Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip, halsizlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55280
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 19:37

Konu: Grip, halsizlik
Mesajı Yazan: Hilal öz
Konu: Grip, halsizlik
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2017 Saat 20:58
Selamlar,18 aylık bir oğlum var,4 gün önce salı akşamı huzursuzlandı ateşi vardı calpol verdim bu durum 4 gündür devam ediyor..Ara ara atesleniyor,balgamlı öksürüğü var,dili beyaz,istahsız halsiz...
Büyük oğlum daha önce pazartesi aşağı yukarı aynı şikayetleri atlattı,şimdi ben de rahatsızım..Fakat kücüğümüz için endişeleniyorum..Benden tekrar geçer mi ve neden uzun sürdü halsizlik durumu

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2017 Saat 05:32
Viruslar, bir defa hastalik yaptiklarinda, tekrar hastalik yapamazlar.. Grip viruslerinin yapilarini
degistirebilmeleri; 1-3 sene alir.
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix ile rahatlatin.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2017 Saat 08:33
Dün gece 2 civarında calpol verdim,şu anda huzursuz uyukluyor ve solunum sayısı 40 civarı...Rabbim şaştım kaldım evde grip havası olunca griptir diye düşünüyorum ama zatürre falan olmasın ne yapalım biz

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2017 Saat 14:40
Selamlar yaşadığım endişe sebebiyle sürekli yazma okuma isteği duyuyorum.Su anda yine keyifsiz 1olcek calpol verdim biraz gözü açıldı gibi ..3 Ocak akşamı başlayan hastalığımız devam ediyor,acaba gözden kaçırdığımız birşeyler mı var?Bu arada 3 Ocak gününden beri 7 defa calpol verdim degerlendirir misiniz

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2017 Saat 18:46
18 aylik; 11,5kilo oldugunu farzetsek, ( Lutfen ilac sorarken, mutlaka yasi ile birlikte kilosunu da yazin)..
Calpol gunde:4x1 olcek alabilir.. Bu dozun ustu zararli olabilir.  Sure onemli degildir.
Siz bu kadarcik hastalik icin, "endise" duyuyorsaniz,  cocugunuz okula basladiginda ne yapacaksiniz???
O devre; 2 seneniz hep boyle hastalikli gececek..
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2017 Saat 18:17
Öncelikle sabırla cevaplarınız için teşekkürler,salı günü başlayan rahatsızlığında oğlum 2 gündür daha rahat ancak dilinin üzerinde beyazlık görüyorum ve iştahı yok nasıl değerlendirilmeli?Dilinin durumu ayrıca balgamlı öksürüğü devam ediyor.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2017 Saat 22:40
Tek basina; "dil ustundeki bayazlik" hic onemli degildir.
Oncelikle: ATES olacak, ondan sonra, silme butun dili kaplayan pas tabakasi olacak ve agizda pis bir koku
olacak.. Ancak bu durumda, antibiyotik gerekir.
Dil ustunde pas:
 -Aclik durumunda.
 - Kusma ile VE,
 - Ishalli hastaliklarda olabilir.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2017 Saat 16:58
Selamlar,18 aylık oğlumun burnu yine şeffaf akmaya başladı bu yeni bir grip başladığını mı gösteriyor.
Bu arada ben de neredeyse bir haftadır grip ile mücadele ediyorum ama  2 gündür başım çok ağrıyor her hareketimde başım zonkluyor sanırım sinüzit oldum(kendi kendime teşhis ediyorum ama)Soğuk algınlığı ilaçlarına yaklasmıyoruz ama bu durumda kullanabileceğim bir ilaç var mı bu arada emziriyorum...

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2017 Saat 02:54
Evet...
Ilaclardan uzak durun... sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix... Birde kotulerseniz, sicak buhar
uygulayin.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2017 Saat 22:47
Selamlar sorularıma buradan devam etmek istedim zira 7 yaşındaki ve 18 aylık oğlum yeniden hastalandılar aradan 10-12 gün geçti sadece neden böyle oluyor anlayamadım.Yine ateş halsizlik öksürük ...Üstelik 18 aylık oğlumun gözleri de kızardı,ateşten midir acaba

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2017 Saat 04:00
Agiz kokusuna ve dil pasina bakin..

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2017 Saat 04:02
Ağızları kokmuyor ama dillerinin üzeri bembeyaz

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2017 Saat 04:14
Grip geciriyorlar..

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 21:14
Selamlar 18 aylık oğlumun ateşi düştü ama iki gündür çok halsiz burun tıkalı ve sürekli sanki yutkunuyor gibi bir hareketi var acaba geniz akıntısı mı yoksa sizin bazen bahsettiğiniz zor nefes alma durumu mu ?bilemedim

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 21:22
Geniz akintisidir, normaldir.. Grip iyilesince gececek.. Serum Fiz ile burun temizligine ve sicak su buharina
devam..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat