin ismi emreyide ben ekledim
ode$tik e$imle 
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2010 Saat 23:34
pinar35 Yazdı:
daha eşimle sevgiliyken eşim bizim kızımız olacak adı elif olacak diyordu bende he he dedim geçtim.Elif ismini sevmiyordum çünkü.
Evlendik kızımızın olacağını öğrendik adam başladı elif elif diye sayıklamaya bende ısrar ve çabalarımda naz eklettim sonuna
Kızım adı Elif Naz oldu
Naz : cilve, işve |
kiz pinar benim e$imde hep dio kizimiz olursa bi daha elif olcak dio :) kizimiz olurmu bilmem ama benim aklima yatti bu isim  olursa ada$ olur bizimkiler 
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: superisi82
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 01:23
benim oğlumun adıda enver efe amcası koydu o söyleyince kırmak istemedik bizde beğendik ama efe ismini kullanıyoruz hepimiz enver rahmetli kayınpederimin adı anlamıda ( en nurlu, en parlak ) efenin anlamıda (yiğit, cesur ) isimleriyle yaşasın hepsi sağlıkla inşallah...
------------- hayatımın anlamı oğlum ...
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 17:25
Oğlumun adını eşimle koyduk Devrimi ben Kuzeyi o koydu.Baştan öyle anlaştık.Çocuklarımıza hep iki isim koyacağız birin o birini ben.Kimsenin de bu konuda karışmasına izin vermedik .Bir ara eşimin anneannesi Tuna olsun diyordu bende eşime ''benim dedemde yusuf istiyor ozaman tuna yusuf olsun'' deyince bir kez daha vazgeçti.
Bilmiyorum bu benim düşüncem aileden bi taraftan isim konulursa diğer tarafa haksızlık olur gibi geliyor.En iyisi ya iki tafafında dediğini yapmak ya da iki tarafında dediğini yapmamak
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 17:35
MaRaL Yazdı:
pinar35 Yazdı:
Kızım adı Elif Naz oldu
Naz : cilve, işve |
kiz pinar benim e$imde hep dio kizimiz olursa bi daha elif olcak dio :) kizimiz olurmu bilmem ama benim aklima yatti bu isim  olursa ada$ olur bizimkiler 
|
bende bi daha kızım olursa annemin adını koymak istiyorum eşimde he derse :))
annemin adı ayşe :)
ayşe nil yada ayşe eda
------------- ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">
|
|