Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lenf bezi şişmesimi yoksa başka ciddi bişeymi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64935
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 09:55

Konu: Lenf bezi şişmesimi yoksa başka ciddi bişeymi?
Mesajı Yazan: KubraGül
Konu: Lenf bezi şişmesimi yoksa başka ciddi bişeymi?
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 19:28
Merhaba Kadir bey,
Kızım nerdeyse 4 buçuk yaşında maalesef bağışıklık sistemi çok zayıf.Yaklaşık 12 gün önce gözlerinde çapaklanma ve burnu akmaya başladı gözleri için göz damlası kullandık bi kaç güne geçti ama burun akıntısı durmadı öyleki sesini bile etkiledi vücudu ateş yapmamak için direndi en çok 37.8 çıktı.Cuma günü karnının sağ alt tarafı ağramaya başladı ve ishal oldu bizde doktora gittik viral enfeksiyon dedi bişey vermeden sadece paracetamol verebilirsiniz dedi.Karnı geçti ama cumartesi günü kulağının alt tarafında boyın kısmında baya bi şişlik oldu ve hala o şişlik duruyor.Hocam biz
 Londrada kalıyoruz hemen öyle çocuk doktorlarına yönlendirmiyorlar bizi.Bu konuda size danışmak istedim acaba lenf bezi şişmesimi? Ve ciddi bişey olabilirmi? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 19:35
Son 2 gun yazdiklarimi okuyun.

Ingiltere'de, 1970'lerde baslatilan; "Saglik Reformlari" ve "Sehir hastaneleri" sacmaliklari Turkiye'de de son yillarda uygulanmaya baslandi..

Yakinda Turkiye'dede, halk doktor yuzu goremeyecek.

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 20:48
Cevabınız için teşekkür ederim.
Maalesef bu sefer de brexit yüzünden acayip doktor sıkıntımız var.
Ama hocam kusuruma bakmayın da ben cevabını bulamıyorum çünkü baya bi endişeleniyorum bugün okuluna gittim öğretmenine sordum bu lenf bezimi diye? O da baya bi panik oldu sakın brakma doktora git dedi.Hocam bu arada kızımda chloride loosing diarhea conditionu var bu yüzden her ne gelirse telaşlanıyorum.
Rahatsız ediyorsam af buyurun.

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 21:14
Bide hocam pek lenf bezi değil gibi sanki kulağının arkasında daha aşağıda sert bi yumru gibi anlam veremiyorum.Acaba yarın doktora mı götürsem yada biraz daha beklemelimiyim?

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 22:15
Gönderim Zamanı: Dün Saat 18:57 - IP: 68.99.228.175
Ortada, merak edecek bir durum yok..
Lenf bezlerinin, farkli durumlarda, farkli sekilleri vardir.
1- Lenfomalarda, Lenf bezleri birden cok fazla, uzum salkimi gibi ele gelir, boyun adelesine yapisiktir, deri altinda, hareketli degillerdir. Ellemekle agrili degillerdir. Karaciger ve Dalak da buyume vardir.
2- Verem: Siraca tabir edilir, birden fazla lenf bezleri yukardan asagi zincir seklindedirler. Deriye yapisiktirlar, zamanla acilip, cerahat akar.
3- Enfeksiyon bezleri; Tek veya bir kac tanesi birbirlerinden ayri sekilde bulunurlar. Deri altinda hareketlidirler, ilk basta agrisizdirlar. Cogunlukla 2-3 haftada kendiliginden kaybolurlar.
Nadiren, Lenf bezi icindeki Bakteri bolunmeye ve lenf bezinin disina tasmaya baslar. Bu durumda, Lenf bezi aniden buyur, sert, ceviz-Yumurta buyuklugunde uzeri kirmizi, sicak ve Agrili kitle halini alir.
Bunlarin hemen Antibiyotiklerle (igne seklinde) tedavileri gerekir. Buyume durunca ve hassasiyet kaybolunca, agizdan antibiyotige gecilir ve tedavi 10 gune tamamlanir.
Nadiren, abse olusur ve Cerrahi olarak acilmasi gerekebilir.

Bunun haricinde, baska doktorlardan duyacaginiz HICBIR seye inanmayin..
Onlara kalsa, onlar her Lenf bezinden; boyle tahliller, US, Tomografi, MR, hatta "biyopsi" bile isterler..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Dün Saat 19:02

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2020 Saat 22:59
Kadir bey çok teşekkür ederim biraz da olsa içim rahatladı inşallah tez vakitte tamamen kaybolurlar.Bu arada kızımın rahatsızlığı olan chloride loosing diarrhea için yeni bir tedavi varmı hiç duydunuzmu? Bize burda sadece takviye yapabiliriz diyorlar yani oral sodyum klorür ve potasyum klorür ile.

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2020 Saat 02:33
Proton pump inhibitors, Chlestyramine ve Butyrate kullaniliyor.
Hastalik yas ilerledikce duzelme gosterir.

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2020 Saat 11:41
Butyrate denendi ama pak bi fayda sağlamadı ama diğer ikisini kullanmadık.Hocam sizi de sürekli rahatsız ediyorum da ama burdaki doktorlar büyüsede daha iyi olucak sizin de dediğiniz gibi ama yinede takviyelerini almak zorunda kalıcak diyorlar.Yani tamamen iyileşeceğine ihtimal vermiyorlar.

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2020 Saat 18:57
O iki ilaci kullanin..

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2020 Saat 19:12
Çok teşekkür ediyorum hocam ama benim bildiğim gibi proton pomp inhibators yan etki olarak böbreklere zarar veriyor.Ve diğer ilaç karaciğer yağlanmasına yol açıyormuş ne kadar doğru bilmiyorum.Ama bu hastalığın en büyük sorunu sık tuvalete çıkmak biliyorsunuz heleki virüs kaparsa o zaman kesin hastanelik oluyoruz maalesef.işte burda da hiç bi ilaç denenmiyor biraz olsun ishalini kessinler diye sadece replacement.

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2020 Saat 19:28
PPI ilaci, Gastritlerde bile kullaniliyor.
Panto, Pantpas, Pulcet gibi isimlerde satilir. Kisa bir sure deneyin!

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 00:16
Hocam verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim sizi rahatsız ettiysemde hakkımı helal edin.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 17:46
Hocam tekrardan merhaba.
Sizi rahatsız etmemin sebebi kızım da var olan lenf bezi şişmesi için kan testi yaptırdık ve doktor bademciklerim çok şişmiş olduklarını söyledi antibiyotik de vermedi.Bugün doktor aradı antibiyotik alması lazım dedi çıkan kan sonuçlarına göre 
Haemoglobin 139 115-145
Red cell count 5.19 3.90-5.30
PCV 0.42 0.35-0.45
MCV 80.7 75-87
MCH 26.8 24.0-30.0
MCHC (g/L) 332 300-350
 RDW 13.2 11.5-15.0
Platelet count 368 150-400
 MPV 10.4 7.0-13.0
White cell count 16.9 5.0-15.0
Neutrophils 74.3% 1.5-8.5 12.6
Lymphocytes 19.2% 2.0-9.5 3.2
 Monocytes 4.7% 0.3-1.5 0.8
Eosinophils 1.5% 0.3-0.8 0.3
Basophils 0.3% 0.0-0.2 0.1
C-reactive protein 4.6 0.0-5.0

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 19:08
Goruyorsunuz; doktor-Laboratuvar, "IKILI cetesi" nasil calisiyor.
Doktor laboratuvara, haybeden hasta gonderiyor, sahtekar laboratuvar, cocuk "White cell count" ( yani WBC= Lokosit) degerinin yanina, eriskin "Refrans degerlerini" yaziyor, hastalik varmis gibi tablo yaratiyor..
WCC degeri yasina gore NORMAL!! Sakin bu ikili catenin tuzagina dusup, antibiyotik filan vermeyin.

Islerine gelmediginde, CRP'yi hic dikkate almazlar… Bunlar boyle sahtekar yaratiklardir.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 19:15
Hocam bu tahliller devlet hastanesinde yapıldı bide biz Londradayız bende ne yapacağımı şaşırdım

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 19:32
Eski cevaplari okuyun..
"Cocuk Kan Degerleri" makalemi de okuyun.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2020 Saat 19:54
Tamam hocam çok teşekkğr ederim o zaman antibiyotiği vermiyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat