Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 aylık bebek ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73365
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 02:28

Konu: 2 aylık bebek ishal
Mesajı Yazan: Ayten1
Konu: 2 aylık bebek ishal
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 23:25
Hocam erkek prematüre doğdu 34 haftalık iken şimdi 2 ayı dolmasına 8 gün var her gün bir defa bazen 2 günde bir kaka yapardı yeşil orta kıvamda anne sütü ağırlıklı günde 2 defa mama destekli besleniyor mamasını daha doktor değişmesi prematüre maması yiyor daha halbuysa 3 kilo geçti bebek sorum bu gün 5 defa çok sulu kaka yaptı sarı rengde son kakası bir az kıvamı mukusluya döndü rengi de yeşil tehlikeli olurmu bu ayda ishal ne sebeple olur acaba ne yapmalı 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 23:58
Gereksiz yere mama yiyor ve fazla geliyor. Sadece anne sütü vermeyi deneyin. Aslında kakasının; hardal 
kıvamında ve altın sarısı renkte olması gerekir. Çok yediği için kaka yeşil renge dönüyor. 
Ayrıca bu yaş bebeklerde, günde 7'den fazla kakaya ishal denir. 
Mamayı kesin, herşey düzelir.

Mesajı Yazan: Ayten1
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2022 Saat 11:02
Hocam dediğiniz gibi ishali durdu ama çocuğun babası doktora götürmüş o da entrol vermiş 3 gün verin demiş sizden cevap gelince bir gün verildi sonra vermedik şimdi ateşi 37.9 olmuş ara sıra kusuyor doktor boğazı kızarmış deyip antibiyotik yazmış ben de hocam bu yaşta çocuğa kan tahlili falan olmadan antibiyotik vermez dedim durdurdum onları kardeşimin bebeği ne önerirsiniz hocam bu yaşta önce ishal başladı ishla durdu ateş ve kusma başladı ateş kendiliğinden dusdu şimdilik yok ara sıra hafif öksürük gibi ses de çıkarıyor 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2022 Saat 16:27
SAKIN hiçbir  ilaç/antibiyotik kullanmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat