Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

DEMİR İLACI

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35641
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 14:46

Konu: DEMİR İLACI
Mesajı Yazan: elmur
Konu: DEMİR İLACI
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2012 Saat 01:48
MERHABA KADİR BEY;
4 AYLIK KIZIM İÇİN VERİLEN DEMİR İLACINA KARAR VEREMEDİM.SAĞLIK OCAĞINDAKİ DR UMUZ SANTAFER İ HASTANEDEKİ ÇOCUK DR U DA FERRO SANAL I KULLANMAMI SÖYLEDİ . SİZCE HANGİSİNİ KULLANMALIYIM?BİRDE 2,5 YAŞINDAKİ OĞLUM İÇİN Bİ DR TANIDIĞIMIZ DEVİT 3 E DEVAM ETMEMİ SÖYLEDİ.GÜN İÇERİSİNDE YETERİ KADAR D VİTAMİNİ ALMIYORDUR DEDİ .SİZCE DE VERMELİ MİYİM? YANITINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.... 

-------------
BEN DE ANLADIM :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2012 Saat 08:30
Hiçbirini de kullanmayın. Bu son derecede tehlikeli bir uygulamadır  Demir ilacı SADECE "Demir eksikliği Anemisi" olanlara verilir. Vitamin verilir gibi, sırf Sağlık bakanı öyle buyurdu diye herkeze verilmez. Bunlar daha çocukların normal kan değerlerini bile bilmiyorlar. HGB;16g/dl olsun diye uğraşan cahiller var. Çok yakında, "HEMAKROMATOSİS" hastalığını çok duyar olacaksınız.
Bütün bunların başlamasına sebep, "UCUZ ET TEMİN EDEMEDİK, MİLLETTE KANSIZLIK OLMASIN, BARİ DEMİR VERELİM" saçmalığı ile başladı.

Mesajı Yazan: elmur
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2012 Saat 15:20
DEVİT 3 İÇİN NE DİYORUSUNUZ KADİR BEY ? YANİ 2,5 YAŞINDAKİ ÇOCUK İÇİNDE KULLANMAK LAZIMMIDIR? OĞLUM 14,5 KİLO 99 CM ..BİRDE KADİR BEY VERİLEN ANTİBİYOTİKLERİ KAÇ GÜN KULLANMAK LAZIM . BAZI DR LAR İYİLEŞİNCE HEMEN BIRAKIN DİYOR BAZILARI DA 10 GÜN KULLANIN DİYOR.. CEVAP İİÇİN TEŞEKKÜRLER...

-------------
BEN DE ANLADIM :)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2012 Saat 00:08
1- 1 yaşından itibaren "günlük Dvit" vermek, pratik değildir. 6 ayda bir ; 1 ampul Dvit3 içirmeniz yeterlidir.
2- Ateşinin düştüğü günün ertesinde kesebilirsiniz. 10 gün devam usulü, "Sutan Palamut" zamanından kalmadır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat