Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Orta Kulak İltihabı ve Orta Kulakta Sıvı Birikmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64420
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 17:57

Konu: Orta Kulak İltihabı ve Orta Kulakta Sıvı Birikmesi
Mesajı Yazan: elffle
Konu: Orta Kulak İltihabı ve Orta Kulakta Sıvı Birikmesi
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2019 Saat 13:44
Merhaba Kadir Hocam;
Benim 3 yaşında 12.1 kilo bir kızım var. 2 yaşından beri orta kulak iltihabı yaşıyoruz. Çeşitli antibiyotikler kullandık. Fakat grip, nezle olduğumuzda tekrarlıyor bu durum. 3 ay önce kreşe başladık ve son bir aydır grip, orta kulakta sıvı birikmesi ve iltihap var dediler. Basınç testine girdi ve sağ kulakta %65 sol kulakta %45 yazılı bir kağıt verdiler. Farklı antibiyotikler kullandık. Geniz eti büyük olabilir bu yüzden sık sık böyle olabilir ya da sıvıyı çekicez ve tüp takıcaz dediler. Bugün farklı bir kkb doktoru baktı ve yeni bir antibiyotik daha verdi ve geniz eti küçük onda bir sıkıntı yok dedi. Ben nasıl bir yol izlemeliyim artık bilemedim. Sizin fikrinizi alabilir miyim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2019 Saat 19:29
Orta Kulak Iltihaplari; "Iltihap" degildir.. Vakt-i zamaninda oyle isim konmus.. 
Malarya'ya; Mall Aria yani kotu kokulu hava(Bataklik kokusu) denmesi gibi.. Kotu kokunun, Malarya'ya
 sebep oldugu dusunulmus..
Orta Kulak Iltihaplari; mekanik olaylardir.. Oztaki borusunun (SADECE) Griplerde olusan odem ile kapanmasi 
sonucu olusur. Iliadin damla ile bu odemi cozmeniz yeterlidir.
Sizin gibi HER Orta Kulak Iltihabinda, Antibiyotik kullananlarda, dogal bagisikligi saglayan Probiyotik
 bakterilerde yok oldugu icin, her enfeksiyon kulaga vurur.. 
Bu; KBB doktorlari icin bulunmaz bir nimettir!! Hele birde aile; "Kulak damlalari" kullanmaya ikna edilirse,
 iste o zaman, "Purulan Otit" denilen mikrobik Kulak iltihaplari baslar.. Ondan sonrasi; sirasi ile kulak 
zari ve orta kulaktaki 3 ufak kemik erir, mikrosirurji ameliyatlari gerekir.. 
Tabii; bu arada, isleri daha beter duruma sokmak icin de; kulak tupu, Bademcik ve geniz eti ameliyatlari 
yapilir. 
Bu konuyu eski cevaplardan IYI okuyun.. 
Bir daha kulak agrisi oldugunda,SADECE: Iliadin DAMLA kullanin.. Diger tecrubeli uyelerin yazilarini Bilhassa
 okuyun. Gorun bakin bu KBB  doktorlari nasil sizleri kazikliyorlar!! 
Butun domuzun basi, antibiyotik kullanimidir. 
Kulak agrisi olmayan bir cocuga; YOK: Kulak zari kirmizi, YOK, orta kulakta sivi var derlerse de sakin
 inanmayin..

Ayrica da; 3 yasinda; NE GENIZ ETI!!   3 yasinda bu ameliyati yapabilecek olsa, kesin ameliyat derdi!! 
Hic kacirir mi?? 

Mesajı Yazan: elffle
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2019 Saat 22:33
Teşekkür ederim hocam aynen uyguluyoruz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat