Anne sütü alerjisi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29610
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 14:01
Konu: Anne sütü alerjisi
Mesajı Yazan: semra**
Konu: Anne sütü alerjisi
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2011 Saat 20:42
merhaba Kadir bey.Kızım şuan 3 ay 10 günlük.Doğduğundan beri her iki sağ ve sol yanağında kızarıklık oluyor.İlk etapta sıcaktan isilik oluyor dendi fakat bu kızarıklık sık aralıklarla olmaya başladı 1 gün hafif sönsede 2 gün sonra aniden tekrar kıpkırmızı oluyor üzeri kırmızı kuru ve dökük bir cilt şeklini alıyor.Bugün dr götürdüm ve doktorumuz anne sütünün sebep olduğu çocuk egzaması olduğunu söyledi.Anne sütünün böyle bişeye sebep olduğunu ilk kez duydum. ''Prednol'' 30 g pomad verdi.Ayrıca kilosu 5.400 olmuş mama başlamamı söyledi.''Vitabiol'' günde 1 ölçek...Ferrum 5 damla...ve devit 3 günde 3 damla vermemi söyledi.Zaten son 2 haftadır bebeğim emiyor fakat huysuzlanıp uyumuyordu 100 ml mama tek seferlik yapıyordum ve mamayı alıyordu.Artırmam gerktiğini söyledi.İnek sütü ne sulandırılmış olarak başlarsam çok mu erken olur.Ayrıca bu verdiğim mamalardan dolayı yüzündeki kzıarıklığa sebep veriyor olabilir mi yada benim yediklerimden etkileip alerji oolabilir mi?
İsterseniz kızımın fotografını yollayabilirim yanaklarını görmeniz açısından.. teşekkürler..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 10:05
Çocuğunuzda, "Atopik egzema" var, Prednolün sistemik etkisi olacağından hiç tavsiye etmem, onun yerine "Ultralan" pomat kullanın. Bu krem, "Fluoro-kortizon " ihtiva eder, ciltten emilmez ve sistemik etki göstermez. Sizin yedikleriniz ile, anne sütü ile yakından uzaktan bir ilgisi yok, emzirmeye devam. Yetmiyorsa, şimdilik mali durumunuz imkan veriyorsa mama ile devam edin, maliyeti bütçenizi zorluyorsa, 1/4 oranında sulandırılmış süt kullanın..Sıcak tutmanız durumu dahada kötü yapar.
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2011 Saat 12:05
teşekkür ederim..
Peki bu vücudunun diğer bölgelerine de bulaşırmı?
Ve sürekli kalıcımıdır yoksa bellirli bir süre sonra geçer mi?
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2011 Saat 12:40
Şartlara bağlı, sıcak tutarsanız yayılma eğilimi gösterir. Belirli bir süre sonra geçecek.
|
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2011 Saat 09:55
Hocam ultralan'ı kullanıyorum sürdüğüm gün geçiyor sonra tekrarlıyor.Ayrıca kulak içi,kulak arkasında da kızarıklık olmaya başladı .Ayrıca çok kaşınıyor kafa derisi dahil kaşınıyor sürekli.Çok huzursuz.Farklı bir şey olabilir mi ?Cildiye bölümüne mi muayene ettirmemiz gerekiyor.
|
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2011 Saat 12:41
|