Karnıma bastırınca acıyor.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66514
Tarih: 22 May 2025 Saat 01:50
Konu: Karnıma bastırınca acıyor.
Mesajı Yazan: Şule123
Konu: Karnıma bastırınca acıyor.
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 13:04
Hocam merhaba. 1 ay kadar önce karın ağrısı ve hareketli bağırsaklarımdan dolayı genel cerraha gittim. Karnımın her tarafına bastırınca midemden kasıklarıma kadar resmen acı duyuyorum. Usg kan idrar ve gaita tahlilleri istedi verdik. Ama hiç bir açıklama yapmadan bir kaç ilaç yazıp gönderdi.Yemeklerden sonra artan bi gaz şişkinlik gerginlik oluyor. Arasıra krampa benzer giren çıkan ağrılar ve sesler gurultu. Chrondan ülseratif kolite hatta bağırsak kanserine kadar evhamlanıyorum. Malum dışarı çıkamıyoruz başka doktora da gidemedim. Gaita da kan mukus yok ama genelde yumuşak. Ve yemeklerden sonra beni sıkıştırıyor. Sizce korkulacak bir durum olabilir mi bu tetkikler yeterli mi. Kolonoskopi vb. ye gerek var mı. Stresli takıntılı bir de yapım var. Ben takıp düşündükçe daha da rahatsızlık veriyor sanki. Şimdiden teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 13:31
https://hizliresim.com/S42LzE" rel="nofollow"> " border="">
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 13:52
Hocam 1. Resim yanlışlıkla oldu silemiyorum. O annemin eski bir soruda kullanmıştım.ürtiker için. Alttaki resimleri (tahlilleri) yorumlarsanız sevinirim.
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 13:56
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 14:00
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 14:03
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 14:06
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 14:14
Usg sonuçlarım da yukarıda. Resim yüklemeyi beceremiyorum. Kusura bakmayın fazla zamanınızı aldıysam. Bunlar ne anlama geliyor aydınlatırsanız çok sevinirim. Sizce korkmalımıyım veya bi daha baktırmak gereken bir şey var mı.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 19:13
Goruyorsunuz, artik Turk doktorlari sadece muayene ile barsak gazini bile teshis etmekten acizdirler. Yapilan tetkiklerin tamami Gereksiz ve "Tamamen duygusal"... Sizi iyi keklemisler. Yediklerinize bagli olarak, "Gaz" sikayetleri olusmus, hicbir sey gerekmez, biraz yuruyun, hareket edin kendiliginden ( yellerdiginizde) gecer. Sekerli ve unlu gidalarda, cig sebze ve meyvalarda asiriya kacmayin.
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2020 Saat 19:34
Hocam önceden olmazdı şu bir aydır çekiyorum bunları. Stresim de arttı tabi bu aralar. Yediklerimde de bi değişiklik yok. Bastırınca böyle acıması normal mi. Eskiye göre daha az miktarda kaka yapıyorum. Ama yediklerim Alttan alttan karnımı sıkıştırıyor. Bacak bacak üstüne atamıyorum mesela rahatsız ediyor. Psikolojik midir bu gaz? Çok teşekkür ediyorum tekrar.
|
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2020 Saat 03:04
Olabilir ama sonuc degismez. hareketinizi arttirin.. Daha olmazsa, gunde:1 tane Festal draje, cigneyip yutun.
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2020 Saat 18:48
Hocam bu barsak gazının Kesin çözümü yok mu dur? Çok can sıkıcı olmaya başladı. Karnımın etleri acıyor sanki altta yara varmışcasına . Arada sancı da var. Sebze yiyince daha bi hareketleniyo barsak lar. ishale dönüyo. Üstelik gece karnımın üzerine yatarken de acıdığını farkettim. Normal midir.?Kronikleşir mi.
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2020 Saat 01:30
Daha olmazsa, gunde:1 tane Festal draje, cigneyip yutun.
|
|