ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41207
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 23:18
Konu: ateş
Mesajı Yazan: oportace
Konu: ateş
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2013 Saat 11:37
|
hocam iyigünler dün 28 aylık oğlum sebepsiz ateşlendi. ateş 40 a çıkınca dolven verdim 1 saat kadar düştü sonra tekrar cıkınca hastaneye götürdük. kan sayımı yapıldı wbc 13,50 cıktı. Doktor boğazda hafif kızarma var dedi. antibiyotik olarak klamoks verdi doktor. antibiyotiğe başlıyayım mı hocam ateş bugün de 38 lerde sizden cevap alıp öyle başlamak istiyorum antibiyotiğe.
Birde hocam kan 2 yıldır hiç vermiyoduk değerlerini yazıyorum. Rengi beyaz oğlumun herkes kanı düşük diyoda bi problem varmı .iyi günler.
MO% 11 EO% 0.10 BA% 0,20 MO# 1.49 EO# 0,02 BA# 0,03 RBC 4,10 HGB 11,30 HCT 32 MCV 78 MCH 27,60 MCHC 35,30 RDW 12,60 PLT 204 MPV 9,10 PCT 0,19 PDW 9,90
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2013 Saat 18:19
Sakin ha!! Klasik bir Turk doktoru... Atesi var, "Bogazda hafif kizarma var" diye salla, daya antibiyotigi...
WBC dusuk gelmis, Viral enfeksiyon oldugu besbelli, gene ayni senaryoyu tekrarlarlar...
Allahaskina, Grip virusleri, Turkiye sinirlarindan iceri giremez diye bir kaidemi var?? Niye bu doktorlar hic Grip veya viral bir hastalik teshis etmezler veya edemezler???
Cocugunuz Grip geciriyor, ne yaparsaniz yapin ates bildigini okur,(cinsine gore) isterse;1 gun , isterse 4-5 gun veya 1 hafta surer..
Arkasindanda; nezle-oksuruk safhasi; 2-3 hafta surer. Atessiz olanlarda; 1.5 ay surer.
Sadece benim Gripler icin anlattiklarimi uygulayin.
Anemi ile yakindan uzaktan hicbir alakasi yok, tuzaga dusmeyin. Cocuk;HGB degerleri Eriskin degerlerinden farklidir. Bazi uc-kagit laboratuvarlar, cocuk degerlerinin yanina "Eriskin degerleri" yazarak, kasten sanki anemi varmis gibi gostererek, doktora pas atarlar, doktorda Demir ilaclarini dayayarak ve sik sik hastayi (duzeldimi diye) tekrar laboratuvara gondererek golu atar...
2yas-5yas arasinda, normal HGB sinirlari: 11-13g/dL dir.
|
Mesajı Yazan: oportace
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2013 Saat 23:53
|
Teşekkür ederim hocam, ateşi bugün size msj gönderdikten 2 saat sonra düştü. Ateş düşürücü bile vermedim. Eşim hemen ilaç kullanmaktan yanaydı. Daha kötü olmasından korktuğu için. Mesajınız sayesinde onuda ikna edebiliyorum artık. Tekrar teşekkürler.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2013 Saat 07:04
Durun daha, bunlar bir sey degil daha ogreneceginiz bir suru "uc-kagit" ve dalaveralar var...
Yeni uyelerin yazdiklarini okudukca, bu namussuz doktorlari gorecek, sacinizi-basinizi yolacaksiniz...
Dusunebiliyormusunuz: Bu sekilde egitim veren ve bu uc-kagitlari ogreten Tip fakulteleri var... Yoksa,bu sahtekarliklarin bu kadar yaygin olarak uygulanmasina imkan yoktur...
Eskilerden birisi zaten soylemis:
"Bu kadar cahillik ancak tahsil ile mumkundur"...
|
|